معرفی چهره برتر قرآنی/ بودجه و تجهیزات آموزشی؛ دو حلقه مفقوده در توسعه فعالیت های قرآنی

خبرگزاری شبستان: چهره برتر قرآنی در خراسان شمالی با بیان اینکه همه دغدغه من توسعه فرهنگ قرآنی است، از بودجه، تجهیزات و امکانات آموزشی به عنوان دو حلقه مفقوده در توسعه فعالیت های قرآنی به ویژه در مناطق محروم نام برد.

خبرگزاری شبستان_ خراسان شمالی؛  قرآن کریم، کتاب مقدس دین اسلام است و در باور مسلمانان سخنان خداست که به صورت وحی از سوی او توسط جبرئیل بر پیامبر اکرم صلوات الله علیه نازل شده است. مسلمانان، قرآن را بزرگترین معجزهٔ محمد و روشن‌ترین دلیل بر پیامبری او می‌دانند. قرآن اصلی ‌ترین منبع وحی در اسلام به شمار می‌آید و به زبان عربی است. کلمهٔ قرآن در لغت به معنی «قرائت کردن» و «خواندن» است و مسلمانان معمولاً به آن با عناوینی مانند «قرآن کریم» و «قرآن مجید» اشاره می‌کنند. قرآن به ۳۰ جزء تقسیم شده و ۱۱۴ سوره دارد.

 

محتوای قرآن در مورد خدا بر توحید و یگانگی او تأکید دارد. قرآن خدا را به انسان نزدیک ‌تر از رگ گردنش می‌داند، رابطهٔ انسان با خدا را بی‌نیاز از واسطه می‌داند و انسان را به تسلیم در برابر امر خدا فرمان می‌دهد. قرآن پدیده‌های طبیعی را نشانه‌هایی (آیات) برای خدا می‌شمارد؛ دین و حقیقت را یکی می‌داند و تنوع ادیان را حاصل تنوع در مردم می‌داند. قرآن قوانین و حقوق در جامعهٔ اسلامی را نیز تعریف می‌کند. قرآن، مؤمنان را به جهاد در راه خدا می‌خواند و آنان را به نیکوکاری، به ویژه در مورد مسکینان و یتیمان فرا می‌خواند.  طبق حدیث ثقلین قرآن به همراه اهل بیت دو گوهری هستند که مسلمانان باید به آن متمسک شوند تا گمراه نشوند.

 

در این گفت و گو به سراغ «رشید یزدانی» یکی از جوانان خراسان شمالی رفته ایم که به عنوان حافظ کل قرآن کریم، دستاوردهای زیادی را در مسابقات مختلف قرآنی در سطح استانی و کشوری به دست آورده و اخیرا نیز در جشنواره قرآنی «مدهامتان» روستایی که برای اولین بار و به همت ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور به شکل سراسری و همزمان با ایام دهه فجر در استان هرمزگان برگزار شد، مقام دوم را در رشته حفظ 20 جزء قرآن کریم به دست آورد.

 

رشید یزدانی در معرفی خود می گوید: من متولد سال 67 در روستای باغلق شهرستان راز و جرگلان هستم و از سال 81 شروع به کار حفظ قرآن کریم به صورت تخصصی کردم و طی سه سال تمرین، در سال 84 موفق شدم حفظ کل قرآن کریم را به پایان برسانم.

 

وی با بیان اینکه البته قبل از شروع به کار تخصصی حفظ قرآن کریم، کلاس های مقدماتی قرآنی در رشته های مفاهیم و روخوانی را از کودکی پیگیری می کردم، در خصوص مشوق خود می گوید: مشوق اصلی من پدرم است و از آنجایی که ایشان علاوه بر اینکه مدیر و مدرس حوزه علمیه روستای باغلق هستند، حافظ کل قرآن نیز می باشند، بهترین کمک برای آموزش قرآن کریم بوده اند.

 

یزدانی تحصیلات خود را در مقطح سطح (1) حوزه علمیه روستای باغلق معرفی می کند.

