اخلاص، اصلی ترین محور فعالیت کانون های فرهنگی هنری مساجد

سخنران و خطیب کشور با تاکید بر اصول فعالیت های فرهنگی گفت: اخلاص بایستی اصلی ترین محور فعالیت کانون های فرهنگی هنری مساجد قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار شبستان از مشهد، حجت الاسلام محمد ماندگاری، استاد حوزه و دانشگاه عصر روز گذشته (25 تیر) در مراسم افتتاحیه دوره دوم چهارمین دورۀ آموزشی، فرهنگی اندیشه های آسمانی ویژه مدیران مسئول کانون های فرهنگی، هنری مساجد کشور در مرکز تربیت معلم شهید بهشتی مشهد پنج اصول اصلی و مهم برای موفقیت در فعالیت های فرهنگی را برشمرد و گفت: نخستین اصل همان انگیزه الهی است چرا که هر فعالیتی اعم از فرهنگی، تربیتی، سیستمی و... به ویژه در کانون های مساجد که قصد حرکت در مسیر رضایت خدا و اهل بیت(ع) را دارد، باید با انگیزه الهی انجام شود و اگر غیر از این و برای کسب شهرت، پول، جمع کردن نظرات دیگران و غیره باشد، به نتیجه ای نخواهد رسید.


وی رعایت چهارچوب و حدود الهی و قرآنی را به عنوان دومین اصل دانست و ضمن تاکید بر عدم ورود حرام، مکروه و شبهه در کانون های فرهنگی هنری مساجد اذعان داشت: کانون های مساجد باید بر روی رعایت حدود الهی تاکید و آن را حتی در جزئی ترین فعالیت های خود لحاظ کنند.

 

حجت الاسلام ماندگاری به بیان اصل سوم موفقیت پرداخت و ادامه داد: ما باید حدود و چهارچوب های الهی را در مسیر ولایت، مرجعیت و روحانیت پیدا و برای این امر به آن ها رجوع کنیم چرا که مسائل انحرافی در این جامعه از هنگامی آغاز شد که هر کسی به خود اجاز داد تا در مسائل دینی اظهار نظر کند.

 

این استاد حوزه و دانشگاه بر پایگاه بودن مسجد به عنوان اصل چهارم تاکید کرد و اذعان داشت: تمامی کارهای دینی باید در مساجد انجام شود اما این امر به درستی محقق نشد و مسائل دینی به خارج از مساجد منتقل و در نتیجه ضربه ای بزرگ به دین وارد شد و چهارچوب آن را به هم ریخت.

 

حجت الاسلام ماندگاری با اشاره به وجود 70 هزار مسجد در کشور و هم چنین وجود 25 کارکرد اجتماعی برای مسجد در روایات خاطرنشان ساخت: مسجد فقط جای نماز و دعا نیست و می تواند همچون گذشته به پایگاه فعالیت های اجتماعی و نشاط آور تبدیل شود.

 

مسئول گروه تفحص سیره شهدا وسخنران و خطیب کشور در معرفی اصل پنجم، بر استفاده از امکانات دینی و الهی تاکید و تصریح کرد: برای رسیدن به هدف الهی و زیبا نمی توان از مسیرهای حرام و زشت استفاده کرد.

 

این استاد حوزه با اعلام این نکته که قرآن برای فعالیت های ما سه مرحله ارائه کرده است، به بیان آن ها پرداخت و اولین مرحله را حرکت در مسیر خیرات فرهنگی و تحرک و تلاش داشتن معرفی و اذعان داشت: تمامی مساجد، کانون ها و مسلمانان باید اهل سعی و تلاش باشند چرا که این دو وسیلۀ جلب و جذب توفیق و هدایت الهی، معرفت و بصیرت، مغفرت و رحمت و برکت و پیشرفت هستند.

 

حجت الاسلام ماندگاری با بیان اینکه بالاترین درجه خیرات، خیرات فرهنگی است، گفت: مساجد و کانون های فرهنگی هنری مساجد باید فعالیت های فرهنگی در زمینه های نماز، توجه به مساجد، حجاب، احترام به والدین و موسیقی را در اولویت برنامه های خود قرار دهند.


چهارمین همایش سراسری" اندیشه های آسمانی" با شرکت چهار هزار نفر از مدیران منتخب کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور از بیست و یکم تیرماه تا هشتم مردادماه در مشهد در حال برگزاری است.

 

گفتنی است، شرکت کنندگان در این همایش در قالب پنج گروه 800 نفره از استان های اصفهان، کرمان، جنوب، بوشهر و آذربایجان شرقی در دو حوزه اندیشه ها و مهارت ها، شامل شش جلسه همایش، چهار جلسه کارگاه و سه جلسه مشاوره و هم اندیشی با مباحث و مسائل لازم، از سخنرانی مسئولان و اساتید شاخص حوزه و دانشگاه کشور بهره مند می شوند.


پایان پیام/

کد خبر 52526

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha