سوئیس هم بدنبال سرمایه گذاری در پتروشیمی ایران

خبرگزاری شبستان:صنایع پتروشیمی ایران نیز پا به پای صنعت نفت و گاز در دوران پساتحریم رشد پیدا کرده است و بر این اساس گروه زولتزر به عنوان یکی از بزرگترین شرکتهای فعال در بخش انرژی سوئیس آماده بازگشت به صنعت پتروشیمی ایران است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: صنایع پتروشیمی ایران نیز پا به پای صنعت نفت و گاز در دوران پساتحریم رشد پیدا کرده است. در همین راستا بسیاری از کشورهای اروپایی آمادگی خود را برای مشارکت در طرح های ایران در حوزه پتروشیمی اعلام کرده اند یکی از این کشورها که اخیرا به جمع متقاضیان سرمایه گذاری در ایران پیوسته است؛ کشور سوئیس می باشد.

 

بنابراین گزارش، در این راستا شانا به نقل از تورسن وینتر گرسته، معاون ارشد گروه زولتزر در دیدار با مرضیه شاهدایی، معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی در این باره گفته است: "این شرکت آمادگی دارد تا دوباره مادگی شرکت خود برای حضور دوباره در صنعت پتروشیمی ایران خبر داد. ما تجربه خوبی از همکاری با شرکتهای پتروشیمی ایران داریم و آماده هستیم در دوران پساتحریم دوباره در بخشهای مختلف صنعت پتروشیمی ایران فعالیت کنیم. با توجه به روند فعالیت گروه زولتزر آمادگی داریم تا در انتقال فناوری با طرحها و مجتمع های پتروشیمی ایران همکاریهای خوب و جامعی را آغاز کنیم. برای طراحی فرآیندها زمینه های همکاری مناسب است. همچنین می توانیم در لایسنسها هم فعالیت و همکاری گسترده ای با شرکتهای ایرانی داشته باشیم. شناخت خوبی از صنعت پتروشیمی ایران داریم. همکاری با ٢ شرکت ایرانی را نیز آغاز کرده ایم."

 

یادآور می شود: دو کشور ایران و سوئیس از قرن هفدهم میلادی با یکدیگر رابطه دارند. ایران در سال ۱۹۱۷ سفارت خود در برن را افتتاح کرد و در سال ۱۹۱۹ کنسولگری سوئیس درایران شروع به فعالیت کرد که در سال ۱۹۳۶ به سفارت تبدیل شد. سرکنسولگری ایران در ژنو در سال ۱۳۳۶ شمسی گشایش یافت ولی در ۱۳۸۰ تعطیل و وظایف آن به سفارت جمهوری اسلامی ایران در برن واگذار گردید. سوئیس حافظ منافع ایران در مصر است و در طول تاریخ خود حافظ مافع کشورهای ایتالیا (۱۹۴۶)، استرالیا، کانادا، بریتانیای کبیر، ایرلند و نیوزلند (۱۹۵۲)، آفریقای جنوبی (۱۹۵۲ , ۱۹۷۹ تا ۱۹۹۵)، لبنان (۱۹۸۴)و ایالات متحده آمریکا (۱۹۸۰ تا به حال) در ایران بوده‌است. درسال ۲۰۰۵ ،۱۸۷ سوئیسی درایران زندگی می‌کردند و طبق آمار سال ۲۰۰۴، ۳٬۸۰۱ ایرانی در سوئیس زندگی می‌کردند.

 

در پی اعمال تحریم‌های اقتصادی یک‌طرفه از جانب اعضای اتحادیه اروپا بر ایران به دلیل آنکه پافشاری برای تعلیق برنامه اتمی ایران نامیده شده است، سوئیس که از جمله اعضای این اتحادیه به شمار نمی‌رود، در این مدت تغییر برنامه محسوسی در مراودات خود با ایران وارد نساخته است و به طور معمول به ارسال تجهیزات صنعتی و سایر کالاهای تجاری به ایران ادامه داده و قراردادهای بزرگ خرید گاز نیز با ایران امضا کرده است که این موضوع با مخالفت سیاستمداران دولت فدرال آمریکا مواجه شده است اما دولت سوئیس از این کار خود دفاع کرده است و علت این تصمیم بر سیاست خارجی این کشور اتخاذ شده است و نه منافع مالی. همراستا با تحریم‌های نفتی علیه ایران از سوی کشورهای غربی، شرکت‌های نفتی سوئیس صرفاً موظفند اطلاعات تبادلات نفتی خود با ایران را به دولت این کشور گزارش کنند و دولت سوئیس اعلام کرده است که این اطلاعات را منتشر نمی‌سازد.

کد خبر 525047

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha