به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام و المسلمین علی عباسی، معاون پژوهشی جامعه المصطفی العالمیه امروز (29 بهمن) در هجدهمین جشنواره بین المللی پژوهشی شیخ طوسی با موضوع «گفتگوی اسلام و جهان معاصر» که به همت جامعه المصطفی العالمیه در تالار قدس مجتمع آموزشی امام خمینی (ره) برگزار شد، عنوان کرد: شورای عملی جامعه المصطفی درا نتخاب موضوع و ارائه فراخوان جشنواره نقش اساسی داشتند.
بیش از 9 هزار اثر به 18 دوره جشنواره بینالمللی شیخ طوسی ارسال شده است
معاون پژوهشی جامعه المصطفی العالمیه اظهار داشت: جشنواره بین المللی شیخ طوسی با اهداف مختلفی از جمله شناسایی استعدادها و زمینه سازی برای رشد استعدادها و ظرفیتهای پژوهشگران المصطفی شکل گرفت.
حجت الاسلام و المسلمین عباسی افزود: محصولی که از این جشنواره به دست آمده است، بیش از 9 هزار اثر طی این سالها به دبیرخانه جشنواره بین المللی پژوهشی شیخ طوسی در 18 ارسال شده است که گویای این است که توفیقاتی به دست آمده است.
یکی از اهداف جشنواره بین المللی شیخ طوسی، در گیر کردن و مرتبط ساختن المصطفی با دغدغههای روز جهان اسلام بوده و هست
وی تصریح کرد: از دیگر آثار برگزاری جشنواره شیخ طوسی ایجاد فضای پژوهشی بانشاط در جامعه پژوهشی المصطفی بود و امروز نیز نقش عمده ای در ایجاد این فضا به عهده دارد به طوری که امار و ارقام این جشنواره گویای این مطلب است.
معاون پژوهشی جامعه المصطفی العالمیه تأکید کرد: یکی از اهداف جشنواره بین المللی شیخ طوسی، در گیر کردن و مرتبط ساختن المصطفی با دغدغههای روز جهان اسلام بوده و هست که بخش فراخوان مقالات نقش اساسی دارد و موضوعات مقالات با چنین نگاهی انتخاب و ارائه میشود.
ولی مضمون و روح پیام رهبری به جوانان غرب با روح و فطرت حقیقت جویان سخن داشت
حجت الاسلام و المسلمین عباسی افزود: در سال گذشته پدیده تکفیر، خواستگاه و راهکارهای برون رفت مورد بحث قرار گرفت، امسال نیز بر اساس همین نگاه، پیام تاریخ مقام معظم رهبری به جوانان غرب در دستور کار قرار گرفت.
وی عنوان کرد: پیام مقام معظم رهبری به جوانان غرب، مخاطب خاص داشت، ولی مضمون و روح پیام با روح و فطرت حقیقت جویان سخن داشت و ظرفیت پژوهشی المصطفی باید در خدمت ارائه این پیام قرار گیرد.
استخراج 37 موضوع از پیام رهبری به جوانان غرب در جشنواره شیخ طوسی/ صدور پیام رهبر ی در این مقطع تاریخی از اهمیت ویژه ای برخودار بود/امروز شاهد هجوم رسانه ای اصحاب سلطه به دین اسلام هستیم
معاون پژوهشی جامعه المصطفی العالمیه یادآور شد: 37 موضوع از این پیام استخراج شد که مقالات ارزشمندی به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که از رشد کمی و کیفی مناسبی برخوردار بود.
حجت الاسلام و المسلمین عباسی با بیان این که صدور پیام رهبر ی در این مقطع تاریخی از اهمیت ویژه ای برخودار بود، تصریح کرد: ما شاهد دو پدیده در این زمان هستیم، از جمله هجوم رسانه ای و تبلیغات رسانه ای اصحاب سلطه که فضای سنگین بدبینی نسبت به اسلام به ویژه در دنیای غرب ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: متأسفانه شاهدیم که در فضای رسانه ای دنیای امروز، تلاش میشود که تصویر نفرت انگیزی از اسلام و مسلمانان و کسانی که از انقلاب اسلامی دفاع میکنند به جوانان ارائه شود.
معاون پژوهشی جامعه المصطفی العالمیه اضافه کرد: متأسفانه کسانی هستند که دانسته یا ندانسته در مسیر اصحاب سلطه حرکت میکنند و میخواهند آنها را به عنوان نماد اسلامی معرفی کنند، در این زمان ضرورت داشت که یک ندای روشنگر دلهای حق طلب را به سمت چهره حقیقی دین اسلام هدایت کند.
دلهای عموم مسلمانان در گروی عشق به انقلاب اسلامی و رهبری آن در جهان اسلام است
حجت الاسلام و المسلمین عباسی با بیان این که این روزها شجره طیبه انقلاب اسلامی به درخت تناور تبدیل شده است، گفت: دلهای عموم مسلمانان در گروی عشق به انقلاب اسلامی و رهبری آن در جهان اسلام است.
وی افزود: انقلاب اسلامی به عنوان قرائت در دنیا مطرح است که وظیفه دارد در برابر سیاه نماییها عکس العمل نشان دهد، بنابراین ما باید در تبیین اهداف این نامه فعالیت داشته باشیم.
معاون پژوهشی جامعه المصطفی العالمیه بیان داشت: استقبال زیادی از این پیام صورت گرفت به طوری که بسیاری از جوانان بدون حمایت از جایی این پیام را ترجمه کردند و آن را برای دیگران تبیین کردند.
توجه دادن مقام معظم رهبری به ضرورت شناخت دین و اسلام از متون اصیل آن یکی از پیامهای نامه رهبری است
حجت الاسلام و المسلمین عباسی تصریح کرد: مسئولیت ما با برگزاری این جشنواره به اتمام نرسیده است، بلکه پیامی که رهبر در این ارتباط داشتند، آغاز یک مسئولیت و رسالتی برای پژوهشگران ماست، به طوری که پژوهشگران باید این مسیر را ادامه دهند و در رساندان این پیام کارهای عمیق تر تولید کنند.
وی تأکید کرد: توجه دادن مقام معظم رهبری به ضرورت شناخت دین و اسلام از متون اصیل آن یکی از پیامهای نامه رهبری است که پژوهشگران باید در این عرصه تلاش کنند و متون اصلی اسلام را در دنیا تبلغی کنند.
ما در رساندن پیام قرآن کریم به جهان مسئولیت داریم
معاون پژوهشی جامعه المصطفی العالمیه یادآور شد: انجیل به 2 هزار زبان ترجمه شده است، درحالی که قرآن کریم به کمتر از 150 زبان دنیا ترجمه شده است و این مسأله نشان میدهد که ما در رساندن پیام قرآن کریم به جهان مسئولیت داریم.
حجت الاسلام و المسلمین عباسی عنوان کرد: شناساندن پیامبر گرامی اسلام (ص) به جوانان و ترسیم واقعیت چهره واقعی آن حضرت وظیفه امروز ماست، همچنین امروز عدالت اجتماعی و نظام تأمین عدالت اجتماعی برای جهان بشریت یک مسأله است، امروز بسیاری از حق طلبها به دنبال یک نظام عدالت اجتماعی هستند، ما وظیفه داریم راه حلهای اسلام را در این خصوص به جهانیان معرفی کنیم.
وی اضافه کرد: نظام خانواده امروز در جهان تبدیل به چالش شده است که جهان امروز نیاز به سخن درا ین زمینه دارد، امروز روز گفتگوی جهان اسلام با جهان معاصر است.
امروز پژهشگران المصطفی باید رکنی تأثیرگذار در گفتمان بین المللی باشند
معاون پژوهشی جامعه المصطفی العالمیه تأکید کرد: امروز پژهشگران المصطفی باید رکنی تأثیرگذار در گفتمان بین المللی باشند و پژوهشهای رسالت محور داشته باشند و پژوهشگران باید مراقب باشند که پژوهشهای آنها به روزمرگی دچار نشود.
حجت الاسلام و المسلمین عباسی در پایان اظهار داشت: وظیفه الهی در پژوهش نباید از بین برود، پژوهشگران ما باید آن رسالت الهی خود را فراموش نکنند که موضوع پیام رهبری این هدف را تعقیب میکند.
نظر شما