خبرگزاری شبستان: این مجموعه گلچینی از بهترین داستان های جهان در قرون 19 و 20 است که با ترجمه احمد گلشیری توسط انتشارات «عصر داستان» منتشر شده است. استادان کهن (سنت گرایان) با 15 داستان، دوران طلایی ( بخش اول) با 32 داستان، دوران طلایی (بخش دوم) با 17 داستان، مدرنیست ها (سنت ستیزان) با 25 داستان و پسامدرنیست ها با 24 داستان، عناوین پنج جلد این مجموعه هستند. که در مجموع بیش از 110 داستان از نویسندگانی چون «جیمز پاردی»، «نادین گوردیمر»، «فرناندون سورنتینو»، «ولادیمیر ناباکف»، «سال بلو»، «تونی موریسون»، «ریموند کارو»، «ماریو بارگاس یوسا»، «ریچارد براتیگان»،« گابریل گارسیا مارکز»، «کارلوس فوئنتس»، «ایتالیوکالوینو»،«هاروکی موراکامی»،« آلیس مونرو» و تعدادی دیگر از نویسندگان مطرح جهان در این کتاب ها آورده شده است.
طیف موضوعی کتاب نیز از اعصار مختلف داستان نوسی جهان انتخاب شده تا مخاطب بتواند از هر دوره داستان نویسی بهترین های آن را بخواند و اجمالی با ادبیات آن عصر نیز آشنا شود. داستان های این مجموعه از آثار بهترین داستان نویسان قرن 19 و 20 جهان به همراه معرفی خود آنها جمع آوری شده است. از جمله نکات این مجموعه معرفی جداگانه هر نویسنده قبل از آغاز داستان است که خود باعث شناخت بیشتر خواننده از زندگی نویسنده خواهد شد از این رو می توان مطالعه این کتاب را به علاقه مندان به داستان توصیه کرد.
در جلد اول این مجموعه داستان هایی از« تولستوی»،« گوگول»، «تورگِنِف»، «چخوف»، «داستایوفسکی»، »دو موپاسان»، «هاثورن»،« آلن پو»،« امبروس بیِرس»،« او هنری»، «استیون کِرین »و «گوستاو فلوبر» از نویسندگان مشهور این دوره آورده شده و از آنها به استادان کهن یا سنت گرایان نام برده شده است.
26 صفحه ابتدای این کتاب، مقدمه ای است که احمد گلشیری در خصوص داستان و داستان کوتاه نوشته است و در ادامه به تاریخچه داستان کوتاه در میان ملل مختلف و ژانرهای مختلف آن رئالیسم، ناتورالیسم، مدرنیسم و پسامدرنیسم پرداخته است. او همچنین به تاریخچه داستان کوتاه در ایران نیز اشاره مختصری کرده است.
گلشیری در مقدمه این کتاب، سعی دارد این نکته اساسی را یک بار دیگریادآوری کند که سنت قصه و قصه گویی برخلاف تصورات موجود، صرفا ریشه درسرگرم سازی ندارد بلکه به تعبیر مولانا، باید در دل هرکدام ازآنها، معنا و مفهومی برآمده از دانشهای تاریخی جستجو کرد. او در این مجموعه به جمعآوری آثاری دست زده که ازقلم استادان کهن و سنت گرایان مشهورتراوش کرده، استادانی که فن داستانگویی را درهمان دوران حیات خود به اوج رسانده وتکمیل کردند.
خواننده در این کتاب مجال مییابد که نگاهی گذرا به سنت داستاننویسی دو قرن مهم از حیات اوج این هنربیندازد و از این رهگذر به شناختی نسبتا جامع ازتکوین آن دست پیدا کند. ریشه یابی دلایل نوشته شدن هرداستان و همچنین مرور حوادث تاریخی پیرامون هرقصه، نشان می دهد که مترجم در تدوین این کتاب اوج حساسیت حرفهای خود را به کار گرفته است.
در بخشی از مقدمه این کتاب آمده است:« داستان در واقع سابقه ای بسیار کهن دارد؛ به قدمت آتشی که افراد قبله های نخستین، شب ها می افروختند، گرد آن حلقه می زدند و قصه گوی قبیله، در دل شب های تاریک و ترسناک، قصه می گفت. از شکارچی می گفت و شکار چموشی که نیزه های شکارچی قادر نبود او را از پا در آورد ... انسان های نخستین، در تلاش برای زنده ماندن، ترس ها و افکار خود را در قالب قصه می ریختند و بدین ترتیب سدی جادویی در برابر دشواری ها به وجود می آوردند. این قصه ها از آتش یک قبیله به آتش قبیله دیگر سفر می کرد. از دریاها می گذشت و به نسل های بعد سپرده می شد و خروج آرام انسان از حالت های حیوانیِ نخستین به ثبت می رساند.»
انتشارات عصر داستان اثر حاضر را چاپ کرده است.
نظر شما