احتمال گفتگوی آمریکا با ایران برای حل بحران سوریه/ بوداپست خواهان گسترش همکاریها با تهران

خبرگزاری شبستان:احتمال گفتگوی آمریکا با ایران برای حل بحران سوریه، پاکستان تحریم‌ها علیه ایران را لغو کرد، احداث واحدهای دوم و سوم نیروگاه بوشهر، بوداپست خواهان گسترش همکاریها با تهران از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: احتمال گفتگوی آمریکا با ایران برای حل بحران سوریه، پاکستان تحریم‌ها علیه ایران را لغو کرد، احداث واحدهای دوم و سوم نیروگاه بوشهر، بوداپست خواهان گسترش همکاریها با تهران از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

آمریکا ممکن است برای حل بحران سوریه با ایران وارد گفت‌وگوهای نظامی شود

خبرگزاری آسوشیتدپرس با اشاره به تداوم بحران در سوریه، نوشته است که آمریکا که سال گذشته با ایران به توافقی دیپلماتیک رسید، حالا احتمالا باید در سطح نظامی هم وارد گفت‌وگو با تهران شود.

این خبرگزاری آغاز مذاکرات نظامی بین ایران و آمریکا را «تابویی دیگر» خوانده که می‌تواند شکسته شود. در این گزارش با اشاره به برگزاری مذاکرات سوریه با حضور 17 کشور از جمله ایران، نوشته است که «برای دولت (باراک) اوباما، ایران با همه کشورهای دور میز تفاوت دارد.»

آسوشیتدپرس با بیان اینکه مذاکرات برای برقراری آتش بس در سوریه «ذاتا نظامی» هستند، مدعی شده است که در این صورت ممکن است مقامات آمریکایی مجبور شوند برای بحث در مورد مناطق تحت پوشش آتش‌بس، گروه‌های مستثنا از رفع مخاصمه و همچنین تعیین مصداق‌های نقض آتش‌بس و پاسخ‌های احتمالی با آن، با مقامات نظامی ایران روی نقشه بحث کنند.

در ادامه این گزارش آمده است: «ایران می‌تواند در مورد تمام این موضوعات، اظهار نظر کند. از آنجا که گروه بین‌المللی حمایت از سوریه (گروه متشکل از 17 کشور) و کارگروه‌های آن‌ بر اساس اجماع نظر کار می‌کنند، ایران مانند هر شرکت‌کننده دیگری از حق وتو برخوردار خواهد بود.

«جان کربی» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا می‌گوید: «اجرای رفع مخاصمه، نیازمند مشارکت و انطباق همه طرف‌های دخیل در مخاصمات است، که این ایران را هم شامل می‌شود. این به معنی همکاری یا هماهنگی ما با ایران نیست.»

کربی هرچند بار دیگر ایران را عاملی ثبات‌زدا در منطقه توصیف کرده، اما می‌گوید آمریکا از اواخر سال گذشته میلادی به این جمع‌بندی رسید که «تمام طرف‌های ذی‌نفع از جمله آن‌هایی که بر معارضه مسلح و همچنین گروه‌های حامی رژیم (بشار) اسد نفوذ دارند، باید (در مذاکرات) مشارکت داشته باشند.»

آسوشیتدپرس در ادامه با اشاره به توافقی که دو هفته قبل در مونیخ آلمان به دست آمد و بر اساس آن قرار شد در سوریه آتش‌بس اعلام شود، نوشته است که در این توافق به صراحت عنوان شده است که «مقامات نظامی» کشورها در مورد مفاد و نحوه برقراری آتش‌بس صحبت خواهند کرد.

این مسئله از سوی مقامات روس که مدت‌ها برای برقراری همکاری نظامی در سوریه تلاش می‌کردند، مورد استقبال قرار گرفته است. روز پنج‌شنبه پنتاگون برای اولین بار اعلام کرد که از روسیه خواسته مناطق مشخصی از شمال سوریه را که نیروهای ویژه آمریکا در آنجا حضور دارند، هدف قرار ندهد و مسکو نیز این خواسته را عملی کرده است.

با این حال، جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید می‌گوید که دولت آمریکا فعلا حاضر به هماهنگی نظامی بیشتر با روسیه نیست.

موافقت قاضی آمریکایی با رفع اتهام از زندانی ایرانی

قاضی فدرال آمریکایی با رفع اتهام از «علیرضا معظمی گودرزی»، زندانی ایرانی که دو ماه پیش به عنوان بخشی از توافق تبادل زندانیان ایران و آمریکا آزاد شده بود، موافقت کرد.

«کویل کاسل»، قاضی منطقه‌ای آمریکا در «نیویورک»، حدود دو هفته پیش رد اتهام از «آقای گودرزی» را مورد اعتراض قرار داده و خواستار توضیح دولت درباره آن شده بود.

گودرزی سال 2012 به تلاش برای خریداری قطعات هواپیما برای ایران، از جمله برای موتور هواپیماهای نظامی که مشمول قوانین تحریمی آمریکا می‌شد، متهم شده بود. او دی‌ماه سال جاری به دلیل توافق ایران و آمریکا برای مبادله زندانیان آزاد شد. 

در توافق تبادل زندانیان ایران و آمریکا، هفت زندانی ایرانی در قبال آزادی پنج زندانی آمریکایی از جمله «جیسون رضائیان» خبرنگار روزنامه آمریکایی «واشنگتن‌پست» که در ایران بازداشت بودند، آزاد شدند.

موافقت «کویل کاسل» با رفع اتهام از گودرزی، تنها چالش قضایی پیش روی دولت باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا برای مباله زندانیان با ایران را حل می‌کند.

این قاضی، روز 13 بهمن‌ماه تهدید کرده بود در صورت عدم موفقیت دولت اوباما در توجیه «منافع مهم سیاست خارجی» برای عفو آقای «گودرزی»، که مبنای تصمیم‌گیری دادستان‌های فدرال بوده، رفع اتهام از او را باطل خواهد کرد. 

 «جان کرونان»، معاون دادستان فدرال آمریکا در واکنش به دستور «کاسل» گفته بود که تبادل زندانی با ایران را «توافقی بی‌مانند» خوانده بود که در شرایطی فوق‌العاده و تنها یک بار، انجام شده و تکرار نخواهد شد.

دولت آمریکا مجوز مذاکره «بوئینگ» با ایرلاین‌های ایرانی را صادر کرد

دولت آمریکا به شرکت بوئینگ مجوز داده ب شرکت‌های خطوط هواپیمایی ایران وارد مذاکره شود.

دولت آمریکا پیش از این در سال ۲۰۱۴ به بوئینگ مجوز فروش قطعات یدکی هواپیما به ایران را صادر کرده بود. مجوزی که این شرکت فرآوری هوافضا، روز جمعه دریافت کرده به این شرکت اجازه بررسی بیشتر بازار ایران را می‌دهد.

بوئینگ روز جمعه در بیانیه‌ای خاطرنشان می‌کند: «ما برای دریافت مجوز بررسی نیازهای فعلی شرکت‌های خطوط هواپیمایی ایرانیِ مورد تأیید دولت آمریکا در زمینه هواپیماهای مسافربری تجاری، تقاضای دادیم که مورد موافقت قرار گرفت.»

در ادامه این بیانیه آمده است: «این مجوز به ما اجازه تعامل با ایرلاین‌های مورد تأیید جهت تعیین نیازمندی‌های واقعی آنها را می‌دهد.»

شرکت ایران‌ایر، در حال حاضر ۶ بوئینگ ۷۴۷ در ناوگان هوایی خودش دارد. یک مقام ایرانی ماه گذشته از قصد این شرکت برای اضافع کردن بوئینگ ۷۳۷ و بوئینگ ۷۷۷ به ناوگانش خبر داده بود.

پاکستان تحریم‌ها علیه ایران را لغو کرد/ احیای روابط تجاری و اقتصادی تهران-اسلام آباد

دولت پاکستان با صدور بیانیه‌ای از لغو تحریمها علیه ایران متعاقب قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل خبر داد.

در این بیانیه آمده است که مدالیته لغو تحریمها در یک جلسه بین وزیران دولت اسلام آباد به ریاست محمد اسحاق وزیر دارایی پاکستان نهایی شده است.

به دنبال این جلسه وزارت خارجه پاکستان با صدور بیانیه‌ای از احیای روابط اقتصادی و تجاری میان اسلام آباد و تهران از جمله در حوزه های تجاری، بانکداری، انرژی، سرمایه گذاری و مالی خبر داد.

به دنبال حضور توافق هسته‌ای میان و گروه 1+5 و اجرایی شدن این توافق با لغو تحریمهای بین المللی علیه ایران، کشورهای دیگر درحال لغو تحریمهای خود علیه ایران هستند که تحت فشارهای قدرتهای خارجی از جمله آمریکا مجبور شده بودند علیه ایران اعمال کنند.

پاکستان از جمله کشورهایی است که از توافق میان ایران و قدرتهای جهانی درباره موضوع هسته‌ای استقبال کرده بود.

سما تی وی نوشت؛ با لغو تحریمها انتظار می‌رود که روابط تجاری و اقتصادی میان این دو همسایه به سرعت افزایش یابد.

مهر:

احداث واحدهای دوم و سوم نیروگاه بوشهر به زودی آغاز می شود

«سرگئی کرینکو» مدیرعامل شرکت روس اتم از توافق این شرکت با ایران برای احداث واحدهای دوم و سوم نیروگاه هسته ای بوشهر در آینده نزدیک خبر داد.

به گفته کرینکو مطالعات زمین شناسی و لرزه نگاری منطقه مورد نظر برای احداث این دو پروژه در حال پایان یافتن است. بر این اساس طرف های ایرانی و روسی در مورد ساخت سه واحد نیروگاه هسته ای در بوشهر به توافق رسیده اند.

پیش از این نیز سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: قرار است بعد از تکمیل نیروگاه‌های پنجم، ششم و هفتم بوشهر، نیروگاه‌هایی توسط متخصصین و شرکت‌های ایرانی ساخته شود.

باشگاه خبرنگاران جوان:

امریکن تینکر: آمریکا باید از داعش بعنوان ابزاری علیه ایران استفاده کند

پایگاه اینترنتی «امریکن تینکر» در گزارشی با ارائه توصیه‌هایی خطاب به رییس‌جمهوری بعدی در آمریکا، داعش را ابزار در اختیار وی برای مبارزه و مقابله با ایران دانست. 

در ادامه این گزارش آمده است: ممکن است ایالات‌متحده دلایلی قابل‌قبول برای عدم‌تمایل خود به نابودی داعش در این برهه زمانی داشته باشد. حتی دولت بعدی در کاخ‌سفید نیز می‌تواند تلاش خود را بر مقابله با دشمن خطرناک‌تر یعنی ایران معطوف نماید.

اگر چنین باشد، اولویت نخست سیاست خارجی رییس‌جمهور بعدی ما در سال 2017، باید حذف هرگونه احتمال دستیابی ایران به تولید و توسعه هر نوعی از سلاح هسته‌ای باشد. چنانچه ایران به سلاح هسته‌ای دست یابد گزینه‌های پیش‌روی ما (آمریکا) بسیار محدود خواهد بود.

صدور «فرمان اجرایی» دست رییس‌جمهور بعدی ما را از لحاظ قانونی برای لغو توافق ایران(برجام) باز گذاشته است. طبق قانون کورکر، نه کنگره و نه سنا به توافق هسته‌ای ایران رای نداده‌اند.

در تاریخ 10 سپتامبر 2015، مجلس نمایندگان قطعنامه 411 ریاست‌جمهوری را تصویب و ارسال نمود، که در آن آمده: «این مساله مشخص شده که رییس‌جمهور با بخش دوم قانون بررسی توافق هسته‌ای ایران موافقت نکرده‌است.

