امام موسی صدر تمام ادیان آسمانی را به وحدت فرا می‌خواند

خبرگزاری شبستان:استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه امام موسی صدر تمام ادیان آسمانی را به وحدت فرا می‌خواند، گفت: راه حل عملی تقریب در روش امام موسی صدر، مسأله گفتگو و شناخت مستقیم است و ما نیز می‌توانیم این اختلافات را با گفتگو‌های سازنده برچینیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام و المسلمین عبدالکریم بی‌آزار شیرازی، عضو شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب امروز (28 بهمن) در همایش «گفتگو برای زندگی: بازخوانی تجربه امام موسی صدر» که به مناسبت سالگرد سخنرانی تاریخی امام موسی صدر در یکی از کلیساهای بیروت در سال 1975 میلادی در سالن همایش‌های پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد، عنوان کرد: قرآن کریم بیان می‌دارد که اگر خدا می‌خواست، مردم را یک امت واحد قرار می‌داد و اراده خداوند به این مسأله تعلق نگرفته است، بلکه انسان‌ها را به صورت امت ها، ملت ها، شعوب و قبایل قرار داده است.

 

استاد دانشگاه مذاهب اسلامی اظهار داشت: اختلافی که میان امت‌ها و ملت‌ها وجود دارد به دو گونه است؛ یا در برابر هم به جدال و تخاصم بپردازند و یا این که رقابت سازنده داشته باشند و وسیله ای برای ترقی و تعالی و وسیله ای برای تعارف و تئالف باشد.

 

حجت الاسلام و المسلمین بی آزار شیرازی تصریح کرد: همواره انسان‌ها در اختلاف به سر می‌برند، مگر آنها که مورد رحمت خداوند هستند و روحیه رحمانی دارند.

 

 وی افزود: کسانی که روحیه رحمانی دارند، کسانی هستند که اختلافات میان خود را وسیله رشد، ترقی و تعالی قرار می‌دهند و خداوند آنها را وسیله رحمت برای رفع این اختلاف آفریده است.

 

عضو شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب بیان کرد: کسانی که تا ابدالدهر می‌خواهند در جهل مرکب بمانند و همواره خود را در سفیدی می‌بینند و دیگران را در سیاهی محض می‌بینند، در حالی که هیچ یک از رجال تقریب چنین تعریفی را از تقریب نکردند.

 

امام موسی صدر در میان فرقه‌های مختلف وحدت ایجاد کرد

 

حجت الاسلام و المسلمین بی آزار شیرازی تصریح کرد: ما باید تلاش کنیم که خوبان هر مذهب و هر فرقه و هر ملتی را شناسایی کنیم و با هم متحد شویم و این خواسته رجال تقریب است.

 

وی ادامه داد: مخالفان تقریب تصور می‌کنند که خود نور و سفیدی هستند و مابقی در ظلمت و سیاهی به سر می‌برند، اما قرآن می‌گوید که اهل کتاب نیز یکسان نیستند، برخی معتدل هستند و برخی اهل کتاب، شب‌ها آیات خدا را تلاوت می‌کنند و با خداوند راز و نیاز می‌کنند و برخی نیز در اشتباه به سر می‌برند.

 

استاد حوزه و دانشگاه تأکید کرد: ما باید به تعبیر امام موسی صدر تلاش کنیم اکنون که در تمام ادیان الهی و مذاهب و فرق اسلامی که افراد خوب و بد هستند، جمع شویم و علیه دشمنان خدا بجنگیم.

 

حجت الاسلام و المسلمین بی آزار شیرازی یادآور شد: امام موسی صدر در میان آن همه اختلافات که میان فرقه‌های مختلف وجود داشت، وحدت ایجاد کرد و احترام و عظمت زیادی در میان مسلمانان و علمای الأزهر و حتی مسیحیان داشت.

 

وی افزود: امام موسی صدر در نوشته‌های خود بیان کردند که فکر تقریب را از پدر خود که یکی از مراجع بودند، دارند؛ امام موسی صدر احادیث مشترک بین مذاهب اسلامی را گردآوری کرد، به طوری که پدر امام موسی صدر در برابر این اقدام می‌گوید: «من عبارتی را پیدا نمی کنم که بیان گر شعف من به ایده تقریب باشد».

 

تبلیغ مذهب اهل بیت (ع) باید با اخلاق و ادب توأم باشد

 

عضو شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب یادآور شد: افرادی چون امام موسی صدر، آیت الله شرف الدین و آیت الله بروجردی و ... مظهر ادب در کلام و نگارش بودند، آیت الله سید حسین شرف الدین وصیت می‌کنند که امام موسی صدر جانشین ایشان در لبنان شود.

 

حجت الاسلام و المسلمین بی آزار شیرازی تصریح کرد: کسانی که می‌خواهند مذهب خود را تبلیغ کنند، باید با اخلاق و ادب، مذهب اهل بیت (ع) را تبلیغ کنند و این نشانی از تبلیغ و گفتگوی سازنده است.

 

راه حل عملی تقریب در روش امام موسی صدر، مسأله گفتگو و شناخت مستقیم است

 

وی با اشاره به این که امام موسی صدر سال‌ها شاگرد علامه طباطبایی و امام خمینی بودند، گفت: راه حل عملی تقریب در روش امام موسی صدر، مسأله گفتگو و شناخت مستقیم است.

 

رئیس سابق دانشگاه مذاهب بیان کرد: ما متأسفانه شناخت مذاهب را از نوشته‌های مخالفین و دیگران به دست می‌آوریم و با نفی دیگران می‌خواهیم خود را اثبات کنیم، اما این روش نتیجه ندارد.

 

مسلمانان را با گفتگوی مسالمت‌آمیز به یکدیگر بشناسانیم

 

حجت الاسلام و المسلمین بی آزار شیرازی یادآور شد: استعمارگران به دست تندروها و افراطیون، ماهواره ای داده اند تا به اختلاف بین مذاهب اسلامی بپردازند، امام موسی صدر می‌گوید که مسلمانان به جای این که به جنگ یکدیگر بپردازند و استعمارگران بهره برداری کنند به گفتگو بپردازند تا موارد اختلاف را حل کنند.

 

وی با بیان ای که وحدت میان مسلمانان از مهم ترین مقاصد شریعت است، عنوان کرد: امروز ما باید ببینیم که شخصیت‌هایی مانند آیات عظام بروجردی، شرف‌الدین و کاشف‌الغطا چگونه در راه وحدت و همبستگی گام برداشتند و مسلمانان را با گفتگوی مسالمت آمیز به یکدیگر بشناسانیم.

 

تأسیس مجمع البحوث نتیجه ارتباط صحیح امام موسی صدر با علما و بزرگان مصر

 

استاد حوزه و دانشگاه اظهار داشت: امام موسی صدر گفتگوی دوستانه و اخلاقی با مفتی‌ها و علمای مصر داشتند که باعث می‌شود که برای اولین بار، شیخ الازهر و قاری معروف به ایران بیایند و با علمای بزرگ شیعه در ایران دیدار‌های جالب داشته باشند که یکی از ثمرات دیدار امام موسی صدر با این شخصیت هاست.

 

حجت الاسلام و المسملین بی آزار شیرازی اضافه کرد: امام موسی صدر باعث شد که در کنار الأزهر، طبق قانونی مجمع البحوث تأسیس شود تا فقه تقنینی را بازخوانی کنند و خود امام موسی صدر در مجمع البحوث الاسلامیه عضو شد.

 

وی تصریح کرد: وظیفه ما این است که مانند امام موسی صدر خود را معرفی کنیم، اگر ما خود را به درستی معرفی کنیم، نتایج و ثمرات فراوانی دارد، ما باید ببینیم که امام موسی صدر چگونه در این جلسات شرکت می‌کردند و برخورد ایشان با شخصیت‌ها و اقشار مختلف جامعه چگونه بود.

 

عضو شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب یادآور شد: امام موسی صدر در تشخیص زمان عید فطر، مسأله وحدت آفاق را مطرح می‌کنند که نظر بسیاری از مراجع شیعه و اهل سنت است را مورد بررسی قرار می‌دهند و نظر امام موسی صدر را می‌پذیرند.

 

تجمع علمای لبنان، نتیجه و ثمره وحدت فقهی امام موسی صدر است/ امام موسی صدر تمام ادیان آسمانی را به وحدت فرا می‌خواند

 

حجت الاسلام و المسلمین بی آزار شیرازی تأکید کرد: تجمع علمای لبنان، نتیجه و ثمره وحدت فقهی امام موسی صدر است، به طوری که بسیاری از مسائل با استفاده از یک قاعده فقهی که مشترک میان همه مسلمانان است حل می‌شود و به مشترکات میان مذاهب عمل می‌شود و تجمع العلمای لبنان می‌تواند یک الگو باشد.

 

وی با اشاره به این که امروز متأسفانه اختلافاتی میان مذاهب اسلامی وجود دارد، گفت: امام موسی صدر تمام ادیان آسمانی را به وحدت فرا می‌خواند، ما نیز می‌توانیم این اختلافات را با گفتگو‌های سازنده برچینیم تا بتوانیم ید واحده در برابر دشمنان باشیم.

 

 

کد خبر 524333

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha