نباید کار مردم را متوقف کنیم

خبرگزاری شبستان: کاشانی با اشاره به ضرورت راه انداختن کار مردم شهر گفت: مردم گرفتار طرح های شهرداری هستند و الان وقت بهره برداری از این طرح ها است و ما نباید کار مردم را متوقف کنیم.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، در جریان بررسی دیگر بندهای تبصره ۲۳ بودجه شهرداری تهران در سال ۹۵ ، مجتبی شاکری در دویست و چهلمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه تبصره های بودجه نباید زیاد شود، گفت: با توجه به اینکه سه سال است این بندها در تبصره ها قرار می گیرد بهتر است در ردیف های بودجه این پروژه ها ذکر شود و عدد واقعی بودجه این پروژه ها مشخص باشد. 

دوستی نیز درباره دره فرحزاد و اسلام آباد گفت: ساماندهی این دو دره با هم شروع شده اند و نمی توان تملک املاک در این پروژه ها را متوقف کرد. 

سرخو پیشنهاد افزایش سقف مبلغ پروژه دره فرحزاد را ارائه داد و گفت: تملک واحدهای مربوط به پیاده راه ها یکی از مشکلات شهرداری در این پروژه است و من پیشنهاد افزایش ۱۰۰ میلیارد دیگر برای سقف این پروژه را دارم.

کاشانی با اشاره به ضرورت راه انداختن کار مردم شهر گفت: مردم گرفتار طرح های شهرداری هستند و الان وقت بهره برداری از این طرح ها است و ما نباید کار مردم را متوقف کنیم. 

دبیر اعداد درج شده در تبصره های بودجه را کارشناسی شده دانست و گفت: برآورد شهرداری رقم هایی واقعی است و یک سال دیگر نیز برای این پروژه ها باید تملک انجام شود. 

دبیر با اشاره به اتصال بزرگراه هایی جنوب شهر تهران گفت: بند هشتم تبصره ۲۳ مشکلات مردم مناطق ۹ و ۱۰ را بعد از سالها حل خواهد کرد. یادگار امام (ره) پروژه ای است که تا پادگان جی رسیده است و تا زمانی که تملک های آن انجام نشود به شکوفایی نمی رسد. 

رییس کمیسیون برنامه و بودجه از شهرداری خواست اجرای این بند را برای حل مشکلات مردم در اولویت قرار دهد.

در ادامه تقی پور پیشنهاد کرد: موضوع مربوط به منطقه ۱۲ و توسعه این منطقه از بندهای تبصره ۲۳ حذف شده است. شهرداری طرح منطقه ۱۲ را نیز در صحن توضیح داده و ادامه آن نباید رها شود. 

دوستی با اشاره به اینکه لایحه شهرداری نباید در تلفیق زیر و رو شود؛ اظهار داشت: کمیسیون تلفیق بدون رای صحن نمی تواند حذف شود. سه بند پیشنهادی شهرداری از تبصره ها حذف شده است که باید در صحن درباره آن تصمیم گیری کرد.

وی درباره منطقه ۱۲ گفت: همه مسئولین شهر و شورای تامین را برای اجرای طرح منطقه ۱۲ متقاعد کرده ایم و نباید اعتبار آن را حذف کنیم. دومین درباره بیمارستان امام رضا(ع) و بیمارستانی است که در سئول ساخته می شود. این بیمارستان ها نیاز شهر تهران است و من به لری می گویم نوش جانش. اگر این پول در خارج از کشور سرمایه گذاری می شد اتفاق خوبی بود؟ مخالفت با این پروژه ها مخالفت با برند پروفسور سمیعی است و حتی دولت نیز از آن پروژه ها دفاع می کند.

این عضو کمیسیون عمران با اشاره به پروژه موسسه فرهنگی که به نام سه شهید بزرگ نامگذاری شده توضیح داد: در اینجا بی انصافی شده است و اگر نسبت به هزینه کرد ایراد دارید می توانید بازرس بگذارید. نمی توان به دلیل ضعف نظارتی آن را تصویب نکرد.

دکتر پندار درباره این بندهای پیشنهادی شهرداری توضیح داد: شورا برای تسهیل پروژه های اولویت دار شهر تهران در این تبصره به شهرداری امکانی می دهد که از منابع داخلی و سرمایه گذاری بخش خصوصی استفاده کند.

مدیرکل برنامه و بودجه شهرداری تهران اضافه کرد: سه ردیف آمایش منطقه ۱۲؛ بیمارستان مغز و اعصاب امام رضا(ع) و مرکز سرطان و موسسه شهیدان نیز به بودجه نیاز دارند. 

حیدریان نیز درباره مرکز فرهنگی شهیدان توضیح داد: این بند در راستای تقویت حوزه های علمیه و ظرفیت های مذهبی و فرهنگی شهر تهران است.

رییس کمیسیون برنامه و بودجه خطاب به دوستی گفت: آیا شما سخنگو و وکیل مدافع شهرداری هستید؟ شما در جریان طرح موسسه نیستید اما از آن دفاع می کنید. 

علیرضا دبیر تصریح کرد: در ابتدای جلسه دوستان می گفتند سقف بودجه را بالا نبریم چرا این سه پروژه به سقف اضافه نمی کند؟ من جایی که شهرداری کار خوبی می کند تشکر می کنم و معتقدم کار شهر نباید قفل شود. آیا این دو بیمارستان برای سطح شهر مهم است. بیمارستان سینا فیروزآبادی لولاگر و امام خمینی چرا به این بیمارستان ها کمک نمی کنید؟ اگر اولویت اول ما مترو و اتوبوسرانی است چرا از این پروژه ها دفاع می کنید

وی تصریح کرد: کمیسیون فرهنگی در جریان طرح موسسه نبوده است و این سه طرح توجیه کارشناسی ندارد. در تبصره ها من از اولویت ها دفاع می کنم و من یک عضو هستم و شورا هر تصمیمی بگیرد من سرباز شورا هستم و آنرا اجرا می کنم. دوستان مرتب تذکر می دهند چرا سقف بودجه را باز می کنید؟ چرا درباره این سه پروژه سقف بودجه دغدغه دوستان نیست؟

 حکیمی پور به عنوان مخالف گفت: کمیسیون می تواند پیشنهاد شهرداری را رد کند و آیا این پروژه های پیشنهادی مصوبه شورا را دارند؟ وقتی مصوب نیستند چرا باید درباره آن تصمیم گیری کنیم؟

وی پیشنهاد کرد رای مخفی و روی برگه گرفته شود.

سالاری در موافقت با پروژه منطقه ۱۲ گفت: من به دبیر هشدار می دهم شما در این چند ماه موضع گیری های متفاوتی می کنی و به هیچ کس اجازه صحبت کردن نمی دهی. کمیسیون بودجه نمی تواند پیشنهادات شهرداری را حذف کند بلکه تصمیم گیری با شورا است. 

وی گفت: منطقه ۱۲ اگر یک پروژه به مفهوم مطالبه شهروندان انجام شده باشد این منطقه در اوج آن است. اولویتی بالاتر از منطقه ۱۲ چیست که کمیسیون برنامه و بودجه آن را حذف می کند؟

صابری توضیحی حقوقی درباره حق کمیسیون برای حذف پیشنهاد شهرداری ارائه داد و گفت: پیشنهادات کمیسیون ها در کمیسیون برنامه و بودجه جمع می شود و کمیسیون برنامه و بودجه می تواند تصمیم گیری برای حذف آن کند. طبیعی است که اعضای شورا پیشنهادات حذف شده را برگردانند و نباید موضوعات را شخصی کرد.

چمران نیز با اشاره به اختیارات کمیسیون ها گفت: کمیسیون فرهنگی مخالف طرح منطقه ۱۲ بوده و ما هم طبق قانون پیشنهادات را بررسی می کنیم.

ناصحی در مخالفت با طرح منطقه ۱۲ گفت: سال ۹۲ بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان بودجه را تایید کردیم و انصافا در این منطقه در سال جاری درباره آسیب های اجتماعی شهرداری تهران عملکرد خوبی داشت و آسیب های مربوط به اعتیاد تا حدودی کم شده است. اما اینکه برای سال ۹۵ نیز بودجه دیگری را درخواست داشته باشند در کمیسیون فرهنگی و اجتماعی مطرح نشده است و معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری نیز در جریان این پیشنهادات قرار ندارد. 

پیرهادی به عنوان موافق اظهار داشت: درباره منطقه ۱۲ چند جلسه شورا وقت گرفته شد و معاونین شهردار برنامه خودشان را ارائه دادند. شورا و اعضای هیات رییسه معضلات این منطقه را از نزدیک بازدید کردیم و دیدیم آسیبی که از این منطقه به کل شهر می رسد قابل کتمان کردن نیست. این طرح را نباید ذبح کنیم و باید بعد از شناسایی درد اعتباری برای درمان قائل شویم. 

وی اضافه کرد: ایرادات برنامه را می توانیم نقد کنیم اما نمی توانیم بگوییم مساله منطقه ۱۲ را در شهر نمی دانیم. این ایرادات باید در جای خود برطرف شود و مشکلی که در این منطقه هست باید جراحی شود تا کل شهر دچار آفت ها و آسیب های اجتماعی نشود. 

این عضو هیات رییسه شورا از اعضا خواست به این پیشنهاد رای موافق بدهند.

مرتضی طلایی برای این تبصره پیشنهاد کرد عبارت پس از تصویب نهایی در کمیسیون های تخصصی برای پروژه  منطقه ۱۲ درج شود. 

دانشور نیز تاکید کرد: درباره منطقه ۱۲ نباید احساساتی صحبت کنیم. همه ما برای اتفاقاتی که در این منطقه می افتد دل نگران هستیم اما دوستان به کمیته های تخصصی و کمیسیون های تخصصی احترام نمی گذارند. افراد بر اساس دانش و تخصص خود در کمیته ها حضور دارند و تصمیم گیری نهایی را باید به عهده کمیسیون تخصصی بگذارند.

رییس کمیته اجتماعی شورا اضافه کرد:‌ درباره منطقه ۱۲ کمیته اجتماعی بررسی های لازم را انجام داد و بعد از ارائه گزارش بلافاصله ۲۰۰ مورد پلاک بررسی شد و ۹۰ درصد آدم ها آنجام نبودند. کار به صورت دقیق در کمیته اجتماعی انجام شده است .

دانشور پیشنهاد کرد این ردیف به صورت مشروط بعد از تایید عملکرد در کمیسیون تخصصی این اعتبار تخصیص یابد. وی گفت: گزارشی که شهرداری ارائه داد شامل هیچ برنامه ای نبود و تنها گزارش عملکرد بود و الان هم به خاطر نبود برنامه است که مشکلات حل نمی شود. 

حبیب کاشانی در ادامه گفت: ما در کمیسیون برنامه و بودجه اولین استعلام را از کمیسیون فرهنگی انجام دادیم و رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی نظر کتبی خود را به ما اعلام کرد. 

نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه تصریح کرد:‌ هزینه هایی در این بندها انجام شده که رها کردن آن پروژه ها را ابتر می گذارد. بخشی از اعتبار لازم برای این پروژه درباره تملک املاک است. من از شهرداری می خواهم این بند را تفکیک کنند و بخشی که مربوط به تملک خانه های پخش مواد مخدر است را جدا کنند. 

وی پیشنهاد کرد از ۲۰۰ میلیارد پیشنهادی شهرداری قسمی را برای تملک و قسمی را برای ادامه برنامه قرار دهیم.

مجتبی شاکری نیز گفت: برخی از اطلاعاتی که دوستان ارائه می دهند ایراد دارد و بعد از گزارش معاونین شهرداری آقای قالیباف هم در پایان سخنانشان گفتند مدل داخلی و خارجی برای برون رفت از این مشکل وجود ندارد. این ۲۰۰ میلیارد برای رسیدن به برون رفت از این مشکل است. اما ما با کدام مطالعه به اینجا رسیدیم با تملک کردن آدم ها تغییر رفتار می دهند؟ به نظر می رسد مدل برون رفت باید پیش از هر چیز ارائه شود. 

این عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی ادامه داد: آقای دبیر مستقیم تصمیم گیری نمی کنند و ما در کمیسیون به نتیجه رسیدیم این مدل به نتیجه مطلوب نمی رسد. 

عباس جدیدی پیشنهاد کرد در صحن با حضور جرائد اخلاق حرفه ای رعایت شود. وی گفت:منطقه ۱۲ مهم ترین اولویت شهر است و ما باید ببینیم کدام یک از نهادها پای کار هستند؟ برنامه عملیاتی منطقه ۱۲ را با دوفوریت به شورا ارائه شود و نقاط ناامن در منطقه ۱۲ که روز به روز افزایش پیدا می کند نگران کننده است. مشکل اصلی منطقه ۱۲ بیکاری است و ۲۰۰ میلیارد تومان باید دو برابر افزایش پیدا کند و در بند پس از تصویب کمیسیون ذکر شود.

حافظی نیز با بیان اهمیت مقابله با آسیب های اجتماعی گفت: اهمیت مقابله با آسیب های اجتماعی از اهمیت مقابله با آلودگی هوا کمتر نیست. پیشنهاد من حمایت از کاری است که در منطقه انجام شده و باید برای آن کد پروژه قرار دهیم و بعد از تصویب مراجع ذیربط را نیز در ردیف بودجه قرار دهیم. 

چمران پیشنهاد کرد بعد از تصویب برنامه منطقه ۱۲ در صحن شورا تا سقف ۲۰۰ میلیارد تومان شهرداری در این حوزه عملکرد داشته باشد و این پیشنهاد به تصویب رسید. 

 

کد خبر 525170

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha