قوانین رویکرد خنثی به مشارکت سیاسی زنان در حوزه نخبگی دارد

خبرگزاری شبستان: یک فعال حوزه زنان با بیان اینکه قوانین رویکردی خنثی به مشارکت سیاسی زنان در حوزه نخبگی دارند افزود: مانعی برای آن

به گزارش خبرنگار شبستان، زهرا نژادبهرام ،فعال حوزه زنان در نشست تخصصی "بایسته‌های مشارکت سیاسی زنان" با اشاره به خانواده‌های پیشین و پسین بیان کرد: ساختار جامعه ما در حوزه زنان قدرت‌پذیر نیست، اگر زن در خانواده دارای قدرت باشد، او را شماتت می‌کنند. نه ساختار خانواده پیشین دختران را برای ورود به عرصه قدرت آماده می‌کند و نه خانواده پسین می‌پذیرد که او وارد این عرصه شود.

وی با بیان اینکه قوانین رویکردی خنثی به مشارکت سیاسی زنان در حوزه نخبگی دارند افزود:  مانعی برای آن در عرصه سیاست وجود ندارد و هر سه قوانین شرعی در حوزه‌هایی مانند امام جماعت بودن و قضاوت، محدودیت‌هایی برای زنان وجود دارد. تنها در موانع جدی در قوانین عرفی برای مشارکت سیاسی زنان در عرصه نخبگی وجود دارد.

 

وی با بیان اینکه تسلط جنسیتی در رسانه ها دیده می شود تصریح کرد:تفکیک جنسییتی یکی از مشکلات ما با رسانه و مطبوعات ات  است چه اشکالی دارد یک روزهم تیتر یک رسانه ها به زنان اختصاص یابد.

 

وی با اشاره به آموزش و پرورش گفت: تصاویر کلیشه‌ای در کتاب‌های درسی از دختران ارائه می‌شود و مشاغل زنان و مردان در این کتاب‌ها متفاوت است و مشاغل زنان رابطه محدودی با قدرت دارد.

 

نژاد بهرام با اشاره به نظام سازمانی گفت: در این حوزه روابط غیردولتی سازمانی، آموزش اطلاعات و مشارکت‌پذیری مطرح است. نظام سازمانی یکی از ساختارهای جدی در تربیت نیروی انسانی است. نظام سازمانی ما تمرکزگراست و اطلاعات محدود در دست عده‌ای خاص است و آموزش در این سازمان به مردان داده می‌شود.

 

وی با اشاره به تلاش‌های صورت گرفته در کشورهای دیگر برای کادرسازی در حوزه زنان ادامه داد: در کشورهای اسکاندیناوی 20 درصد از اعضای هیات‌مدیره‌ها باید زن باشند. از سوی دیگر در کشورهای افغانستان و عراق 26 و 28 درصد از نمایندگان مجلس را زنان لازم است تشکیل دهند.

 

این فعال حوزه زنان با بیان اینکه نظام اجتماعی، سیاسی و فرهنگی ایران پدرسالار است، گفت: درغرب مرد سالاری وجود دارد ولی در کشور ما نظام پدرسالارانه حاکم است، چراکه با مفهوم بزرگی، همراهی می‌کند. این نظام همواره درصدد حفظ بزرگی به مفهوم مرد بودن یا جنس گره خورده است.

 

همچنین در این نشست، کبری روشن‌فکر دبیرکارگروه مشارکت سیاسی زنان معاونت امور زنان با اشاره به دیدگاه اسلام به مشارکت سیاسی زنان گفت: مشارکت سیاسی زنان ریشه در صدر اسلام و رویکرد حضرت محمد (ص( دارد. رویکردی که نه تنها به مساوات بودن معتقد است بلکه به حضور زنان نیز تاکید می‌کند، اما مورخان نتوانسته‌اند سیره پیامبر (ص) و معصومان را به روزرسانی کنند.

 

دبیرکارگروه مشارکت سیاسی زنان معاونت امور زنان اضافه کرد: مشارکت سیاسی و اجتماعی که اسلام برای زنان قایل بود، پس از پیامبر اکرم (ص) دچار تهییج شد و رویکردهای جاهلی و یهودی جای آن را گرفت. در واقع حضرت رسول (ص) تاکید داشتند زنان در ساخت اجتماعی و سیاسی حضور داشته باشند حتی در زمان حکومت حضرت علی (ع) و پس از قتل عثمان و در واقعه کربلا نیز زنان به صورت جدی مشارکت داشته‌اند، بنابراین در تاریخ اسلام شاهد مشارکت آنها بوده‌ایم.

کد خبر 524982

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha