جواد زاهدی، مدیرکل کانون پرورش فکری کودک و نوجوان آذربایجان غربی در گفتگو با خبرنگار شبستان، گفت: علاقه به داستان در میان انسان ها، قدیم و جدید یا فقیر و غنی نمی شناسد و پادشاهان گذشته همان طور که در بسیاری از روایات تاریخی آمده به داستان علاقه مند بودند.
وی با بیان اینکه قصه گویی ابزاری برای تبادل فرهنگی با جهان اطراف است، افزود: آموزش بسیاری از مسائل به کودکان از طریق قصه گویی اثرگذاری بیشتری خواهد داشت و کودک راحت تر مسائل را قبول می کند.
زاهدی خاطر نشان کرد: بسیاری از آداب و رسوم ها از این راه وارد فرهنگ های مختلفی شده و با تغییراتی متناسب با وضعیت مردم منطقه در فرهنگ مردم ماندگار شدند بنابراین قصه گویی می تواند راهی برای زنده ماندن بسیاری از فرهنگ ها باشد.
این مسئول، با بیان اینکه متاسفانه در دنیای کنونی سرگرمی کودکان ما تبلت و بازی های رایانه ای شده است، اظهار داشت: اگر بر این روال پیش رود قصه گویی به فراموشی سپرده می شود باید اقداماتی انجام شود تا کودکان و نوجوانان با فضای مجازی و شبکه های اجتماعی کمی فاصله بگیرند.
وی اضافه کرد: امروزه حتی داستان درمانی هم داریم یعنی کارشناسان با کمک داستان به کسی که دچار یک ناهنجاری شده نشان می دهند که وقتی قهرمان قصه توانسته تو هم می توانی با مشکلات دست و پنجه نرم کنی و موفق شوی بنابراین باید قصه گویی به فراموشی سپرده نشود.
گفتنی است، 55 هزار نفر در کانون پرورش فکری کودک و نوجوان آذربایجان غربی عضو هستند.
نظر شما