به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سنندج، حسن سرباز، یکی از اساتید دانشگاه کردستان شامگاه گذشته(۲۷ بهمن) در نشست تخصصی کُرد و فرهنگ ملل که در تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزارشد به ارائه مقاله خود با محور چهره کُردها در متون اسلامی پرداخت و گفت: دین مبین اسلام همواره بر وحدت نژادی انسان ها تاکید کرده است.
وی عنوان کرد: در آیات قرآن کریم آمده است که انسان ها همه مخلوق و آفریده خداوندی واحد هستند و اصل و نژادی تمامی آنها به بنی آدم برمی گردد.
وی به بحث کرامت انسانی که قرآن برآن تاکید کرده است، اشاره کرد و اظهارداشت: از نظر قرآن انسان کرامت دارد نه قوم ونژاد خاصی و ماهیت اصلی انسان نزد پروردگار کرامت دارد و این مهم جای هیچ تفسیر نژادپرستانه ای را باقی نگذاشته است.
این استاد دانشگاه کردستان با بیان اینکه تاکید دین اسلام بر آزادی عقیده وحق انتخاب است، بیان کرد: خداوند متعال در قرآن فرموده است که در دین هیچ اجباری نیست و به انسان ها حق انتخاب داده و عواقب آن را هم برعهده بشر گذاشته است.
سرباز خاطرنشان کرد: برخی مفسران هم محور کرامت انسان را در آزادی فکر واندیشه تلقی کردند.
وی به مبحث به رسمیت شناختن زبان ونژاد اشاره کرد و گفت: در قرآن کریم از آفرینش آسمان ها وزمین و اختلاف زبانی ونژادی در انسان ها به عنوان نشانه هایی از قدرت خداوند اشاره شده است.
وی وجود اختلافات نژادی وزبانی و فکری را جزو سنت های الهی ذکر کرد و اظهارداشت: هر فردی که با این اختلافات مبارزه کند و درصدد نابودی آنها باشد در واقع با سنت های الهی مخالفت کرده است.
این استاد دانشگاه کردستان عنوان کرد: پروردگار اختلاف زبان و نژاد را وسیله ای برای تبادل معرفت قرارداده است و درصورتی که انسان ها دنبال حذف نژاد و زبان دیگری نباشند بی شک این تبادل صورت می گیرد.
سرباز بیان کرد: مشکلاتی که امروز در دنیا از سوی عده ای برای نابودی نژاد وقومی ایجاد شده به دلیل نادیده گرفتن حکمت و دستورات الهی است.
وی خاطرنشان کرد: قوم کُرد یکی از ملیت های اصیل ساکن در غرب آسیا بوده و از سابقه تمدنی درخشانی برخوردار است.
نظر شما