به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی هشتمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر؛ بهمن عبدی، هنرمند عرصه کاریکاتور و عضو شورای هنری این رویداد بینالمللی با اشاره به برداشتن مدیاهای مختلف در این دوره از جشنواره و آزادی عمل شرکتکنندگان گفت: این نخستین دورهای است که شاهد برگزاری جشنواره تجسمی فجر به این شکل هستیم. یقینا در هر جشنوارهای نخستین دوره دارای مسائل و انتقاداتی است اگر چه من معتقدم که جشنواره تا این جای کار بسیار خوب پیش رفته است.
عبدی با اشاره به اهمیت ادامه دادن مسیر جشنواره گفت: نگاه به هنر معاصر در این جشنواره یک شیوه جدید است که جای آن در نظام هنری کشور خالی بود که هنوز امتحانش را پس نداده است لذا باید چند دوره با این روش پیش برویم کما اینکه همه نمونههای خارجی نیز پس از چند دوره به شکل دلخواه رسیده اند.
وی تصریح کرد: اگر مدیران، دورههای بعدی جشنواره را به همین شکلی که هست دنبال کنند و تحت تاثیر سلیقه مدیران رویکرد تغییر نداشته باشد، به زودی این جشنواره به جایگاه ایده آل خود خواهد رسد اگر اینگونه شود جشنوارهای پویا خواهیم داشت که جای آن در کشور خالی بود. من به آینده این جشنواره بسیار امیدوار هستم زیرا برای برگزاری آن چندین ماه جلسات بررسی شکل گرفت و سعی بر این بود که همه چیز بر طبق اصول اجرا شود. به همین خاطر فکر می کنم که جشنواره روند خوب و رو به رشدی خواهد داشت اگر کاستیهای آن را به مرور رفع کنیم.
عضو شورای هنری هشتمین جشنواره بین المللی فجر، نوع چیدمان آثار و فضای مناسب نمایش آثار را مهم خواند و گفت: با توجه به اینکه امسال آثار دارای دسته بندی نداشتند، فضا و نوع چیدمان بسیار مهم بود که این موضوع در مرحله عمل و در نمایشگاه به خوبی اجرا شد.
این مدرس هنر افزود: فرم انتخاب شده برای جشنواره هشتم تجسمی فجر همان شکلی است که جشنوارههای معتبر جهان برای خود انتخاب کردهاند و ما تاکنون تجربه آن را نداشتهایم. با این حال تا هنرمندان ما بتوانند با این شیوه هماهنگ شوند چند سال زمان لازم است.
عبدی ادامه داد: شرایط موجود در جشنواره، مرزهای رشتهها و وجود موضوع مشخص تا امروز دست و پای هنرمندان را در جشنواره هنرهای تجسمی فجر میبست، هنرمندان بسیاری دوست داشتند که آثار ترکیبی ارائه کنند و از چند مدیا در آثار خود استفاده کنند اما در این صورت امکان حضور در جشنواره تجسمی فجر را نداشتند، تغییرات ایجاد شده در جشنواره امسال راه را برای چنین هنرمندانی باز کرد و به آنان فرصت داد آثار خود را عرضه کنند.
هشتمین جشنواره بینالمللی تجسمی فجر به همت مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، از ۹ بهمن تا ۱۷ اسفندماه به دبیرکلی مجتبی آقایی در موسسه فرهنگی و هنری صبا، موزه هنرهای معاصر تهران، فرهنگسرای نیاوران و موزه فلسطین برگزار میشود.
نظر شما