به گزارش خبرنگار سیاسی قضایی خبرگزاری شبستان، جمع آوری گلوگاه های فساد در بانک اطلاعاتی، دیدار سفیر عراق با رئیس سازمان بازرسی کل کشور، اعتماد مردم؛ سرمایه قوه قضاییه از سرتیترهای مهم برخی از اخبار حوزه قضایی در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
گلوگاه های فساد در بانک اطلاعاتی جمع آوری می شود
حجت الاسلام مصطفی پور محمدی وزیر دادگستری در حاشیه نشست آموزشی - اجرایی مشترک مسئولان ارتقای سلامت و مقابله با فساد دستگاه های اجرایی و در جمع خبرنگاران یکی از اهداف این وزارتخانه را ایجاد اطلاعات ستاد مبارزه با فساد در بانک اطلاعاتی عنوان کرد که در این بانک، گلوگاه های فساد، تخلفات بزرگ و راهکارهای مبارزه با آن جمع می شود.
وی گفت: سطح دسترسی به این اطلاعات در داخل دولت است و معاون اول رئیس جمهور به این اطلاعات دسترسی دارد که هدف بعدی ما شفاف سازی است تا اطلاعات این بانک در اختیار عموم قرار گیرد.
پورمحمدی همچنین صدور آیین نامه ها، تقویت دولت الکترونیک، برگزاری جلسات مبارزه با فساد، ساماندهی نظام بانکی و جلوگیری از فعالیت بانک های غیرمجاز را از مهم ترین عملکردهای این وزارتخانه برای مبارزه با فساد عنوان کرد.
وی در مورد اینکه چرا هنوز همایش مبارزه با فساد برگزار نشده است چنین اظهار کرد: در سال جاری همایش های خرد را اجرا کردیم، دستاوردهای خوبی داشته ایم، در سال آینده می خواهیم با دست پر همایش مهمی را در این زمینه برگزار کنیم.
پورمحمدی درباره بودجه این وزارتخانه گفت: ما در صدد نیستیم به بهانه اینکه بودجه کمی را برای ما تعیین کرده اند کم کاری کنیم چرا که همه دستگاه ها با این کمبود بودجه مواجه اند و معتقدیم با پول کم هم می توانیم کارهای خوبی انجام دهیم.
وزیر دادگستری در مورد وضعیت بانک ثامن الحجج هم خاطرنشان کرد که در این خصوص،پرونده تشکیل شده و بانک مرکزی تصمیم گرفته است این موضوع را مدیریت کند تا به سپرده ها و وضعیت طلبکاران نظم دهیم.
نشست آموزشی - اجرایی مشترک مسئولان ارتقای سلامت و مقابله با فساد دستگاه های اجرایی در وزارت دادگستری برگزار شد.
نخستین جشنواره کتب و پایاننامه های حوزه حقوق بشر برگزار میشود
نخستین جشنواره کتب و پایاننامه های حوزه حقوق بشر به همت ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در راستای اهداف و سیاست های کلان حقوق بشری و ایجاد بستر مناسب برای ظهور و بروز خلاقیت های فرهنگی در حوزه کتاب، نشر، معرفی و تعالی ارزش های والای ایرانی و اسلامی در حوزه حقوق بشر، اردیبهشت ماه سال آینده با همکاری سازمان ها و نهادهای ذیربط برگزار می شود.
هدف از برگزاری این جشنواره، ارائه دستاوردها و پیشرفتهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه های مختلف حقوق بشری و به تصویر کشیدن نقض حقوق بشر از جمله حقوق مسلمانان در کشورهای مدعی به شیوه مکتوب و توسعه پژوهش در مراکز آموزشی و تحقیقاتی با موضوع حقوق بشر است.
علاقه مندان جهت اطلاع از نحوه ثبت نام و اطلاع از مقررات و شرایط جشنواره می توانند به آدرس پایگاه اطلاع رسانی http://www.humanrights-iran.ir مراجعه و یا با شماره ۹- ۲۲۰۲۳۲۸۷ تماس بگیرند.
لازم به ذکر است آخرین مهلت دریافت آثار برای نخستین جشنواره کتب و پایاننامه های حوزه حقوق بشر ۱۵ اسفندماه سال جاری است و به سه نفر از برگزیدگان هر رشته جوایزی اهدا می شود.
سفیر عراق با رئیس سازمان بازرسی کل کشور دیدار کرد
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در دیدار با سفیر عراق در تهران با اشاره به روابط تهران و بغداد گفت: خوشبختانه روابط سیاسی بین ایران و عراق عالی است و امیدواریم بتوانیم روابط قضایی و آمبودزمانی بین دو کشور را نیز ارتقا ببخشیم.
ناصرسراج با اشاره به برنامه آینده انعقاد تفاهمنامه همکاری میان سازمان بازرسی کل کشور ایران و کمیسیون درستکاری و مبارزه با فساد عراق گفت: طی روزهای آینده سازمان بازرسی کل کشور میزبان رئیس کمیسیون درستکاری و مبارزه با فساد عراق است که طی این سفر، با حضور معاون اول قوه قضاییه ایران تفاهمنامه همکاری بین دو کشور منعقد میشود که امیدواریم با امضای این تفاهمنامه دو کشور به اهداف از پیش تعیینشده در راستای مبارزه با فساد و بازگرداندن اموال ناشی از فساد موفقتر عمل کنند.
وی ادامه داد: طی سفر رئیس کمیسیون درستکاری و مبارزه با فساد عراق به تهران از ایشان خواهیم خواست در آمبودزمان آسیایی عضویت پیدا کرده تا مطالبات این کمیسیون را بهتر پیگیری کنند.
بر اساس گفتههای رئیس سازمان بازرسی کل کشور، الیاسری رئیس کمیسیون درستکاری و مبارزه با فساد عراق طی سفر به تهران ضمن ملاقات با مقامات قضایی کشورمان و انعقاد تفاهمنامه همکاری با سازمان بازرسی کل کشور، طی یک دوره آموزشی در مشهد تجارب کشورش در زمینه مبارزه با فساد را با ادارات کل بازرسی استانهای زیرمجموعه منطقه رضویه ارائه خواهد کرد.
سراج در ادامه با بیان اینکه یکی از تبعات جنگ فساد است افزود: معمولاً در کشورهایی که وارد جنگهای طولانی میشوند افراد سودجو و فرصتطلب، موقعیت را مغتنم شمرده و مرتکب فسادهای مختلف میشوند. کشور ایران 8 سال دچار جنگ تحمیلی بود که طی این 8 سال خسارات زیادی از جمله فساد متوجه کشورمان شد. یا 35 سال است که عراق دچار جنگ با اجنبی، گروههای تروریستی مثل داعش و غیره است که خسارات فوقالعاده سنگینی به این کشور مسلمان و شیعه وارد آمده است.
وی با اشاره به اقدامات دولت عراق در راستای مبارزه با فساد گفت: انشاءالله با اقدامات خوبی که نخستوزیر عراق زمینه آن را فراهم کرده و نشانههای پیروزی در عراق دیده میشود، کشور عراق از شر تروریست و داعش خلاص خواهد شد.
سراج در ادامه روابط ایران و عراق در زمینه مبارزه با فساد را مورد تأکید قرار داد و گفت: ایران و عراق با توجه به تجاربی که در زمینه مبارزه با فسادهای مالی و پولشویی دارند، روابط خوبی خصوصاً در زمینه تبادل تجارب، اطلاعات و برگزاری دورههای آموزشی مشترک دارند که باید ارتقاء یابد.
مشارکت همگانی از مهمترین اقدامات در خصوص پیشگیری از وقوع جرم است
حجت الاسلام والمسلمین بهرامی رئیس سازمان قضایی نیروهای در هفدهمین مجمع پیشگیری از وقوع جرم نیروهای مسلح با تقدیر از شهدای گرانقدر انقلاب و تبریک به مناسبت ولادت حضرت زینب (س) به فرمایشات رهبری در دیدار با مسئولان عالی قضایی در هفته قوه قضاییه اشاره کرد و افزود: مقام معظم رهبری در این دیدار تأکید کردند که باید برای جلوگیری از افزایش جرم در نیروهای مسلح یک تلاش گسترده و سازمان یافته انجام شود. لذا این دغدغه رهبری از مهمترین وظایف نیروهای مسلح است که باید همواره مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: در خصوص جلوگیری از افزایش جرم نیاز به یک برنامه ریزی گسترده و منظم است و با اقدامات مقطعی نمی توان در این زمینه موفق شد.
رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح گفت: فرهنگ سازی و مشارکت همگانی از مهمترین اقدامات در خصوص پیشگیری از وقوع جرم است و باید ضمن آگاه کردن نیروهای مسلح نسبت به جرایم موجود، تنبیه و تشویق را در کنار یکدیگر مورد استفاده قرار داد.
حجت الاسلام والمسلمین بهرامی در پایان با طرح این پرسش که چرا با وجود این همه قوانین مؤثر و برنامه های انجام یافته هنوز نتوانستهایم به نقطه مطلوب برسیم تاکید کرد: بهتر است نگاهی به سخنان امیر مؤمنان علی (ع) در این زمینه داشته باشیم که می فرماید "مهمترین وظیفه مدیران، ارتباط مستقیم با مردم و رفتار مهربانانه با آنان است و همچنین رسیدگی به امورات زیردستان خود است". لذا مسئولان نیروهای مسلح باید همواره توجه به نیروهای تحت امر خویش را به عنوان یک اصل مهم در یاد داشته باشند.
لازم به ذکر است در این مراسم که با حضور سرتیپ حاتمی جانشین وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و برخی از مسئولان عالی نیروهای مسلح از جمله حجت الاسلام والمسلمین فراتی رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان تهران برگزار شد برخی از مشکلات موجود و راههای مقابله و پیشگیری از جرایم در نیروهای مسلح مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در انتخابات، اصل بر شرکت و انتخاب مردم است
حجتالاسلام محمدکاظم بهرامی رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح کشور که در جمع کارکنان سازمان قضایی نیروهای مسلح استان بوشهر سخن میگفت، افزود: حاشیهسازی برای انتخابات گناه است و گناه، انسان را از خیلی چیزها محروم میکند چنانکه در روایت داریم هر گرفتاری که برای انسان پیش میآید به واسطه گناهی است که مرتکب شده است.
وی تأکید کرد: کارکنان سازمان قضایی نیروهای مسلح نیز در انتخابات موضعگیری جناحی نداشته باشند و اگر پروندهای هم در این رابطه تشکیل شد بدون جانبداری رسیدگی نمایند.
حجتالاسلام والمسلمین بهرامی زندگی در زیر سایه ولایت و پرچم جمهوری اسلامی را یک نعمت الهی دانست و افزود: در زمان طاغوت یک مأمور ساده آمریکایی به شاه دستور میداد که چهکاری انجام دهد ولی امروز نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سربازان آمریکایی را در آبهای ایران دستگیر و آمریکاییها برای آزادیشان التماس میکنند.
وی افزود: اینها نعمتهای بزرگی است که خداوند به ما داده و باید حافظ آن باشیم همانطور که خداوند در قرآن میفرماید که هر وقت نعمتی را به قومی داد آن را نمیگیرد مگر اینکه خودشان آن نعمت را تغییر بدهند.
حجتالاسلام بهرامی در ادامه گفت: کارکنان سازمان قضایی باید شاخصههایی از قبیل خوشرویی، خوشخلقی و انجام دقیق و سریع کار را ملاک عمل قرار دهند که الحمدالله چنین است.
سرمایه قوه قضاییه اعتماد مردم است
حجت الاسلام علیرضا امینی معاون منابع انسانی قوه قضاییه در مراسم تحلیف کارآموزان قضایی خراسان در مشهد یکی از ویژگی های قاضی موفق را خوب گوش دادن به حرف مردم عنوان کرد و افزود: شغل قضاوت از جمله مسئولیت هایی است که زمینه برکت الهی در آن بسیار بوده و خداوند از قاضی که خودش را در پناه حق قرار می دهد مراقبت می کند.
معاون قوه قضاییه گفت: شغل قضاوت یک امانت الهی است و قاضی در برابر شغل خود و مردم مسئول می باشد لذا نوع نگرش قاضی به شغل خود در موفقیت وی بسیار حایز اهمیت است.
وی خطاب به کارآموزان افزود: هر قدر که نگرش شما نسبت به شغل قضاوت با اهداف تعیین شده برای این منصب مطابقت و هماهنگی داشته باشد با مشکل کمتری مواجه می شوید، سختی ها را می پذیرید و روح شما آرامش بیشتری دارد.
وی گفت: تفکر درباره عواقب و الزامات یک شغل قبل از پذیرش مسئولیت، فرد را به خودآگاهی می رساند و کمتر دچار لغزش می شود زیرا ریشه لغزش ها در کار این است که روح، رفتار و نگرش با الزامات ماموریت مان هماهنگ نباشد.
معاون منابع انسانی قوه قضاییه افزود: همانطور که پست قضاوت یک امانت الهی است و باید مراقب آن بود، مردم نیز که خودشان برای مال و آبرویشان به سراغ قضات می آیند امانت الهی هستند. برابر روایات بعد از ایمان به خدا کاری بالاتر از خدمت به مردم نیست و شغل قضاوت فرصت بسیار مناسبی برای کمک به مردم و کسب رضایت الهی می باشد.
بهره برداری از شش سامانه هوشمند در سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور
اصغر جهانگیر رئیس سازمان زندان ها در آیین افتتاح و بهره برداری از این سامانه های هوشمند که با حضور خبرنگاران برگزار شد گفت: توسعه مدیریت علمی در سازمان زندان ها یکی از مهمترین اولویت های ما می باشد که امروز با بهره برداری از شش سامانه هوشمند گام بزرگی در راستای تحقق این هدف برداشته شد.
وی با اشاره به سامانه درمان و داروی زندانیان گفت: سلامتی زندانیان برای ما بسیار ارزشمند است و این سامانه امکان نظارت علمی بر روند درمان زندانیان و همچنین امکان پایش وضعیت دارویی و نیازهای موجود در این حوزه را به طور دقیق امکان پذیر می سازد.
جهانگیر با اشاره به اینکه حدود نیمی از زندانیان کشور در موقع ورود به زندان ها دچار اعتیاد هستند گفت: برای درمان این افراد نیازمند یک فرآیند علمی بودیم و سامانه هوشمند درمان و داروی زندانیان که با استفاده از مکانیزم اثر انگشت زندانیان نیازهای درمانی آنها را با استفاده از اطلاعات موجود در سامانه مشخص می نماید این فرآیند را تحقق می بخشد.
دومین سامان هوشمند که رئیس سازمان زندان ها پیشتر وعده ایجاد آن را داده بود سامانه پرونده شخصیتی زندانیان بود که جهانگیر در این زمینه گفت: به دلیل اینکه زندانیان برای بازگشت به جامعه نیازمند آموزش و بازسازی روحی و روانی هستند شخصیت آنها با توجه به وضعیت خانوادگی، روحی، اخلاقی، تحصیلات و همچنین از لحاظ آموزش، اشتغال و حرفه آموزی بررسی می شود و با توجه به پرونده قضایی آنان که در این سامانه ثبت می شود برای آنان متناسب با اطلاعات شخصیتی برنامه ریزی حرفه آموزی و آموزش مهارت های اساسی زندگی تا اتمام مدت محکومیت شان در نظر گرفته می شود.
جهانگیر در خصوص سومین سامانه نیز گفت: سالیانه حدود ۵ میلیون مکاتبه بین سازمان زندان ها و مراکز قضایی در خصوص وضعیت اعزام، مرخصی، اتمام محکومیت، درخواست های عفو و آزادی انجام می شود که به منظور ارتقای سطح امنیت، کاهش اطاله دادرسی و کاهش هزینه ها و توسعه حقوق شهروندی زندانیان و خانواده های آنان، سامانه مکاتبات قضایی زندان ها با مراجع قضایی از امروز مورد بهره برداری قرار می گیرد.
رئیس سازمان زندان ها افزود: قوه قضاییه دارای سیستمCMS بوده و سازمان زندان ها از سیستم پانیذ استفاده می کند که با لینک شدن این دو سامانه با همکاری مرکز اطلاعات و فن آوری قوه قضاییه قصد داریم تمام مکاتبات بین سازمان زندان ها و دستگاه قضایی در این بستر انجام شود ولی با توجه به برخی کمبودها در حوزه زیرساخت ها در حال حاضر حدود ۶۰ درصد مکاتبات از این طریق ممکن خواهد بود که درصدد هستیم با توسعه زیرساخت ها آن را ارتقا دهیم.
رئیس سازمان زندان ها در ادامه به توضیح در خصوص سه سامانه دیگر پرداخت و گفت: دو سامانه در خصوص آموزش کارکنان و همچنین سامانه آزمون از راه دور دوره های آموزشی گام مهمی در توسعه آموزش حین خدمت کارکنان است.
وی که در جمع خبرنگاران سخن می گفت افزود: با توجه به اهداف اصلاحی و تربیتی سازمان زندان ها بحث آموزش کارکنان از اهمیت بسیاری برخوردار است که با توجه به کمبود نیروی انسانی در اغلب موارد امکان حضور کارکنان در دوره های آموزشی وجود ندارد لذا بهره برداری از این دو سامانه کمک موثری برای افزایش سطح کمی و کیفی آموزش ها خواهد داشت.
جهانگیر در خصوص آخرین سامانه نیز گفت: سامانه هیات های رسیدگی به تخلفات اداری کارکنان یکی دیگر از سامانه های هوشمند است که از طریق آن رسیدگی به تخلفات اداری کارکنان به شیوه جدید رسیدگی می شود.
وی افزود: میزان تخلفات صورت گرفته توسط کارکنان در سازمان زندان ها از میانگین کشوری بالاتر نیست اما به دلیل حساسیت بالای این سازمان، تخلفات کوچک نیز بسیار مهم جلوه می کند که با بهره برداری از این سامانه ضمن توسعه عدالت اداری؛ تسریع در روند رسیدگی به تخلفات نیز مورد نظر است.
جهانگیر در پایان ابراز امیدواری کرد با توسعه مدیریت علمی در سازمان زندان ها بتوانیم شاهد تحقق کامل اهداف زندانبانی اسلامی که بر پایه ارج نهادن به ارزش های اسلامی و انسانی است باشیم.
نظر شما