به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، فرهاد صفدری، مدیر سلامت محیط و حرفهای مرکز بهداشت استان خوزستان، امروز(1 اسفند) در نشستی خبری با عنوان مانور بسیج سلامت نوروزی، گفت: طرح بسیج نوروزی سلامت یک طرح ملی است که شامل تمام دانشگاه های علوم پزشکی کشور می شود.
وی افزود: طرح بازرسی های نوروزی هر ساله از ابتدای اسفند 94 تا نیمه فروردین سال جدید به مدت 45 روز در سراسر کشور برگزار می شود که امسال این طرح نیز با جدیت بیشتری در دستور کار قرار گرفته است.
صفدری، با بیان اینکه این طرح در استان خوزستان نیز در راستای دیگر استان های کشور برگزار می شود، اضافه کرد: این طرح با هدف نظارت بر اماکن تهیه و توزیع مواد غذایی و مراکز و اماکن حساس و به منظور حفظ و ارتقای سطح سلامت جامعه، مسافران نوروزی و ایمنی آب و مواد غذایی اجرا می شود.
وی با اشاره به اینکه در مدت اجرای این طرح بازرسان بهداشت محیط تمام جوانب و اصول مربوط به بازرسی را بررسی و اجرا می کنند، ادامه داد: کارگاه های قنادی، رستوران ها، آجیلفروشی ها فست فودها و مراکز بین راهی تحت نظارت این طرح قرار می گیرند.
مدیر سلامت محیط و حرفه ای مرکز بهداشت خوزستان، تاکید کرد: همچنین با توجه به اهمیت اسکان مناسب میهمانان نوروزی و رعایت مسائل بهداشتی، اماکن محل اسکانهای نوروزی نیز چه در هتل ها و میهمان سراها به صورت مستمر مورد بازرسی قرار خواهند گرفت.
وی از فعالیت 306 بازرس در راستای اجرای این طرح خبر داد و اذعان داشت: در طرح بسیج سلامت نوروزی استان، کار بازرسی و نظارت توسط 306 بازرس بهداشت محیط به همرا ه اکیپ های ستادی به صورت مستمر از ساعت هشت صبح تا پاسی از شب به اجرا در می آید.
صفدری، تصریح کرد: این طرح در حوزه جغرافیایی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با پوشش 21 شهرستان از جمله دانشگاه علوم پزشکی دزفول، آبادان و بهبهان صورت می گیرد.
وی در خصوص مدت زمان فعالیت بازرسان، عنوان کرد: اگرچه گستره 45 روز برای مانور تعیین شده اما در واقع بازرسان بهداشت تا زمانی که بازار در سطح عرضه و تولید مواد غذایی فعال است به صورت مستمر نظارت خواهند داشت.
مدیر سلامت محیط و حرفه ای مرکز بهداشت خوزستان، اظهار کرد: بازرسان این طرح به همراه تیمهای پزشکی ستادی و لجستیکی، کار بازرسی و کنترل بهداشتی را در سطح شهرها و روستاها اجرا می کنند.
وی با اشاره به تفاوت های اجرای مانور بسیج سلامت نوروزی نسبت به سال های گذشته، ابراز کرد: با توجه به جذب نیروهای جدید در حوزه بهداشت به دلیل اجرای طرح تحول نظام سلامت توان بازرسی حوزه بهداشت افزایش یافته و مانور امسال با کیفیت بهتری انجام می شود.
صفدری، بیان کرد: میزان بازرسی ها امسال بیش از 9 هزار نفر ساعت افزایش می یابد و با برنامه ریزی های انجام شده حدود 80 هزار نفر ساعت بازرسی از حدود 30 هزار مرکز تهیه و توزیع و فروش مواد غذایی و اماکن عمومی و بین راهی صورت می گیرد.
مدیر سلامت محیط و حرفه ای مرکز بهداشت خوزستان، همچنین در خصوص وضعیت دستفروشان، اظهار داشت: فعالیت دستفروشی و عرضه مواد غذایی به صورت دوره گردی غیر قانونی است که باید با آن برخورد جدی صورت گیرد.
وی با بیان اینکه فروش اغذیه در کنار خیابان ها و جاده ها مغایر قوانین و دستورالعمل های بهداشتی است، گفت: فعالیت غیر قانونی این افراد در شورای سلامت استان مطرح شد و مصوبات خوبی در مورد آن در نظر گرفته شده است که امیدواریم با تعامل سایر دستگاه های اجرایی حل شود.
وی تصریح کرد: ارگان هایی همچون شهرداری، سازمان صنعت معدن و تجارت و بهداشت به عنوان دستگاه های نظارت در این راستا ضروری است و همچنین حضور محوری فرمانداری ها به عنوان رؤسای شورای سلامت شهرستان ها باید به طور مستمر برای حل این معضل انجام شود.
صفدری، اظهار کرد: شهروندان در صورت مشاهده مواردی که سلامت مردم را تهدید میکند، می توانند با سامانه 190 تماس گرفته و این موارد را اطلاع دهند تا از سوی بازرسان بهداشت پیگیریهای لازم صورت گیرد.
نظر شما