به گزارش خبرنگار ادبیات شبستان، نخستين نشست «كتابخوان» ويژه هنرمندان و پيشكسوتان هنر و ادبیات با حضور «علی جنتی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، «احمد مسجدجامعی»، «حجت الله ایوبی» رئیس سازمان سینمایی، «علیرضا مختارپور» دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور، «محمد اللهیاری» و جمعی از هنرمندان و بازیگران سینما روز يكشنبه ۲ اسفندماه در هتل انقلاب تهران برگزار شد.
در این نشست، نرگس آبیار، داریوش ارجمند، داریوش اسدزاده، رضا فیاضی، اسماعیل آذر، محمود عزیزی، راضیه تجار و ... حضور داشتند. اجرای این نشست برعهده اسماعیل آذر بود که از تکتک هنرمندان برای معرفی آثارشان به جایگاه دعوت میکرد.
ایوبی: مخاطب «دولت و هنر» مدیران هستند
«حجت الله ایوبی» رئیس سازمان سینمایی در این نشست کتاب «دولت و هنر» را که همراه خود نیاورده بود، معرفی کرد و درباره آن گفت: حس و حالم امروز مثل زمان جوانی، جبهه، جنگ و روزهای آتش و خمپاره است که وقتی به ایران میآمدیم، همه چیز آرام بود. امروز هم وقتی از سینما به این مکان آمدم، همه چیز آرام است. زمانی در فرانسه رایزن فرهنگی بودم و فکر کردم دو سوغاتی برای اهالی فرهنگ و هنر میآورم؛ دو کتاب حاصل این فعالیت فرهنگی بود که نخستین آن کتاب «دولت و هنر» است.
وی در ادامه درباره نگارش این کتاب توضیح داد: نمایشگاههای متعددی در دوران رایزنی در فرانسه پیرامون پوشش در ایران از هخامنشی تا امروز برپا کردم. از سوی مدارس فرانسوی استقبال عجیبی صورت گرفت و دیدار فرانسویها برایم جذاب بود. گاهی آنها حتی 3 ساعت برای بازدید زمان صرف میکردند. روزی اصرار کردند که یکی از مدارس ایرانی و مدیران فرهنگی نیز بیایند و بچهها ببینند تا مدرسه را راضی کنیم که تاریخ پوشش ایرانی را ببینند، خودش یک ماجرایی بود و جالب اینکه بازدید دانشآموزان ایرانی تنها 5 دقیقه زمان برد و هیچکس هم سوالی نداشت. این موضوع برایم سوالی مطرح کرد که چطور بچهها را تربیت کنیم که آثار هنری را ببینند و فهم کنند و اثری هنری برایشان معنا داشته باشد و همان روز تصمیم گرفتم کتاب «دولت و هنر» را بنویسم.
ایوبی با اشاره به اینکه «دولت و هنر» توسط انتشارات سمت منتشر شده و در دانشگاهها تدریس میشود، خاطرنشان کرد: در دولت گذشته این کتاب توسط یک مدیر فرهنگی رونمایی شد. او در آن مراسم گفت من در میانه خواندن کتاب احساس شرمندگی کردم که چرا برای هنرمندان کاری نمیکنیم و من در پاسخ به او گفتم من کتاب را برای این نوشتم و دقیقاً مخاطبش مدیران هستند. این کتاب ترجمه شد و جوایزی گرفت، اما کتاب دومم را انتشارات ثالث منتشر کرد، من از خاطرهنویسی پرهیز میکنم و فکر نمیکنم باز هم بنویسم.
تمجید مسجدجامعی از برپایی نشست کتابخوان
احمد مسجد جامعی که در این نشست حضور داشت، در سخنانی کوتاه بیان کرد: دوست داشتم وقتم را به دکتر محمود عزیزی میدادم؛ چراکه این روزها باید او زیاد صحبت کند.
وی در ادامه از انوشیروان ارجمند یاد کرد و گفت: برزو ارجمند هدیههای جشنواره تئاتر آیینی این هنرمند را به بنیاد خیریه هدیه کرد و 100 میلیون ریال فروش رفت. خریدار آن را برگرداند و مجددا 15 میلیون توسط فرد دیگری خریداری شد. این هدایا مجدد برگردانده شد و برکتی داشت که در نوع خود جالب بود.
مسجدجامعی از علیرضا مختارپور برای برپا کردن چنین نشستهایی تمجید کرد.
بر این اساس، در این نشست، علیرضا مختارپور متنی را قرائت کرد که به شرح زیر است:
به نام آن که جان را روشنی داد.
و اما راویان اخبار و ناقلان آثار و طوطیان شکرشکن شیرین گفتار و خوشهچینان خرمن سخندانی و حرافان بازار معانی چنین آوردهاند که در روزگاران پیشین، اسکندر را بر شهری گذر افتاد و چون بر آرامستان آن شهر نظر کرد بر روی سنگ بنفشههای قبور، عمر متوفیان را بسیار اندک یافت؛ دو ماه و ده ماه و یک سال و کمی کمتر و بیشتر.
پیری از آن شهر را پرسید، چگونه است که مردمان این دیار عمرهای قلیل دارند؟
پیر که اسرار خرد خوانده بود، چنین پاسخ داد که: در شهر ما آنگاه که عمر کسی رو به پایان مینهد، بر این باوریم که در واپسین ساعات عمر، جز به صدق و راستی زبان نمیگشاید. بر بالیناش حاضر میشویم و میپرسیم در تمام عمری که از تو فوت شد، چه میزان و مدت به علمآموزی و فرهنگ و ادب و هنرورزی به سر کردهای و آنچه وی در پاسخ گوید از نظر مردمان این شهر عمر حقیقی او محسوب میشود و بر سنگ نبشتهاش آن میزان را به عنوان عمر حقیقیاش ثبت میکنیم.
اهل فرهنگ و هنرمند و ادبپرور و کتابخوان؛ بر این قاعده، مفتخرم که در جمع مردمانی با عمر حقیقی طولانی حضور دارم.
به گزارش شبستان، پس از معرفی کتاب توسط هنرمندان و مدیران، هر کدام پوستر ویژه نشست کتابخوان را امضا می کردند.
نظر شما