خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: در راستای افزایش تولید نفت و گاز و برنامه ریزی های صورت گرفته در این زمینه به ویژه در فضای پساتحریم؛ بسیاری از پالایشگاه های کشور برنامه ریزی فشرده و دقیقتری را برای افزایش تولیدات خود انجام داده اند و بر این اساس با نزدیک شدن به انتهای سال و با ارائه گزارش از نوع و میزان فعالیتشان می توانیم شاهد این رشد و تحول باشیم. یکی از پالایشگاههایی که در این راستا بر توان خود افزوده است؛ پالایشگاه فجر جم است.
بنابراین گزارش، پالایشگاه گاز کنگان یا پالایشگاه گاز فجرجم یکی از بزرگترین پالایشگاههای گاز ایران واقع در استان بوشهر، شهرستان جم است. این پالایشگاه هم اکنون ظرفیت دریافت ۲۵ میلیون مترمکعب گاز از میدان پارس جنوبی را دارد و تا سه سال آینده (سال ۱۳۹۷ خورشیدی) به ۵۰ میلیون مترمکعب افزایش خواهد یافت.
همچنین پالایشگاه فجرجم جهت پالایش بخشی از گاز ترش تولیدی از فاز ۶ میدان گازی پارس جنوبی طراحی شده است و ظرفیت اسمی پالایش گاز در این پالایشگاه ۸۰ میلیون مترمکعب در روز است. این پالایشگاه دارای هشت ردیف واحد شیرین سازی گاز است و میعانات گازی تولیدی از از میدانهای گازی آغار و دالان نیز توسط خط لوله هشت اینچ به طول ۱۵۴ کیلومتر به این پالایشگاه و در نهایت به بندر طاهری و یا توسط یک خط لوله به پالایشگاه شیراز ارسال میشود.
این گزارش می افزاید: این پالایشگاه امروز 97 درصد از برنامه تولید گاز خود را محقق کرده است. در این رابطه تسنیم به نقل از هادی هاشم زاده فرهنگ، مدیرعامل پالایشگاه فجر جم نوشته است: "تاکنون ٩٧ درصد برنامه تولید گاز این پالایشگاه محقق شده است. ظرفیت تولید پالایشگاه فجر جم تا چهار سال آینده به ۱۶۰ میلیون متر مکعب در روز خواهد رسید.
وجه تمایز این پالایشگاه با سایر پالایشگاه راهبری فرودگاه و پایانه صادراتی سیراف است. با تغییرات بنیادی در این واحد پالایشی در سال 89 بخشی از خوراک پالایشگاه جم از میدان مشترک پارس جنوبی تأمین شد. طبق برنامه حجم گاز دریافتی از پارس جنوبی در سال 98به روزانه 50 میلیون متر مکعب در روز و ظرفیت پالایشی این واحد به روزانه 160میلیون متر مکعب خواهد رسید. سهم گاز در سبد سوخت جهان 28 درصد و در ایران 70 درصد است. سهم پالایشگاه فجر از تأمین سوخت کشور 10 درصد است و 15درصد از گاز کشور در این واحد پالایش می شود. در 10 ماه نخست امسال در مجموع 21.2میلیارد متر مکعب گاز در این پالایشگاه شیرین سازی شده است که بر این اساس 97.3 در از برنامه تولیدی محقق شد. از 25 سال پیش تاکنون 254 میلیارد متر مکعب گاز میدان نار در پالایشگاه فجر جم شیرین سازی شده است. این رقم برای میدان کنگان در 20 سال گذشته 405 میلیارد متر مکعب و برای میدان پارس جنوبی 14 میلیارد متر مکعب است؛ در مجموع 670 میلیارد متر مکعب گاز در این پالایشگاه شیرین سازی شده است."
این گزارش می افزاید: "در 10 ماه نخست امسال 6.5 میلیون بشکه میعانات گازی تولید شده است. 77 درصد از برنامه تولیدی میعانات گازی امسال محقق شد؛ به طور کل در 25 سال گذشته 260 میلیون بشکه میعانات گازی در این پالایشگاه جدا سازی شده است. در 10 ماه نخست امسال 37.6 هزار تن گاز مایع تولید شده که حاکی از تحقق 104 درصدی برنامه تولیدی است. نیروگاه جدید پالایشگاه فجر جم حدود 90 درصد پیشرفت داشته است. این طرح سال 85 آغاز شد و طبق برنامه قرار بود سال 88 تکمیل شود اما به دلیل تحریمها با تأخیر مواجهه شد؛ همچنین واحد تولید ال.پی.جی 65درصد پیشرفت داشت که امیداریم تیر 95 تکمیل شود. هم اکنون 18.5 میلیارد تومان طرح زیست محیطی توسط پالایشگاه فجر جم در حال اجراست. هم اکنون ظرفیت پالایش این واحد 125 میلیون متر مکعب است اما روزانه 95 تا 100 میلیون متر مکعب گاز پالایش می شود."
نظر شما