به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، شامگاه گذشته(2 اسفند) حجت الاسلام محمد داستانپور، محقق حوزه و دانشگاه در جمع اعضای گروه فرهنگی فانوس به ایراد سخن پیرامون تعدادی از آسیب ها و اعتیاد به فضای مجازی و تلفن همراه پرداخت.
این استاد حوزوی اظهار کرد: هیچ شخصی درصورتی که به این فضا هم معتاد نباشد، نمی توانند ادعا کند که هیچ گاه ممکن نیست به این مقوله دچار شود یا اینکه این افراد از هر خطایی مبرا هستند زیرا بر اساس مثلی ، معمولا شناگران ماهر هستند که در دریا غرق می شوند پس باید از خطرات احتمالی پیشگیری کرد.
وی به توضیح آسیب های اعتیاد به فضای مجازی و تلفن همراه پرداخت و افزود: مبتلا شدن به بیماری سندروم خشکی چشم یکی از آسیب های جدی است چرا که انسان به طور معمول روزانه هفده هزار بار پلک می زند ولی در صورت نگاه بیش از حد و استفاده بی رویه از دستگاه های مدرن امروزی و تمرکز زیاد بر روی آن ها، ناخودآگاه کمتر از حد معمول این عمل را انجام می دهد و بعد از مدتی طولانی باعث کم شدن سوی چشم می شود.
حجت الاسلام داستانپور گفت: بیماری نوموفوبیا یا ترس از نداشتن موبایل و اینترنت نیز یکی دیگر از آسیب هاست که بر اساس تحقیقاتی در انگلستان 53 درصد از کاربران مبتلا به این آسیب هستند.
وی افزود: از آسیب های اعتیاد می توان به سندروم لرزش شبه، یا توهم شنوایی یا رینگزایتی اشاره کرد یعنی حالتی که شخص معتاد فکر می کند تلفن همراه به صدا در آمده در صورتی که اینگونه نیست و توهم شنوایی بعد ازمدتی در وجود فرد نهادینه می شود.
حجت الاسلام داستانپور اظهار داشت: یکی از وظایف رسانه ذائقه سازی در افراد است به این ترتیب که بدترین و قبیح ترین اعمال را خیلی خوب و زیبا جلوه می دهد درصورتی که اگر با تدبیر با تمامی رسانه ها برخورد نشود آسیب زا می شود.
وی از دست دادن قدرت شنوایی را از دیگر آسیب ها برشمرد و افزود: با توجه به اینکه آسیب رسیدن به دست انسان هم یکی از مضرات است، متاسفانه سن ابتلا به دردهای مفصلی در ایران از 55 سال به 30 سال کاهش پیدا کرده است.
وی افزود: این افراد دچار کم رنگ شدن روحیه اجتماعی و ایجاد روحیه تفرد می شوند و گاهی این اعتیاد سبب تضعیف تدبیر و خلاقیت در برخورد با مشکلات زندگی می شود.
این محقق حوزه و دانشگاه ادامه داد: بر اساس تحقیقات میل به زندگی در افراد جوان و نوجوان کاهش پیدا کرده چرا که آنان همه چیز را از دریچه مجازی می بینند و قادر نیستند که با مسائل زندگی حقیقی خلاقانه برخورد کنند.
وی تاکیید کرد: براساس تحقیقات بدست آمده 70 درصد از بیماری های جهان به دلیل کم تحرکی می باشد و در سال گذشته دو میلیون نفر در جهان به علت عدم فعالیت های فیزیکی جان باختند و 45 درصد از ایرانیان دچار فقر حرکتی شده اند.
نظر شما