به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، حمایت از جنبش های مقاومت در منطقه همواره جز اصول جمهوری اسلامی ایران بوده و در دولت های مختلف همه این حمایت ها ادامه داشته است.
بنابراین گزارش، مقامات کشورمان همواره این حمایت را جز قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده اند.
دولت های نهم و دهم روابط خود با جنبش های مردمی مقاومت منطقه را به بیش از دوره های قبل رسانده بود و رفت و آمد سران این جنبش ها بیش از دوره های قبل بود.
اما در دولت یازدهم طبق روال قبل رفت و آمد سران این جنبش ها به تهران انجام نمی شد یا دست کم رسانه ای نمی شد و این شایعه در خصوص قطع روابط حماس و تهران منتشر شده بود تا این که اعضای این جنبش اعلام کردند که در دهه فجر سفری ۸ روزه به تهران داشته اند.
بنابراین گزارش، هیات حماس به ریاست « محمد نصر» عضو دفتر سیاسی این جنبش برای شرکت در مراسم سی و هفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی به ایران سفر کرد و « اسامه حمدان» مسئول روابط خارجی حماس و «خالد قدومی » نماینده حماس در تهران عضو آن بودند.
9 گروه فلسطینی دیگر نیزهمزمان با ایام سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی به ایران سفر کرده بود.
هیات جنبش حماس در جریان سفر هست روزه به ایران با تعدادی از مقامات ایرانی از جمله « علی لاریجانی » رئیس مجلس شورای اسلامی و « علی شمخانی» دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران دیدار و گفت وگو کرد.
اسامه حمدان تاکید کرد که سفر هیات حماس به تهران در پاسخ به دعوت کریمانه جمهوری اسلامی ایران در سی و هفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی صورت گرفت و این هیات در جریان سفر خود حمایت تهران از مقاومت و انتفاضه فلسطین را به عینه لمس کرد.
حمدان در سخنانی که پایگاه رسمی جنبش حماس آن را منتشر کرد، ابراز امیدواری کرده است که این سفر مقدمه ای برای باز شدن صفحه ای جدید در روابط حماس و تهران باشد.
وی افزود: انقلاب اسلامی تحولی راهبردی در منطقه ایجاد کرد و باعث شد ایران از یک کشور همپیمان رژیم صهیونیستی به همپیمان مقاومت فلسطین و حامی حقوق ملت فلسطین برای آزادسازی سرزمین های اشغالی و بازگشت به سرزمین و وطن خود شود که به زور از آن اخراج شده اند.
مسئول روابط بین الملل جنبش حماس تصریح کرد که «ما در جریان سفر با تعدادی از مقامات ایران دیدار و درباره مساله فلسطین و تحولات آن، انتفاضه مقدس فلسطین، مقاومت در غزه، محاصره نوار غزه و نیز طرح رژیم صهیونیستی برای سیطره بر مسجد مبارک الاقصی و یهودی سازی آن رایزنی کردیم».
نماینده جنبش حماس در تهران نیز فضای دیدارهای صورت گرفته میان هیات حماس و مقامات ایران را «بسیار مثبت» توصیف کرد و گفت که مقامات ایرانی آمادگی خود را برای تقویت روابط در راستای کمک به ملت فلسطین ابراز کردند.
قدومی خاطرنشان کرد که هیات حماس در کنار دیدارهای خود با مقامات ایران در قالب هیات مشترک گروه های فلسطینی، دیدارهای جداگانه ای هم با برخی مقامات برجسته در مراجع تصمیم گیری ایران برگزار کرد.
وی تاکید کرد که حمایت های ایران از مساله و ملت فلسطین ادامه دارد و قطع نشده است و طرف ایرانی در جریان دیدارهایی که با هیات حماس داشت بر تداوم این کمک ها در زمینه های مختلف تاکید کرد.
نماینده حماس در تهران تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران در این دیدارها آمادگی خود را برای بازسازی منازل تخریب شده توسط رژیم صهیونیستی در کرانه باختری و قدس و نیز کمک به خانواده های شهدای انتفاضه قدس اعلام کرد.
هیات جنبش حماس در جریان سفر به ایران نشستی با تعدادی از نویسندگان و فعالان رسانه ای و جمعیت ها و نهادهای ایرانی حامی مساله فلسطین برگزار کرد که از جمله آنها می توان به جمعیت دفاع از ملت فلسطین، جمعیت فرهنگی الاقصی، موسسه جوانان «نور قدس»، موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی «ندا»، خبرگزاری قدس، مرکز مطالعات فلسطین، جمعیت مطبوعات اسلامی و ستاد پاسداشت شهدای جهان اسلام اشاره کرد.
هیات حماس ضمن تشریح آخرین تحولات فلسطین و اوضاع انتفاضه قدس و اقدامات رژیم صهیونیستی و طرف های منطقه ای و بین المللی برای مهار این انتفاضه تاکید کرد که تمامی قشرهای امت اسلامی باید از مبارزات ملت فلسطین و مقاومت آن در برابر رژیم صهیونیستی که سعی در ایجاد چند دستگی میان کشورهای اسلامی و عربی و دامن زدن به درگیری های داخلی و مذهبی در راستای منافع خود دارد، حمایت کنند.
نظر شما