خبرگزاری شبستان/ یاسوج
مجلس طراز انقلاب اسلامی برآیند و معدلی از خصایص منحصر به فرد ملت ایران است؛ از این رو، خانه ملت باید عصاره ای از خصایص و ویژگی های صاحبان خانه كه ملت مؤمن و انقلابی ایران هستند، در خود جای داده باشد. به عبارت بهتر، ملت ایران باید با لحاظ جایگاه بلند مجلس در سلسله مراتب حاكمیتی و شأن و نقشی كه این قوه در زندگی آنها دارد، دست به انتخابی آگاهانه بزند و بهترین و صالح ترین نامزدها را برای تصدی كرسی های نمایندگی خود به مجلس روانه سازد.
مطابق با گفتمان امام خمینی(رحمه الله تعالی علیه) تمام مساعی مجلس تراز انقلاب اسلامی باید صرف اسلام، مسائل كشور و ملت ایران شود: «مجلس باید یك محیطی باشد كه با كمال تفاهم و خیرخواهی برای ملت و كشور، مسائل را پیش بیاورند .انتقاد می كنند، انتقاد خیرخواهانه باشد، جواب انتقاد می دهند، آن هم خیرخواهانه باشد و منظره مجلس یك منظره صالح باشد كه وقتی مردم دیدند، بگویند چه كار خوبی كردیم كه یك همچو اشخاص صحیحی را در مجلس بردیم و یك وقت خدای نخواسته طوری نباشد كه مردم پشیمان بشوند از این رأیی كه دادهاند.».(1)
از منظر امام راحل(رحمه الله تعالی علیه)، زمانی كه مجلس مردمی در تراز آرمان های انقلاب شكل بگیرد، محرومیت زدایی از جامعه اولین طرح و خواسته آن می شود: «امروز مجلس چون مجلس مردمی است، این مجلس مردمی می تواند به فكر محرومین باشد... اما امروز مجلس، مجلسی است كه محرومیت كشیده اند اهل این مجلس... یك همچو مجلسی می تواند خدمت بكند به این كشور و یك همچو مجلسی پشتیبانش همین مردم كوچه و بازار هستند.»(2)
از دیدگاه مقام معظم رهبری نیز مجلس شورای اسلامی ركنی اساسی و مهم برای اداره امور كشور و آینه ای است كه منعكس كننده توانایی ها، خواست ها، موضع گیری ها، اقتدار و پایبندی به آرمان های یك ملت است و احساس مسئولیت مردم نسبت به مسائل كشور از مجاری انتخابات، بیانگر راز پایداری و اقتدار جمهوری اسلامی ایران است.
در واقع مقام معظم رهبری همچون سلف صالح و مراد خویش، حضرت امام خمینی(رحمه الله تعالی علیه)، مجلس شورای اسلامی را عصاره یك ملت می دانند كه با نگاهی مسئولانه در برابر اسلام، انقلاب و مصالح عالیه نظام باید به امور كشور بپردازند. این نگرش در پیام ها و دیدارهای ایشان به مجلس و كارگزاران نظام بارها مورد تأكید قرار گرفته است.
امام خامنه ای نیز مانند امام، مجلس را نهادی در رأس امور می دانند و درباره جایگاه مجلس تراز انقلاب می فرمایند: «مجلس شورای اسلامی، یك مركز اساسی و تعیین كننده برای انقلاب است، همه سررشته های امور، به مجلس شورای اسلامی بر می گردد.»(3)
«مسئله مهم دیگر، جایگاه سیاسی مجلس است. شما، نماینده و عصاره و خلاصه ملت هستید. موضع گیری شما در مسائل سیاسی و بین المللی، به یك معنا حاكی از موضع گیری ملت ایران است. این موضع گیری، دوگونه می تواند باشد: گاهی می تواند دشمن را به دخالت بیشتر امیدوار كند؛ او را نسبت به نظام اسلامی، گستاخ و طلبكار و فزون طلب و به زیاده خواهی تشویق كند؛ می تواند هم درست به عكس باشد؛ احساس كند كه در ملت ایران و نمایندگان او، صلابت، ایستادگی، آگاهی به منافع و مصالح، ایستادگی بر سر منافع ملی و مصالح ملی و ناسازگاری با كسانی وجود دارد كه همه همتشان این است كه منافع ملی را به بازیچه بگیرند و راهی برای سیطره بر این ملت پیدا كنند». (4)
مقام معظم رهبری اخیرا در دیدار مردم آذربایجان شرقی فرمودند: «انگلیسی ها دلشان تنگ شده برای دخالت کردن در ایران. یک روزی بود که پادشاه کشور وقتی می خواست تصمیم مهمّی بگیرد، سفیر انگلیس را صدا می کرد و از او می پرسید که این کار را بکنم یا نکنم. انگلیس ها یک روزی این جور در امور کشور دخالت می کردند؛ بعد هم آمریکایی ها، یک مدّتی هم هر دو؛ امروز این دست ها قطع شده است؛ امروز جلوی این دخالت ها گرفته شده است به برکت انقلاب، به برکت بیداری مردم؛ دلشان تنگ شده، حالا از راه رادیو به مردم دارند دستور می دهند به فلانی رأی بدهید، به فلانی رأی ندهید. اینکه ما عرض می کنیم در انتخابات، مردم با بصیرت، با آگاهی، با دانایی وارد بشوند، به خاطر این است؛ بدانند دشمن چه می خواهد؛ وقتی شما دانستی دشمن چه می خواهد، عکس او عمل می کنی؛ معلوم است. اهمّیّت این انتخابات به خاطر این است که این انتخابات مثل همین راهپیمایی چند روز قبل -بیست و دوّم بهمن- مظهر بیداری ملّت ایران است، مظهر دفاع از انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی است، مظهر دفاع از استقلال کشور است، مظهر دفاع از عزّت ملّی است. اینکه بنده به همه ملّت ایران عرض می کنم که حضور پیدا کنید، شرکت کنید، اعلام نظر کنید به خاطر این است؛ مسئله مهم است».
نگاهی عمیق به ادوار انتخابات مجلس شورای ملی نشان می دهد به تدریج و با فاصله گرفتن از مبدا تشکیل مجلس در دوران مشروطه، مجلس به محیطی آرام و مطیع در خدمت سیاست های رژیم پهلوی و اربابان بیگانه اش تبدیل شد.
مجالس فرمایشی عصر پهلوی که برخواسته از دخالت استعمار انگلستان این روباه پیر در ایران بود نه تنها قانون گذار وابستگی ها به بیگانگان بودند، بلکه در ادامه توجیح گر مداخلات سلطه گرایانه قدرت های جهانی به ویژه ایالات متحده آمریکا در کشورمان نیز بودند.
بدون تردید مجلس به عنوان عصاره انقلاب اسلامی باید تمام ویژگی های اسلامی و مردمی انقلاب اسلامی را دارا باشد تا شایسته اطلاق مجلس طراز انقلاب گردد.
از جمله ویژگی های انقلاب اسلامی اقدام قاطع و انقلابی در حراست از کیان اسلام و جامعه اسلامی در برابر دشمنان بیرونی و داخلی است.
[١] - صحیفه نور، ج ١٤، ص ٢٣٩.
[٢] - همان، ج ١٨، ص ٥٤.
[٣] - بیانات رهبر معظم انقلاب در ٢٣/٩/١٣٦٨.
[٤] - بیانات در دیدار با نمایندگان دوره هفتم مجلس، ٢٧/٣/١٣٨٣.
نظر شما