کتابخانه ملی ایران بزرگترین و مؤثرترین کتابخانه جهان اسلام است

بغداد امریف، سفیر فوق العاده و تام الاختیار جمهوری قزاقستان در کشورمان با دکتر اسحق صلاحی – ریاست سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران - دیدار و گفتگو کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، در این دیدار سفیر قزاقستان ضمن تبریک انتصاب دکتر صلاحی به سمت ریاست سازمان اسناد و کتابخانه ملی ابراز امیدواری کرد که در دوره جدید فعالیت های این سازمان فرهنگیِ جمهوری اسلامی ایران سایر کشورهای منطقه نیز بتوانند از مزیت های موجود علمی و فرهنگی در ایران بهره برداری بیشتری کنند.


دکتر اسحق صلاحی نیز در این دیدار کمک به آحاد جامعه بشری بالاخص برادران دینی در همة زمینه ها به خصوص انتقال دانش و تجربه را از دستورات مؤکد دین اسلام و از اصول ثابت سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران برشمرد و گفت: دانشمندان مسلمان و ایرانی از دیرباز نقش مهمی در انتقال اندوخته های علمی خود به ملل دیگر داشته اند و امروز نیز کشورهای مسلمان باید سعی کنند تا با پرهیز از اختلافات ساختگی میان مسلمانان از جانب کشورهای غربی دامن زده می شود مبارزه کرده و راه خود را مجدداً در پیشرفت و توسعه جهان امروز باز کنند.


رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی با اشاره به اختلافات دست ساخته ای که در حوزه مرز بندی میان تعلق دانشمندان مسلمان به برخی کشورها و ملت ها ایجاد می شود گفت: دیدگاه ما نسبت به دانشمندان و متفکران متعلق به بشریت است، چرا که هر کسی که با علم خود خدمتی به بشریت کرده است و نمی شود در قالب مرزهای سیاسی محدود و محصور ساخت.


رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی کشورمان در ادامه با اشاره به لزوم انجام کار مشترک برای بازتولید آثار علمی معتبر دانشمندان مسلمان گفت: در جهان امروز از ارجح ترین وظایف متولیان امور فرهنگی کشورهای مسلمان تلاش برای معرفی شخصیت ها و مفاخر علمی و فرهنگی مسلمان به نسل های جوان در داخل و خارج از مرزهای کشورهای اسلامی است تا بتوانند از این طریق به تقویت روحیه خودباوری در میان نسل جدید اقدام کنند.


صلاحی در ادامه این بخش از سخنان خود پیشنهاد داد تا ایران و قزاقستان مشترکاً اقدام به انجام پروژه های مشترک در زمینه مطالعه و تحقیق در حوزه اندیشه، تولیدات علمی و تألیفات فارابی نمایند.


سفیر قزاقستان در کشورمان نیز ضمن استقبال از این طرح، پیشنهاد داد تا جمهوری اسلامی ایران در پروژه ای که با حمایت قزاقستان و همکاری سوریه در دمشق برای بازسازی مزار فارابی در جریان است مشارکت نماید.


وی یکی از اهداف بازسازی مزار فارابی را راه اندازی مرکزی برای فارابی شناسی در مجاورت مزار وی و تأسیس موزه ای به نام فارابی دانست و خواستار ارائه طرح های کشورمان برای راه اندازی و فعالیت این مرکز در دمشق شد.


امریف همچنین پس از بازدید از برخی بخش های کتابخانه ملی ایران ضمن ابراز شگفتی از وجود چنین کتابخانه ای معظم در عین حال یک امر طبیعی دانست و گفت: ایرانیان از قدیم منشاء تمدن بوده¬اند اما آنچه که تعجب مرا در کتابخانه ملی ایران برانگیخت تلفیق فرهنگ و تمدن با فناوری بود.


وی کتابخانه ملی ایران را سرمایه گذاری عظیمی برای نسل های آینده دانست و گفت: اگر مسلمانان جهان بخواهند به جایگاه والای قبلی خود بازگردند نیازمند راه اندازی مراکزی چون کتابخانه ملی ایران هستند.


همچنین سفیر قزاقستان در کشورمان در بخشی از نوشتار خود در دفتر یادبود سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، این مرکز فرهنگی در کشورمان را بزرگترین و مؤثرترین کتابخانه جهان اسلام دانست.

 

پایان پیام/

کد خبر 52435

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha