خبرگزاری شبستان_ خراسان شمالی؛ اسلام، آخرین دین از ادیان ابراهیمی و الهی است که به تصریح قرآن و روایات، بعد از آن دینی نخواهد آمد. نقطه آغازین این دین، سال ۶۱۰ میلادی در شهر مکه واقع در شبه جزیره عربستان است. پیامآور این دین حضرت محمد صلوات الله علیه است که خاتم پیامبران لقب یافته است. کتاب مقدس و آسمانی اسلام، قرآن و قبلهگاه مسلمانان خانه کعبه در شهر مکه است.
توسعه روزافزون اسلام پس از هجرت پیامبر اسلام به شهر مدینه آغاز شد. آموزههای اسلام در سه دسته کلی عقاید، احکام و اخلاق جای میگیرد و مهمترین رکن اعتقادی آن توحید و اساسیترین عمل عبادی آن نماز است. در دین اسلام دو مذهب عمده و اصلی تشیع و تسنن وجود دارد که هر یک از این دو مذهب نیز به فرقههای متعدد تقسیم شدهاند. مسلمانان امروزه در بیشتر کشورهای جهان حضور دارند و جمعیت مسلمانان جهان حدود یک و نیم میلیارد نفر است که اکثر مسلمانان در قاره آسیا و به ویژه خاورمیانه زندگی میکنند.
با توجه به وجود هجمه های مختلف از سوی اسلام ستیزان برای مخدوش کردن چهره اسلام و مسلمانان، ولی هر روزه شاهد گسترش بیش از پیش اسلام در اقصی نقاط این کره خالی هستیم. از آنجایی که تبلیغ دین اسلام یکی از ضرورت های جامعه اسلامی است به سراغ «فاطمه هیشینو» بانوی مسلمان شده اهل ژاپن رفته ایم که 13 سال پیش به دین اسلام مشرف شده و پنج سال پیش به ایران مهاجرت کرده و در حال حاضر در شهر تهران ساکن است. وی که برای سخنرانی در کارگاه آموزشی خانواده اسلامی به مدت دو روز میهمان استان خراسان شمالی بود، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از چگونگی علاقه مندی خود با اسلام و تغییر مسیر زندگی اش سخن گفت که در ادامه این گزارش می خوانیم...
فاطمه هیشینو در معرفی خود می گوید: در خانواده ای با دین «بودایی شینتو» متولد شده است که آئین بودایی از سمت هند وارد ژاپن شده و دین شینتو مخصوص کشور ژاپن و نماد مشخص فرهنگ باستانی ژاپنی هاست.
وی با بیان اینکه سال ها به معنی زندگی و هدف زندگی فکر می کردم تا بتوانم از احساس پوچی رهایی یابم، نقطه عطف آشنایی خود با اسلام را حادثه 11 سپتامبر اعلام می کند و توضیح می دهد: از آنجایی که صحنه حمله به برج های دوقلو عین صحنه های فیلم های هالیوودی بسیار غیرطبیعی بود و رسانه ها و جریان های سیاسی تبلیغات بسیاری علیه اسلام و نسبت دادن این حادثه به مسلمانان ترتیب داده بودند، بسیار کنجکاو شدم تا در این موضوع تحقیق کنم.
وی با اشاره به اینکه من در مورد اسلام اطلاعات خوبی نداشتم و نگاهم به اسلام منفی بود چون قبل از آن حادثه رسانه ها و کتاب های مدرسه نیز از اسلام سیاه نمایی می کردند، ادامه می دهد: وقتی آن حادثه اتفاق افتاد با وجود گزارش های اعلام شده از سوی منابع رسمی ولی من باورم نشد که مسلمانان و دین اسلام که از نظر جمعیت دومین دین دنیا به شمار می رود، پیرو تروریست باشد و این موضوع باعث شد من بیشتر در این زمینه مطالعه کنم.
این بانوی مسلمان ژاپنی در خصوص استفاده از منابع برای شناخت اسلام می گوید: چون کتاب های مورد نظر من با موضوع اسلام در دسترس نبود و یا اینکه به زبان ژاپنی نبود؛ 95 درصد منابع اطلاعاتی من از اینترنت تأمین می شد که از سایت های اسلامی که به زبان انگلیسی ترجمه شده بود، کمک می گرفتم.
وی با اشاره به اینکه پس از تحقیق و کنکاش فراوان به حقانیت دین اسلام پی بردم و تصمیم گرفتم مسلمان شوم، مذهب اولیه برگزیده خود را به دلیل تبلیغات گسترده و قوی تر اهل تسنن در ژاپن، سنی اعلام می کند و می افزاید: زمانی که من مقالات مختلف اسلامی را مطالعه می کردم و یا ترجمه قرآن را می خواندم، توجه من فقط به قرآن بود و به تفاوت مذهب ها دقتی نداشتم چون فقط می خواستم پیرو قرآن باشم.
وی توضیح می دهد: ورودگاه من به تشیع در واقع دعای یستشیر بود که توسط امام علی علیه السلام روایت شده و این دعا اولین دعائی بود که من خواندم. به خصوص وقتی شبهاتی در خصوص مذهب تشیع و تسنن ایجاد شد این دعا به من خیلی کمک کرد. وقتی معنی آن را به زبان انگلیسی پیدا کردم، این دعا خیلی من را شگفت زده کرد که چطور می شود شخصی، خدا را اینچنین شناخته باشد و از اینجا بود که به حدیث ثقلین و به حقیقت این حدیث رسیدم.
فاطمه هیشینو توضیح می دهد: 6 ماه بعد از اینکه در یک مرکز اهل تسنن در توکیو مذهب سنی رو انتخاب کردم، با تغییر مذهب و انتخاب مذهب تشیع، شیعه شدم.
وی که تنها عضو خانواده است که مسلمان شده و در حال حاضر با همسر ایرانی تبار خود در تهران زندگی می کند، از تبلیغ دین اسلام برای خانواده ژاپنی خود سخن می گوید و با بیان اینکه پس از مهاجرت به ایران سفری به ژاپن نداشته، از تماس های تلفنی برای رفع سوء تفاهم های دینی و اخلاقی در خصوص کشورهای اسلامی و فرهنگ اسلام می گوید و ادامه می دهد: از آنجایی که سیاه نمایی رسانه ها در این حوزه بسیار گسترده و عمیق است، آنها دوباره تحت تاثیر رسانه ها قرار می گیرند.
این بانوی مسلمان در پاسخ به این سوال که آیا تصمیمی برای رفتن به ژاپن برای تبلیغ اسلام دارد، معتقد است: با توجه به گستردگی عرصه فناوری اطلاعات حضور فیزیکی من در آنجا چندان مثمر ثمر نیست و در حال حاضر من با رفرنس سازی و معرفی منابع تشیع برای ژاپنی ها تلاش می کنم دین اسلام را گسترش دهم همانگونه که اکنون مقالات زیادی را با موضوعات متون اسلامی به زبان ژاپنی ترجمه کرده ام.
هیشینو از جمله فرهنگ های خوب و تأثیر گذار در اسلام را درود اسلامی ذکر می کند و می گوید: . وقتی خواندم مسلمانان با السلام علیکم و علیک السلام به هم درود میگویند برایم جالب و جذاب بود، مخصوصا وقتی السلام علیکم و رحمته الله و برکاته می گویند این روی دل مردم اثر دارد و حتما روی حالت روحی فرد و مخاطب تاثیر عمیق می گذارد.
این بانوی ژاپنی مسلمان در خصوص ویژگی های فرد مسلمان به شخصیت امام راحل اشاره می کند و ادامه می دهد: وقتی به آثار امام راحل توجه کنیم یک خصلت مشترک در انقلاب و شخصیت امام هست که آن شجاعت است. وقتی به شجاعت امام راحل فکر می کنم که فقط از خدا می ترسید نه از مردم برای من خیلی با ارزش است که شجاعت و نترسیدن از مردم و ترسیدن از خدا و صداقت داشتن، خیلی از مشکلات را حل می کند.
فاطمه هیشینو در خصوص انتخاب نام فاطمه برای خود نیز می گوید: وقتی مسلمان شدم با وجود اینکه خواهران و برادران دینی خوبی پیدا کردم اما در عین حال احساس کردم در دین جدید یتیم شده ام و با خودم گفتم از این به بعد حضرت محمد صلوات الله علیه پدر معنوی من است و اسم دختر ایشان را برای خودم انتخاب کردم و بعد که این حدیث را از پیامبر خواندم که فرمودند: «من و علی پدر این امت هستیم» حس من برای داشتن نام فاطمه زیباتر و عمیق تر شد.
وی از نحوه انتخاب چادر برای حجاب خود سخن گفت و توضیح داد: وقتی به ایران آمدم با چادر آشنایی نداشتم و مانتویی بودم ولی وقتی برای اولین بار به زیارت امام رضا علیه السلام رفتم با چادر رفتم و برای ادای احترام بیرون از حرم نیز چادر مشکی را از سرم بیرون نیاوردم.
هیشینو با اشاره به اینکه نگه داشتن چادر روی سر برایم سخت بود و نتوانستم راه برم ولی احساس خوبی از آرامش و سربلندی داشتم که این احساس خوب را قبلا تجربه نکرده بودم. حالا من عاشق چادرم هستم و این را پرچم دینم می دانم و با افتخار می گویم چادر سرچشمه سربلندی من است.
نظر شما