وی در خصوص موفقیت های حوزه قرآنی در سطح استان توضیح می دهد: در جشنواره های استانی مختلف از جمله مسابقات ادارات اوقاف، تبلیغات، هلال احمر، جهاد کشاورزی و جشنواره تلاوت طی سال های گذشته در رشته های حفظ کل قرآن، 20 جزء و 10 جزء، مقام های اول را به دست آورده ام.

 

این جوان موفق و قرآن آموز، کسب دو مقام سوم کشوری در مسابقات حوزه های علمیه سراسر کشور در رشته حفظ قرآن کریم طی دو سال پیاپی را نیز از موفقیت های مرحله کشوری خود اعلام کرد.

 

یزدانی با بیان اینکه من معمولا حدود 5 یا 6 ساعت در شبانه روز برای حفظ قرآن وقت می گذاشتم، می افزاید: معمولا برای حفظ قرآن برای افراد معمولی اگر برنامه روزانه و به صورت مداوم داشته باشند، در طول سه سال می توانند کل قرآن را حفظ کنند و در صورتی که همه وقت خود را صرف این کار کنند، می توانند در طول یک سال و نیم موفق به حفظ قرآن کریم شوند.

 

وی که در حال حاضر عضو فعال کانون فرهنگی و هنری خاتم الانبیاء شهرستان راز و جرگلان است، در خصوص فعالیت های قرآنی خود در کانون می گوید: از سال 84 کلاس های حفظ، روخوانی و مفاهیم قرآن کریم را برای مخاطبان طی ایام سال برگزار می کنیم.

 

یزدانی در توضیح بیشتر ادامه داد: این کلاس ها در ایام تابستان و اوقات فراغت به صورت فشرده هم صبح ها و  هم عصرها و در بقیه ایام به صورت روزانه برای دانش آموزان و قرآن آموزان برگزار می شود.

این فعال قرآنی در خصوص دستاوردهای خود در کانون فرهنگی و هنری می گوید: با توجه به اینکه در هر تابستان حدود 60 قرآن آموز در کلاس های قرآنی حضور می یابند، ولی همه نمی توانند دوره های تکمیلی را ادامه دهند با این حال طی این مدت 10 سال، توانسته ایم چهار حافظ 5 جزء، سه حافظ کل قرآن تربیت کنیم و تعداد زیادی نیز در روخوانی کامل قرآن موفق شده اند.

 

وی، توسعه کلاس های آموزشی حفظ قرآن در سطح شهرستان راز و جرگلان را از جمله دغدغه خود اعلام می کند و می گوید: هرچه تعداد قرآن آموزان بیشتر شود، جامعه معنوی تر می شود و تلاش ما تعمیق تعالیم قرآنی و فرهنگ اسلامی در سطح جامعه است.

 

یزدانی در خصوص مشکلات این حوزه از نبود امکانات و تجهیزات آموزشی انتقاد می کند و با بیان اینکه کلاس های آموزشی حوزه قرآنی سنتی برگزار می شود، تصریح می کند: تجهیزات آموزشی از جمله نرم افزارهای قرآنی تسریع کننده بسیاری از فعالیت هاست ولی چون ما در منطقه محروم هستیم، از این امکانات نیز بی نصیبیم.

 

وی همچنین از نبود بودجه کافی در این حوزه گلایه کرد و گفت: هرگاه پیگیر بودجه از نهادهای دولتی می شویم، می گویند: کلاس ها و فعالیت های قرآنی باید به صورتی مردمی و خالصانه مدیریت شود!

 

وی در سخن پایانی گفت: از زحمات پدر و مادرم و خانواده و همچنین دوستان و عزیزانی که مشوق من در این حوزه بودند، قدردانی می کنم و توصیه من به جوانان و نوجوانان همسن و سال خودم این است که همواره با قرآن باشند و زندگی قرآنی داشته باشند که سعادت دنیا و آخرت در گرو تمسک به تعالیم قرآنی است.

 

 

کد خبر 525287

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha