به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، سید ابوالفضل رضوی، شامگاه سه شنبه(۲۷ بهمن) در نشست توسعه مناطق محروم استان ایلام، اظهار کرد: ۲۸،۶ درصد جمعیت کشور در مناطق روستایی و عشایری زندگی می کنند در حالیکه این درصد در سال ۸۳ حدود ۳۳ درصد بوده و اینک کاهش حدود پنج درصدی را نشان می دهد.
وی، افزود: بر اساس مطالعات صورت گرفته ۵۹،۹ درصد روستاییان درآمد ناکافی و شغل نامناسب برای فرزندان تحصیل کرده خود را مهم ترین مشکل زندگی عنوان می کنند.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم معاون اول رئیس جمهوری، یادآور شد: مطالعات کشور نشان می دهد داشتن جاده، آب، برق، گاز جز عوامل اولیه زندگی روستاییان هستند، ولی عامل نگه دارنده و ترفیع دهنده نیستند.
به گفته رضوی ۱۶ درصد اعتبارات ملی در روستاها هزینه می شود که در مقابل سهم ۲۸،۶ درصدی جمعیت روستایی نامتناسب است، امروز توسعه پایدار نیازمند مشارکت عمومی است و فرضیه دهکده جهانی نیز بر همین موضوع مبتنی است.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم معاون اول رئیس جمهوری، گفت: سهم بخش تعاونی از اقتصاد ایران کمتر از سه درصد است که با اهداف کلان نظام اقتصادی کشور فاصله بسیاری دارد.
رضوی، تصریح کرد: ۲۲۰ هزار تعاونی در کشور تشکیل شده اما با وجود این تعداد، نقش آنها در اقتصاد کم رنگ است حال آنکه قانون بر ۲۵ درصد فعالیت های اقتصادی به شکل تعاونی تاکید دارد این مقدار هم اکنون حدود سه درصد است.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم معاون رئیس جمهور، یادآور شد: یکی از عوامل کارآیی نداشتن تعاونی ها این است که بیشتر تعاونی ها به شکل خانوادگی اداره می شوند و به همین دلیل نظارت بر هزینه کرد آنها وجود نداشته است.
رضوی، تاکید کرد: امروز روستاییان تنها تامین کننده سرمایه فیزیکی نیستند بلکه از سه ثروت سرمایه انسانی، فیزیکی و کار برخوردارند و این تسهیلات در قالب تعاونی های کارآفرینی روستایی با حضور سرپرستان خانوار پرداخت خواهد شد.
وی، با اشاره به برنامه دولت برای ایجاد طرح های مشارکتی در مناطق روستایی و محروم، گفت: کارمزد این طرح ها در مناطق روستایی سه درصد و در نقاط مرزی صفر تعیین شده و این تسهیلات با توجه به تعداد سرپرستان خانوارها متفاوت بوده و نحوه بازپرداخت نیز شرایط ویژه خاص خود را دارد.
رضوی، پایه شرکت های مشارکتی را ۲۵ خانوار اعلام کرد و افزود: در کشور در هر پنج خانواده روستایی به طور متوسط یک تحصیل کرده دانشگاهی وجود دارد.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم معاون اول رئیس جمهور، ابراز کرد: تشکیل تعاونی تا ۵۰ خانوار عضو ۱۰ میلیارد ریال تسهیلات، تا سقف ۱۰۰ خانوار ۲۰ میلیارد ریال تسهیلات، تا ۱۵۰ خانوار ۳۰ میلیارد ریال تسهیلات و تا ۲۰۰ خانوار بدون سقف، تسهیلات پرداخت می شود.
رضوی، ادامه داد: کارمزد تسهیلات اشتغا لزایی روستاییان سه درصد است و بازپرداخت آنها برای تعاونی های زیر ۲۰۰ خانوار بین چهار تا پنج سال و بالای ۲۰۰ خانوار بین سه تا چهار سال است که این کارمزد در نقاط مرزی، صفر تعیین شده است.
وی، با بیان اینکه سرمایه گذاری در طرح های اشتغالزایی و مسکن روستاها موجب رشد و رفع محرومیت از چهره روستاها خواهد شد، گفت: باید از ظرفیت های روستاها در جذب سرمایه گذاری و کاهش مهاجرت به شهر و همچنین توسعه گردشگری استان ها استفاده کرد.
رضوی، خاطرنشان کرد: نمی توان یک نسخه واحد را برای تمامی استان ها و حتی شهرستان ها تجویز کرد، چرا که هر منطقه ویژگی ها و مزیت های خود را دارد، به طور مثال در استان ایلام ۳۰۰ گونه داروی گیاهی تاکنون شناسایی شده که در صورت سرمایه گذاری می تواند به عنوان یک محصول راهبردی دارای ارزش افزوده مورد استفاده قرار گرفته و اشتغالزایی بسیاری را بدنبال داشته باشد.
نظر شما