لزوم استفاده از داستان های قرآنی برای تبلیغ

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام حسین خانی گفت: استفاده از داستان های قرآنی برای رشد معنوی و اخلاقی مردم بسیار مفید است.

به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، نشست مشاوره تربیتی و ذی طلبگی امروز 27 بهمن ماه 94 با حضور تعدادی از اساتید و طلاب در مدرسه دارالمبلغین فلسفی (ره) برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین هادی حسین خانی، معاون تهذیب حوزه های علمیه کشور در این نشست قرآن را بهترین دستورالعمل برای زندگی انسان ها خواند و گفت: استفاده از داستان های قرآنی برای رشد معنوی و اخلاقی مردم و تبلیغ آموزه های دین بسیار مفید است.

 

وی افزود: حضرت موسی در کاخ فرعون رشد کرد و پس از وقوع حادثه ای از مصر خارج و رهسپار مدین شد. در آن شهر گفت و گویی میان ایشان و 2 خانم چوپان پیش آمد که حکایت هایی لطیف و عبرت آموز از عفاف و حجاب دارد، از جمله اینکه دو طرف همواره به گفت و گوهای کوتاه بسنده می کردند.

 

معاون تهذیب حوزه های علمیه کشور خاطرنشان کرد: رفتار حضرت موسی درسی برای رعایت حدود روابط زن و مرد است. ضمنا آن دو خانم نیز گرمای هوا را تحمل کردند تا مبادا هنگام آب دادن به گوسفندان، تماس بدی با چوپان های مرد پیش آید.

 

وی ادامه داد: حضرت موسی مسافتی طولانی از مصر برای رسیدن به مدین طی کردند و طبیعتا گرسنه بودند، با این وجود غذا از آن دو چوپان تقاضا نکرد؛ واقعیتی که موید اهمیت رعایت عفاف و حدود شرعی در روابط زن و مرد است. امیرالمومنین علی (ع) در این باره در نهج البلاغه می فرماید قسم به خدا ایشان (حضرت موسی) از خدا چیزی نخواست جز مقدار نانی که سیر شود.

 

حجت الاسلام والمسلمین حسین خانی گفت: داستان زندگی حضرت موسی در مدین سرشار از نکات اخلاقی به ویژه در زمینه رعایت نکات حجاب و عفاف است هرچند امروزه برخی از خانم ها و آقایان با کمترین دلیلی باب گفت و گو و مبادله شماره و نشانی را باز می کنند. اگر یک مبلغ نکات مربوط به رعایت حجاب و عفاف در داستان حضرت موسی را برای این جماعت طرح کند مطمئنا در رفتارشان تجدیدنظر می کنند.

 

وی افزود: گاهی انسان نیازمند مشورت است و با وجود عظمت شخصیت باید سراغ اهل نظر و صاحبان تخصص و تجربه برود همچنان که حضرت موسی با وجود مقام پیامبری تاخیری برای دریافت مشاوره و راهنمایی نداشت این در حالی است که متاسفانه برخی طلبه ها تحت تاثیر اهمیت فعالیت هایشان از مشاوره و راهنمایی اجتناب می کنند.

 

معاون تهذیب حوزه های علمیه خاطرنشان کرد: از لطایف سوره قصص، پیشنهاد ازدواج با حضرت موسی از سوی دختر شعیب است، جالب اینکه پدر به جای اتخاذ رفتاری تند و خشن این موضوع را با حضرت موسی مطرح می کند. مطمئنا طرح چنین نکته ظریف اخلاقی در اصلاح برخی ذهنیت ها و تصورات والدین موثر است.

 

وی ادامه داد: طلاب با مطالعه و درک دقیق داستان های قرآنی آنها را برای مردم بازگو کنند زیرا اثر بسزایی در تبلیغ آموزه های دین دارند.

 

حجت الاسلام والمسلمین حسین خانی گفت: هرگاه کاری خالصانه برای خدا انجام گیرد نتیجه مثبتی به همراه خواهد داشت و در مقابل هرگونه ناخالصی برکت را از زندگی می برد، برای مثال یک سطل آب برای رضای خدا از چاه کشید و به ازای آن صاحب شغل، منزل و همسر شد.

 

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به وجود برخی بداخلاقی ها در میان طلاب خاطرنشان کرد: معاونت تهذیب با راه اندازی دفاتر تربیتی، مشاوره، خانواده و اخلاق برای تربیت اخلاقی صحیح طلاب برنامه ریزی می کند البته توجه به این نکته ضروری است که تهذیب به اندازه آموزش به ابزارهایی مانند اساتید، کتب و دروس مجهز نیست.

 

وی ادامه داد: دروسی که در مدارس سفیران هدایت اداره می شود باید در سایر مدارس علمیه تدریس شوند. در واقع باید نظام تحصیلی حوزه یکپارچه شود زیرا دونیمه کردن این نظام، آسیب هایی به همراه دارد.

 

معاون تهذیب حوزه های علمیه کشور با اشاره به ساماندهی بحث تلبس طلاب طی چند سال اخیر ادامه داد: در گذشته به دلیل نبود ضوابط و مقررات، طلبه سال اول نیز می توانست ملبس شود، این در حالی است که هیچگاه به یک دانشجوی سال اول رشته پزشکی اجازه تاسیس مطب نمی دهند.

 

وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر بانشاط بودن طلاب گفت: معاونت تهذیب با برگزاری اردوهای مختلف در مسیر بانشاط کردن طلاب حرکت می کند هرچند محدودیت هایی وجود دارد، برای مثال دفتر فرهنگی به معاونت تبلیغ یکی از این محدودیت هاست.

 

حجت الاسلام والمسلمین حسین خانی در پایان خاطرنشان کرد: انس با قرآن و سنت پیامبر و اهل بیت (ع) مهمترین راهکار برای تهذیب نفس است ضمن اینکه مطالعه کتاب سنن النبی اثر مرحوم علامه طباطبایی نیز مفید است.

 

 

کد خبر 524061

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha