به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، قاسم سمیعی، مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری گلستان، امروز (29 بهمن) در جلسه کمیته روستاییان حوزه مشاورن جوان استانداری گلستان گفت: استان گلستان دارای یک هزار روستا است که در 904 روستا انتخابات شورای اسلامی برگزار شده است.
وی افزود: در حال حاضر 830 دهیاری در سطح استان مشغول به فعالیت هستند که 64 دهیاری هم به دنبال اخذ مجوز دهیاری هستند.
سمیعی با اشاره به اینکه استان گلستان به لحاظ جمعیت روستایی جزو استان های رتبه بالا محسوب می شود، اظهارداشت: در حال حاضر 50 درصد از جمعیت استان را روستاییان تشکیل می دهند که این خود یک ظرفیت و پتانسیل برای گلستان به شمار می آید که باید به آن پرداخته شود.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه در برخی از شاخصه ها گلستان از میانگین کشور بالاتر و در برخی از شاخصه ها از میانگین کشوری پایین تر که تلاش داریم با برنامه ریزی های دقیق آن را افزایش دهیم.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری گلستان گفت: ارتقا شاخصه های روستایی جزو برنامه ریزی ها و سیاستگذاری ها در حوزه روستایی است.
وی با بیان اینکه در قالب یک راهبرد و برنامه عملیاتی کار انجام می شود، افزود: کارها را فصل به فصل مورد بررسی قرار داده و سعی است تا در چارچوب سند روستایی حرکت کنیم.
سمیعی بحث گردشگری روستایی استان را یکی از پتانسیل های خوب استان اعلام کرد و اظهارداشت: بحث گردشگری روستایی در استان تا کنون به خوبی بنیانگذاری شد و در این راستا دهیاری های استان فعال هستند.
وی تصریح کرد: ایجاد کمپ های گردشگری روستایی خصوصا در ایام نوروز در ورودی و خروجی استان جزو نقاط مثبت استان به شمار می آید.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری گلستان توسعه روستایی را بخشی از دغدغه های دولت مردان دانست و گفت: با توجه به دغدغه های که در این بخش وجود دارد سعی است تا در برنامه 6 توسعه جایگاه روستا به صورت ویژه به آن نگاه شود.
وی خاطرنشان کرد: برای اولین بار 15 مهرماه را به عنوان روز روستاها در تقویم جمهوری اسلامی ایران به ثبت رسانند و برای اولین بار در سطح کشور کار جمع آوری اطلاعات در سطح جی آی اس انجام شد و اکنون سامانه مالی دهیاری استان به صورت آنلاین در حال رصد است.
سمیعی با اشاره به اینکه بحث جمع آوری دانش بومی روستاییان استان یکی از کارهایی است که برای اولین بار در کشور توسط استان گلستان در حال انجام است، افزود: این کار حاصل تجربه سالیان متوالی است که در حوزه های مختلف جمع آوری می شود و به ثبت می رسد تا درآمدی پایدار در روستاها شکل گیرد.
وی اظهارداشت: بحث مشارکت روستاییان در فعالیت های اقتصادی از جمله اقداماتی است که به آن پرداخته می شود.
نظر شما