روز پس از آن (11 سپتامبر) مجلس قانون کورکر را تصویب نمود: «تعلیق اختیارات ریاست‌جمهوری برای لغو، تعلیق، کاهش، تسهیل یا  اعمال محدودیت بر اجرای تحریم‌های مربوط به فعالیت‌های هسته‌ای ایران تا تاریخ 21 ژانویه 2017.» کنگره به پذیرش یا عدم‌پذیرش توافق ایران رای نداد چراکه دولت با الزامات قانون کورکر که ارائه تمامی اسناد توافق پیش از بررسی رسمی و قانونی آن در مجلس نمایندگان موافقت نکرده‌ بود.

سنا نیز باتوجه به مخالفت سناتورهای دموکرات و قوانین این نهاد، حتی نتوانست معامله ایران را بر اساس قانون کورکر به رای‌گیری بگذارد؛ بنابراین سناتورها رایی به معامله نداده‌‌اند.

بدون درنظرگرفتن اداره‌ای که توافق را پذیرفته(کاخ‌سفید)، معامله ایران فاقد هرگونه مشروعیت قانونی در آمریکاست. توافق ایران همچنان یک فرمان اجرایی است و تمامیت یک فرمان اجرایی به راحتی توسط رییس‌جمهور بعدی لغو می‌شود.

این کار آغاز رهایی ما از تهدید هسته‌ای ایران خواهد بود اما سرمایه‌های مالی آزادشده که توسط اوباما به ایران تقدیم شد، دیگر بازنخواهد گشت. تنها دو راه برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای وجود دارد: نخست تغییر حکومت واقعی در این کشور و دوم، استفاده از نیروی نظامی علیه زیرساخت‌های هسته‌ای و موشکی بالستیک ایران.

نویسنده این گزارش همچنین خاطرنشان کرد: تغییر حکومت در ایران طی جنبش سبز سال 2009 به مراتب آسانتر از حال‌حاضر بود. در سال 2009 ما این فرصت را داشتیم تا پیش از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای، از دانشجویان این کشور برای تغییر حکومت استفاده کرده و با کم‌ترین هزینه و بیشترین سرعت ایران را به دوران پیش از حکومت رهبران مذهبی بازگردانیم.

مایکل لدین یکی از اعضای اندیشکده «بنیاد دفاع از دموکراسی» در ژوئن 2009 نوشت: «حمایت لازم از این دانشجویان، ارائه اطلاعات به مردم ایران درباره وقایعی بود که در داخل کشور روی می‌دهد... حکومت نهایت تلاش خود را بکار بسته تا اخبار معتبر در توییتر و سایر شبکه‌های اجتماعی را با دروغ جایگزین کند.

ما باید بتوانیم تعدادی تلفن ماهواره‌ای را در داخل کشور راه‌اندازی کنیم. از این طریق مردم قادر خواهند بود اطلاعات بروزشده را کسب کرده و آنچه را که ما خواستار انتشار آن در سراسر دنیا و مخصوص در داخل ایران هستیم را دریافت کنند. در آن زمان سیا می‌توانست چنین اقداماتی را انجام دهد اما شک دارم که اکنون نیز بتوان چنین کارهایی کرد. تجارت‌های دیگری می‌تواند برای زمان کنونی مناسب باشد از جمله ارائه لپ‌تاپ، سرور و سایر اقلام این چنینی به ایرانی‌ها.» 

این گزارش در ادامه نوشت؛ گزینه نیروی نظامی در دستور کار نبوده است. در سال 2015 دولت اوباما در راستای تلاش‌ برای تحمیل معامله ایران مدعی شد که تنها جایگزین در صورت عدم‌تحقق توافق، جنگ خواهد بود. معامله محقق شد و گزینه جنگی نیز باقی ماند؛ اما سوال اینجاست که ایا این جنگ، پیش از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای با تسلیحات متعارف است یا پس از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای، جنگی اتمی خواهد بود؟

از آنجا که انفعال درقبال این تهدید خارجی علیه ایالات‌متحده غیرقابل قبول است، حذف احتمال دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای و یا توسعه آن پایانی است که صرف پول و خون آمریکایی را توجیه می‌نماید.

جایگزین‌ها: رقابت تسلیحاتی میان ایران و کشورهای عرب سنی در خاورمیانه بطور حتم به بروز جنگی اتمی در منطقه منجر شده و قطعا موجب حذف اسرائیل خواهد شد البته اگر تل‌آویو اقدامات نظامی پیشگیرانه خود علیه برنامه تسلیحاتی هسته‌ای ایران را رها کند. مهمتر از همه اثری است که برای ایالات‌متحده می‌گذارد؛ توسعه موشک‌های بالستیک قاره‌پیما و دوربرد ایرانی که مجهز به کلاهک‌های هسته‌ای خواهند شد.

ایران به این موشک‌ها برای حمله به کشورهای اروپایی نیاز ندارد چرا که چنین کاری را با موشک‌های بالستیک کنونی خود نیز می‌تواند انجام دهد. توسعه موشک‌های بالستیک دوربرد و قاره‌پیما هیچ هدفی نخواهد داشت جز انجام حمله‌ای هسته‌ای به نیویورک، واشنگتن، کانزاس، فونیکس و سایر شهرهای آمریکا.

ما باید از نامزدهای ریاست‌جمهوری خود بخواهیم که هوشمندترین و باتجربه‌ترین مشاوران در حوزه خاورمیانه را برای خود انتخاب کنند و از آنها بخواهند که استراتژی نوینی را برای پیاده‌سازی در خاورمیانه از ابتدای 2016 طراحی نمایند. یکی از سناریوهای احتمالی برای بررسی توسط مشاوران رییس‌جمهور بعدی می‌تواند سیاست‌گذاری واقعی بر اساس رویکرد ما در قبال ایران و داعش باشد.

برخلاف استراتژی اوباما، ایران متحد ما نخواهد بود. داعش نیز همینطور اما می‌تواند بعنوان ابزار ما علیه ایران  مورد استفاده قرار گیرد. اگر از داعش برای تحقق همین هدف استفاده نشود، اقدام نظامی تنها گزینه در دسترس واشنگتن علیه ایران خواهد بود.

کارشناس روس: ایران با دریافت اس-300 دفاع هوایی خود را مستحکم می کند

«ایگور کوروتچنکو» رئیس شورای اجتماعی وزارت دفاع روسیه و مدیر مرکز تحلیلی تجارت جهان تسلیحات  در مصاحبه با رادیو « اسپوتنیک» گفت: ایران نیاز به سیستم مطمئن پدافند هوایی دارد و سامانه « اس-300» امکان آن را برای این کشور فراهم می سازد تا بطور مطمئن امنیت تأسیسات مهم شهری و مجتمع های صنعتی خود را تأمین کند.

کارشناس روس یاداوری کرد: قرارداد تحویل سامانه ضد موشکی « اس-300» در سال 2007 میلادی بین مسکو و تهران به امضا رسید اما پس از برقراری تحریم های بین المللی بر علیه ایران این قرارداد اجرا نشد.

در زمان ریاست جمهوری ولادیمیر پوتین، تحویل سامانه ضد موشکی « اس -300» دوباره مطرح و مورد بررسی قرار گرفت و قرارداد جدیدی در این رابطه میان ایران و روسیه به امضا رسید که در نوامبر سال 2015 میلادی اجرای آن آغاز شد. ایران نیز در این رابطه شکایت خود از روسیه به دلیل عدم تحویل « اس -300» را باز پس گرفت.

کوروتچنکو خاطرنشان کرد: اجرا نشدن قرارداد اس-300 میان ایران و روسیه در چند سال اخیر، صدمه جدی به مناسبات دو کشور وارد آورد.

کارشناس روس گفت: هم اکنون روسیه مطابق با مفاد قرارداد جدید تحویل سامانه پدافند هوایی « اس-300» به ایران را آغاز کرده است. رئیس جمهوری روسیه با اتخاذ این تصمیم به حق این کشور برای تحویل سیستم های دفاعی به متحدان خود توجه نشان داد.

رئیس شورای اجتماعی وزارت دفاع روسیه خاطرنشان کرد: ایران متحد و شریک مهم روسیه است. ایران کشوری است که مناسبات مهم نظامی - سیاسی و تجاری و اقتصادی با روسیه دارد. هم اکنون این کشور، به ویژه با توجه به جنگ های معاصر و عملیات آمریکا، ناتو و متحدان آنها در این جنگ ها به سیستم مطمئن دفاعی نیاز دارد.

ایرنا:

بوداپست خواهان گسترش همکاریها با تهران به ویژه در حوزه های انرژی است

«پیتر سیارتو» روز جمعه در دیدار با «علی اکبر صالحی»، با اشاره به سفر سال گذشته اش به تهران و ملاقات های انجام شده در این سفر و همچنین سفر نخست وزیر مجارستان به ایران که در طی آن توافق نامه های اقتصادی و سیاسی میان دو کشور به امضا رسید ابراز امیدواری کرد که روند طی شده برای افزایش همکاری های دوجانبه میان ایران و مجارستان همچنان ادامه یابد.

وی با اشاره به اینکه دو کشور حتی در زمان تحریم های غرب علیه ایران نیز دارای روابط خوبی بوده اند، گفت: یکی از دلایل روابط خوب مجارستان و ایران در گذشته و روند رو به گسترش روابط در شرایط فعلی ریشه های تاریخی گذشته میان دو کشور است که می تواند بعنوان یکی از پایه های مهم گسترش روابط در آینده مورد توجه قرار گیرد.

سیارتو افزود: با توجه به ذخایر گازی ایران و نیاز اروپای مرکزی به متنوع سازی منابع تامین گاز خود بسیار مایل هستیم که با ایران در این خصوص همکاری های نزدیکی داشته باشیم.

وی همچنین به آمادگی شرکت نفت و گاز مجارستان (مول) برای همکاری در فعالیت های مربوط به حوزه های انرژی با ایران اشاره کرد.

رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان نیز در این دیدار با ابراز تشکر از دعوت وزیر امور خارجه و تجارت مجارستان، روابط دو کشور را در تمام زمینه ها رو به گسترش دانست و گفت: ریشه روابط ایران و اروپا به گذشته های دور بر می گردد و خوشحالیم که میان کشورهای اروپایی روابط ویژه ای میان دو کشور وجود دارد.

علی اکبر صالحی با اشاره به توانایی ها و ظرفیت های دو کشور در زمینه های مختلف سیاسی و اقتصادی خواهان بهره برداری از فرصت ایجاد شده با توجه به سفر ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان به ایران و امضای توافقنامه های مختلف میان دو کشور شد.

وی همچنین با توجه به مرکز آموزش هسته ای نیروگاه پاکش مجارستان خواهان استمرار همکاری های دو کشور در زمینه های آموزشی هسته ای گردید.

رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان با اشاره به اینکه یکی از زمینه های آغاز همکاری های اقتصادی، برقراری ارتباطات بانکی میان دو کشور است، تاکید کرد: با توجه به لغو تحریم های بانکی علیه ایران لازم است بانک های دو کشور هرچه سریع تر زمینه های برقراری ارتباطات را فراهم سازند.

صالحی همچنین با اشاره به توانمندی های دانشمندان هسته ای دو کشور خواهان طراحی و تولید مشترک راکتورهای 25 مگاواتی شد.

وی گفت: با توجه به اینکه بسیاری از کشورهای آسیایی و آفریقایی توانایی خرید راکتورهای بزرگ و ایجاد نیروگاه عظیم هسته ای را ندارند طراحی و تولید راکتورهای کوچک 25 تا 100 مگاواتی خواهد توانست بازار خوبی را بدست آورده و نیاز بسیاری از کشورها را به انرژی مرتفع می سازد.

سیارتو نیز ضمن استقبال از این پیشنهاد ابراز امیدواری کرد که دو طرف هرچه سریع تر زمینه های اجرایی شدن این پیشنهاد را بررسی کرده و آنرا به مرحله اجرا درآورند.

در این ملاقات همچنین در خصوص حل و فصل مشکلات مربوط به دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در مجارستان، موضوعات منطقه ای و بین المللی نیز بحث و تبادل نظر کردند.

طرفین با تاکید بر لزوم حل بحران های منطقه ای از طریق گفت و گو بر لزوم مبارزه با تروریسم و کمک به حل مشکلات کشورهایی که با بحران روبرو هستند، تاکید کردند.

سیارتو و صالحی پس از این ملاقات با شرکت در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک ضمن تاکید بر گسترش همکاری های دوجانبه در تمام ابعاد اقتصادی، سیاسی و فرهنگی توضیحاتی را در مورد مذاکرات انجام شده ارائه داده و به سئوالات خبرنگاران رسانه های ارتباط جمعی پاسخ دادند.

ایران در بسیاری از بخش های تسلیحاتی به خودکفایی رسیده است

روسلان پوخوف رییس مرکز تحلیل راهبردها و فناوری های روسیه گفت: ایران در بسیاری از بخش های تولید تسلیحات به خودکفایی رسیده و از خرید سلاح بی نیاز است.

پوخوف در گفت و گو با شبکه تلویزیونی روسی.ار.ب.کا گفت: صنایع دفاعی ایران در دوره تحریم این کشور انواع تسلیحات برای رفع نیازهای نیروهای مسلح این کشور تولید کرده و به تجربیات خوبی دست یافته است.

کارشناس روس با بیان اینکه ایران انواع تسلیحات و موشک ها و تانک و توپ و تسلیحات ویژه و موشک های برای نیروی دریایی خود ساخته است، اظهار داشت: ایران فقط در بخش های تسلیحات سنگین که به فناوری های پیچیده نیاز دارد به خریدهای تسلیحاتی خارجی می پردازد. سامانه های پدافند هوایی و هواپیماهای نظامی پیشرفته ازجمله سلاح هایی است که ایران قصد خرید آن از خارج را دارد.

رییس مرکز تحلیل راهبردها و فناوری های روسیه در مورد امکان خرید تسلیحات مورد نیاز ایران از روسیه، احتمال خرید با وام را کم دانست و گفت: روسیه دارای مشکل مالی است و فقط تسلیحات مورد نیاز کشورهای بلاروس و ارمنستان را با وام به این کشورها می دهد.

وی ادامه داد: ایران از تحریم ها بیرون می آید و دهها میلیارد دلار دارایی های این کشور آزاد می شود و می تواند تسلیحات مورد نیاز خود را با پرداخت وجوه نقد خریداری کند.

پوخوف یادآوری کرد: ایران در دوره پیش از انقلاب اسلامی برخی از تسلیحات مورد نیاز خود را از شوروی خریداری می کرد و در دوره معاصر پس از پیروزی انقلاب مقادیر زیادی از تسلیحات نیروهای این کشور از روسیه خریداری شده است.

وی همچنین در مورد مشکلات صادرات تسلیحات روسیه اظهار داشت: عربستان سعودی را نباید باور کرد این کشور در گذشته وعده خرید 10 میلیارد دلار تسلیحات از روسیه کرد که هیچ سلاحی خریداری نکرد. ونزوئلا هم در شرایط پیش از ورشکستگی قرار گرفته است. الجزایر خریدار دیگر تسلیحات روسی نیز به دلیل سقوط بهای نفت دچار مشکلات مالی و اقتصادی شده است.

کارشناس روس در مورد امکان خرید سلاح روسی توسط ایران گفت: ایران سیستم انتخاباتی دارد و با عربستان که ولخرجی های لجام گسیخته تسلیحاتی دارد فرق می کند.

وی در پایان گفت: مقامهای ایرانی مذاکره کنندگان بسیار دقیق و هوشیار هستند و در مذاکرات تسلیحاتی تمام سعی خود را دفاع از منافع کشور خود بکار می بندند و به همین دلیل گفت و گوهای دشواری در پیش است.

کد خبر 524695

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha