به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، نهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری درحالی با حضور وزیر کشور، رئیس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، وزیر گردشگری یونان، نماینده یونسکو در ایران و رئیس آژانس فدرال گردشگری روسیه و جمعی از مسئولان و فعالان در عرصه گردشگری کشور آغاز به کار کرد که فضای نمایشگاهی آن 30 درصد افزایش داشته است.
فضای نمایشگاهی بخش بین الملل که سال گذشته 500 متر مربع بود، امسال با افزایش دو برابری به یک هزار متر مربع افزایش یافته است. در بخش بین الملل نمایشگاه امسال از منطقه فدرال روسیه، مقاماتی برای بررسی موقعیت گردشگری و صنایع وابسته استان های کشور حضور یافته اند.
نهمین نمایشگاه گردشگری پذیرای تمام استان های کشور در بخش داخلی و 16 کشور از جمله روسیه، ایتالیا، یونان و فرانسه و کشورهایی از آسیای میانه در بخش بین الملل بوده است.
هیئت فرانسوی از فدراسیون کوهنوردی برای ارزیابی طبیعت گردی ایران، حضور وزیر گردشگری یونان و 30 شرکت روسی فعال در زمینه گردشگری حاضر در غرفه بین الملل، بر اهمیت و تنوع حضور اقوام خارجی در نمایشگاه افزوده است.
آشنایی با خانه های اقوام ایرانی به ویژه آشنایی با خوراک، پوشاک، تزئینات و همچنین آیین ها و موسیقی بومی و محلی مردم ایران، آخرین دستاوردهای صنعت گردشگری، صنایع غذایی گردشگری حلال و فرصت های سرمایه گذاری در صنایع گردشگری از رویکردهای اصلی نهمین دوره نمایشگاه گردشگری است.
دانشجویان و هنرجویان فعال در عرصه گردشگری و صنایع دستی و هتلداری می توانند با مراجعه به غرفه دانشگاه علمی کاربردی و دانشگاه علم و فرهنگ نهمین نمایشگاه گردشگری و صنایع وابسته، از آخرین اطلاعات و دستاوردهای علمی در این زمینه مطلع شوند.
رایزنی فرانسویها برای توسعه گردشگری کوهستان در ایران
در حاشیه برگزاری نهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع وابسته، هیأتی متشکل از شرکتهای فعال در گردشگری کوهستان در سفر به ایران با تعدادی از آژانسهای فعال در زمینه گردشگری ورزش و طبیعت دیدار و برای توسعه همکاریها با یکدیگر مذاکره کردند.
این هیأت شامل نمایندگانی از شرکتهای زیربنایی و سازندههای دستگاههای مکانیکی و بالابرهای کوهستانی هستند که یک مستندساز فرانسوی از شرکت «آناند پیکچر» آنها را همراهی میکند که قرار است در مدت زمان اقامت خود در ایران از مناطق کوهستانی «دربندسر»، «توچال» و «دیزین» بازدید و زمینه سرمایهگذاری را بررسی کنند.
رونمایی از پایگاه جدید اطلاعرسانی صندوق احیا و بهره برداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی و امضای برنامه اقدام مشترک ایران و روسیه در حوزه گردشگری از دیگر رویدادهایی بود که در حاشیه نهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری رخ داد.
امضای برنامه اقدام مشترک ایران و روسیه که ترسیمکننده چشمانداز گردشگری دو کشور برای سالهای 2016 و 2017 است براساس موافقتنامه گردشگری سال 2007 صورت گرفته است. در واقع روابط گردشگری ایران و روسیه با امضای این تفاهمنامه وارد مرحله جدیدی از همکاریها خواهد شد.
براساس برنامه اقدام مشترک گردشگری ایران و روسیه، طرفین متعهد شدند برای بهبود و تسهیل تبادل گردشگر، برقراری تماسهای مستقیم میان سازمانها و شرکتهای گردشگری، همکاری در حوزه گردشگری سلامت و راهاندازی تورهای برونمرزی با حضور کشورهای ثالث تلاش کنند. همچنین طرفین مصمم به گسترش همکاری در حوزه گردشگری دریایی در دریای خزر باشند.
تحقق استراتژی بازاریابی، تبادل اقلام تبلیغاتی، ساماندهی تورهای آشناسازی برای تورگردانان و خبرنگاران، تبادل اطلاعات آماری، حضور در نمایشگاههای گردشگری، تبادل اطلاعات در زمینه زیرساختهای گردشگری، همکاری در پروژههای سرمایهگذاری، همکاری مشترک بیندولتی و تأمین امنیت گردشگران دو کشور در هنگام سفر از دیگر بندهای این توافقنامه است.
اولگ سافانوف، رئیس آژانس گردشگری فدرال روسیه با بیان اینکه ظرفیت بسیار زیادی برای همکاری و توسعه گردشگری دو کشور وجود دارد، خاطرنشان کرد: علاقه زیادی در روسیه به سمت گردشگری ایران ایجاد شده و ما شاهدیم این علاقه متقابلا در ایران وجود دارد.
در ادامه دفتر اطلاعرسانی گردشگری روسیه در ایران در مقر سفارتخانه این کشور افتتاح شد. راهاندازی ویزای الکترونیک و لغو روادید با روسیه نیز در دستور کار است.در واقع لازمه گسترش روابط کشورها در زمینه اقتصادی و سیاسی برقراری تعاملات قوی مردمی است و گردشگری به واسطه داشتن این تعاملات بستری برای توسعه سیاسی و اقتصادی کشورها فراهم می کند.
در ادامه یکی از شرکتهای گردشگری روسیه به مسئول دفتر اطلاعرسانی این کشور گواهی نامه Halal friendly اعطا کرد که بر این اساس مقرر شد این دفتر بسته گردشگری حلال را برای ایرانیهای مسافر به روسیه تهیه کند.
براساس این گزارش، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در بازدید از نمایشگاه بین المللی گردشگری، استفاده از سرمایه بخش خصوصی و مشارکت مردم، منطقیترین مسیر گردشگری عنوان کرد و افزود: این رویکرد در حوزه گردشگری در برخی کشورها مانند فرانسه، ایتالیا و اسپانیا انتخاب شده است.
سلطانی فر با اشاره به سفر هفته گذشته خود به کرمان گفت: در این شهر بناهای زیادی با مشارکت مردم و برخی از نهادها درحال بازسازی است. امیدواریم نخستین هدف در حفظ و حراست از میراث فرهنگی تحقق پیدا کند تا جاذبههای گردشگری افزایش پیدا کند.
رییس سازمان میراث فرهنگی در خصوص استفاده از بناهای تاریخی در کاربریهای اقامتگاهی نیز اظهارداشت: میتوان از بناهای تاریخی پس از مرمت و احیا برای تاسیسات گردشگری و پذیرایی و اقامت گردشگران داخلی و خارجی استفاده کرد.
وی ادامه داد: گردشگران خارجی اشتیاق دارند که به جای حضور در هتلهای 5 ستاره در بناهای تاریخی اقامت و اسکان داشته باشند.
برپایی نمایشگاه بین المللی صنعت گردشگری و هتل داری ایران در حقیقت این فرصت را برای تمامی سازمانها، اتحادیه ها، تشکل ها، شرکتها و همچنین افرادی که به نوعی در ارتباط با این صنعت هستند ایجاد نموده تا امکان معرفی و ارائه توانمندیها و امکانات خود را هم به عموم مردم و هم به موسسات و سازمانهای مرتبط بدست آورند.
نهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع وابسته تهران از 27 تا 30 بهمن برای مدت چهار روز از ساعت 10 الی 18 برای بازدید علاقه مندان و کارشناسان در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران دایر است.
نظر شما