به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، محمدباقر قالیباف، شهردار تهران در دویست و چهلمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در جریان بررسی بودجه ۱۳۹۵ شهرداری تهران گفت: موضوع خط جدید حداقل ۶ سال است مورد بحث قرار دارد. زمانی که طراحی پروژه های امام علی و صدر انجام می شد به این نتیجه رسیدیم خط مترو تا قائم ادامه پیدا کند و ایستگاه مترو نیاوران به خط یک در تجریش متصل شود.
قالیباف درباره تبصره 23 با اشاره به بار ترافیکی خیابان ولیعصر خاطرنشان کرد: وقتی خط بی آر تی خیابان انقلاب در حال اجرا بود حمزه شکیب تاکید داشت اجرای خط چهار مترو زیر مسیر این خط بی آرتی منطقی نیست. ما همان موقع نیازهای ترافیکی را توضیح دادیم و این خط احداث شد. امروز خط چهار و بی آرتی وجود دارد و ظرفیت اتوبوس های آن تکمیل شده است.
شهردار تهران ادامه داد: این خط مترو همزمان با اجرای طرح بی آرتی خیابان ولیعصر مطالعه شده اما کار اداری آن انجام نشده است. در کمیسیون ماده 5 برای سه پروژه بر اساس زمین های بزرگی که در خیابان ولیعصر وجود دارد بحث شده و ایستگاه های این خط را در همین زمین ها قرار خواهیم داد.
وی با بیان اینکه این بند از نظر اجازه دادن بارگذاری ها برای ساخت ایستگاه ها و تامین بودجه خط جدید پیشنهاد شده است که باید نظرات کمیسیون حمل و نقل نیز درآن اعمال شود، تصریح کرد: ایستگاه های مترو خط ولیعصر می تواند از درآمد خودشان این خط را احداث کنند و اختیار تصمیم گیری با شورای شهر است.
سید جعفر تشکری، معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران نیز در این جلسه گفت: طرح LRT در چند مسیر کوتاه و مجموعا در حدود 5 کیلومتر در فاز نخست احداث می شود.
وی افزود: LRT طرحی است که بخشی از نیازمندی تردد شهروندان تهرانی را در محدوده پیاده راهها و نقاط متمرکز بازار تأمین خواهد کرد.
وی در پاسخ به این پرسش که قطارسبک شهری تا چه میزان در اولویت توسعه حمل و نقل شهر تهران قرار دارد؟ گفت: با توجه به جاذبههای توریستی و تامین نیازهای گردشگری منطقه طرح قطار سبک شهری یاLRT به عنوان مد مکمل مترو مطرح است و به هیچ عنوان جایگزین مترو نخواهد شد.
معاون حمل و نقل و ترافیک با تاکید براینکه طرح LRT در صورت تصویب در شورای شهر، امکان اجرا پیدا خواهد کرد، تصریح کرد: البته ساخت مسیر LRT با مترو قابل مقایسه نیست. چرا که قطار شهری به دلیل نداشتن تونل، ایستگاه زیرزمینی و ظرفیت کم جابجایی نمی تواند در مقایسه با مترو قرار بگیرد.
تشکری هاشمی اعلام کرد: ساخت یک کیلومتر مسیر LRT حدود 12 میلیون دلار هزینه دارد. اگر این هزینه را در مقایسه با ساخت یک کیلومتر مترو مقایسه کنیم تقریبا 20 درصد قیمت تمام شده یک کیلومتر مترخواهد بود.
وی درباره نگاه شورای شهر نسبت به طرح LRT ، اظهارکرد: ایستگاههای متفاوتی در این زمینه وجود دارد؛ اما درهرصورت LRT به عنوان یک مد گردشگری و مکمل سایر مدهای حمل و نقل در محدوده کوچک بازار مطرح است که می تواند جذابیت های خاص خود را داشته باشد.
معاون شهردار تهران تاکید کرد: ساخت مسیر LRT در بسیاری از کشورهای اروپایی وجود دارد و تنها برای سفرهایی با حجم کم مسافر مناسب است.
در پایان قالیباف؛ رییس شورای شهر پیشنهاد کمیسیون را با اضافه کردن عبارت (در صورت تصویب شورا و مراجع ذیصلاح) به رای گذاشت و این تبصره به تصویب رسید.
نظر شما