به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از استانداری کرمانشاه، میان جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی برای مشارکت در اجرای پروژه های زیربنایی و بزرگ یکی از دغدغه های اصلی مدیران ارشد استانی مانند کرمانشاه است که با مشکل بزرگی به نام بیکاری روبرو است. استقبال گرم از کارآفرینان و سرمایه گذاران و حفظ جایگاه و حفظ احترام و عزت آن ها رویکردی است که برای جذب سرمایه های جدید در پیش گرفته شده است. به عبارتی سرمایه گذاران و کارآفرینانی که این روزها گذارشان به دیار بیستون می افتد با فرش قرمز کرمانشاهیان روبرو خواهند شد.
جذب سرمایه گذار تنها راه برون رفت از وضع موجود
هرچند رفع تحریم ها، فروش نفت و دریافت درآمدهای حاصل از آن آسانتر کرده است ولی قیمت این کالای استراتژیک آنچنان پایین آمده که درآمدهای حاصل از آن تنها کفاف هزینه های جاری دولت را خواهد داد. بنابراین طبیعی است در این شرایط مدیریت ارشد استان نیز با نگاهی واقع بینانه به شرایط پس از برداشته شدن رفع تحریم ها داشته باشد.
استاندار کرمانشاه در همین راستا عنوان می کند:اعتبارات و منابع سرمایه گذاری دولت در کشور کاهش پیدا کرده لذا در این شرایط دستگاه های اجرایی باید نهایت تلاش خود را برای جذب سرمایه گذاری های بخش خصوصی بکار گیرند.
در همین زمینه معاون اقتصادی و توسعه منابع انسانی نیز خاطرنشان می کند: توسعه تنها نمی تواند معطوف به دولت باشد و باید توسط مردم و با اتکا به کارآفرینان و سرمایه گذاران صورت پذیرد.
رفع تحریم ها فرصتی برای جذب سرمایه گذاران جدید
هرچند با وجود رفع تحریم ها نمی توان انتظار چندانی در زمینه استفاده از منابع دولتی برای توسعه استان داشت ولی همین فضای جدید فرصت های تازه تری را برای توسعه و جذب منابع سرمایه گذاری جدید پدید آورده است.
دکتر رازانی با تجلیل از تلاش های ارزشمند دولت تدبیر و امید در زمینه اجرایی شدن برجام، ابراز خرسندی کرد: با رفع تحریم ها، کشور وارد شرایط مساعدتری شده و با توجه به این وضعیت تازه برای جذب سرمایه گذاران خارجی باید با جدیت بیشتری کار کنیم و از آن برای توسعه استان بهره بگیریم.
وی ابراز کرد: شرایط پس از لغو تحریم ها باعث شده سرمایه گذاران زیادی از کشورهای مختلف به ایران بیایند و زمینه ای فراهم شود که تغییرات مثبتی در بحث اقتصاد و معیشت مردم و کاهش بیکاری بوجود بیاید.
استاندار کرمانشاه همچنین حمایت از بخش خصوصی را یکی از ضرورت ها برای توسعه عنون کرد و گفت: چاره حل مشکلات کشور و استان در حمایت از بخش خصوصی است و برای حل مشکلات هیچ راه حلی به جز ورود بخش خصوصی و حمایت از آن وجود ندارد. باید از امکانات عظیم بخش خصوصی شامل سرمایه داران، صنعت گران و تولید کنندگان داخل و خارج استان برای ایجاد تحول بهره گرفت.
در همین زمینه معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع انسانی استانداری عنوان کرد: در سال آتی با اقدامات صورت گرفته از سوی دولت تدبیر و امید، توسعه سرمایه گذاری در کشور از یک روند بسیار خوب برخودار خواهد شد و تمام تلاش خود را به کار خواهیم گرفت تا استان کرمانشاه نیز بتواند در این فضای جدید، سرمایه گذاران و کارآفرینان خارجی و ملی را به خوبی جذب کند.
مهندس رحیمی افزود: از دستگاه ها و مجموعه های اقتصادی و بازرگانی استان انتظار می رود از این فرصت برای جذب سرمایه گذاران در استان استفاده کنند که در این زمینه بخش خصوصی نقشی بسیار پررنگ دارد.
فرش قرمز زیر پای سرمایه گذاران
از لابلای صحبت های مدیران ارشد استان طی هفته های اخیر و پس از برداشته شدن تحریم ها می توان دریافت که آن ها خود را برای بهره گیری از شرایط جدید و استقبال از سرمایه گذاران آماده کرده اند.
دکتر رازانی در اینباره عنوان کرد: مدیریت ارشد استان از سرمایه گذاران و کارآفرینانی که به کرمانشاه می آیند با رویی گشاده و به گرمی استقبال کرده و در همه مراحل حامی آن هاست.
استاندار کرمانشاه با تاکید بر این موضوع که مدیریت ارشد استان به دنبال در پیش گرفتن یک مشی جدید در قبال سرمایه گذاران و کارآفرینان است در ادامه اظهار کرد: هرچند کرمانشاه در مقایسه با استان های برخورداری همچون تهران، مشهد، تبریز و اراک از مزیت های سرمایه گذاری کمتری برخوردار است ولی با توجه به این رویکرد جدید، در اینجا با احترام کامل و رویی گشاده از سرمایه گذاران و کارآفرینان استقبال می شود.
وی افزود: این رفتار به گونه ای است که فعالان بخش خصوصی تفاوت های آن را با دیگر استان ها کاملاً حس خواهند کرد.
در همین زمینه معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع انسانی استانداری نیز با تاکید جدی بر استقبال شایسته از سرمایه گذاران عنوان کرد: مدیران و دستگاه های دولتی در کنار فراهم کردن تسهیلات ارزان قیمت و رفع موانع موجود بر سر راه سرمایه گذاری، در روابط کاری نیز باید حرمت و جایگاه سرمایه گذار و کارآفرین را حفظ کنند.
مهندس رضا رحیمی با اشاره به اینکه این رویکرد نباید در حد یک شعار باقی بماند اظهار کرد: هنگامی که عنوان می شود باید برای سرمایه گذار فرش قرمز پهن کنیم مفهومش این است که در کنار فراهم کردن تسهیلات، در روابط کاری نیز حرمت سرمایه گذار را حفظ کنیم. در واقع فرش قرمز به معنای احترام و عزت برای سرمایه گذاران و کارآفرینان است.
وی افزود: دستگاه های اجرایی، سازمان ها، بانک ها و مجموعه استانداری و تمامی مجموعه هایی که با یک کارآفرین و سرمایه گذار مرتبط هستند باید به گونه ای عمل کنند که کارآفرینان برای سرمایه گذاری در استان تشویق و ترغیب شوند.
کرمانشاه نیازمند مشوق های سرمایه گذاری
البته جذب سرمایه گذاران چندان هم آسان نخواهد بود و به این ی نخواهد بود؛ نکته ای که مهندس رحیمی به آن اشاره می کند: هرچند با برداشته شدن تحریم ها توسعه روند پرشتاب تری به خود خواهد گرفت ولی به دلیل سیستم تمرکزگرایی که در کشور وجود دارد سرمایه ها بیشتر به سمت شهرهایی مانند تهران، تبریز و اصفهان سوق داده می شوند و در این میان معمولاً شهرهایی مانند کرمانشاه بی نصیب می مانند.
رحیمی با تاکید بر این نکته که برای رشد سرمایه گذاری در کرمانشاه راهی جز اختصاص مشوق های ویژه نداریم در ادامه اظهار کرد: متأسفانه هم اکنون نرخ زمین در شهرک های صنعتی استان تفاوت چندانی با شهرک های اطراف تهران و کرج ندارد و این موضوع موجب عدم استقبال سرمایه گذاران شده است. قیمت زمین در شهرک صنعتی کرمانشاه حدود متری 60 هزار تومان است در حالی که قیمت زمین در آبیک در 60 کیلومتری تهران متری 70 هزار تومان است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: «دیهی است در این شرایطی کمتر سرمایه گذاری حاضر است امکانات گسترده خدماتی و رفاهی تهران را رها کرده و به کرمانشاه بیاید.
این مدیر ارشد با تاکید بر ضرورت اختصاص مشوق های جدی در حوزه سرمایه گذاری اظهار کرد: از دولت تدبیر و امید انتظار می رود با اختصاص مشوق هایی همچون کمک های فنی و اعتباری و تسهیلات ارزان قیمت زمینه ترغیب و جذب سرمایه گذاران و کارآفرینان را در استان را فراهم کند.
مهندس رحیمی در این زمینه افزود: مدیریت ارشد استان از کلیه سرمایه گذاران بومی، غیربومی و خارجی استقبال و حمایت می کند. در این میان اولویت با سرمایه گذارانی است که بیشترین سهم آورده و سرمایه گذاری شخصی را داشته باشند. در سایر زمینه ها و الزامات سرمایه گذاری از قبیل در اختیار گداشتن زمین با شرایط مناسب در شهرک های صنعتی و شهرک های گلخانه ای، تسهیل در دریافت مجوز سایر دستگاه ها، تأمین منابع آبی مورد نیاز، گاز و... حداکثر پشتیبانی را خواهیم داشت.
وی ادامه داد: اولویت دیگر ما تکمیل زنجیره تولید در حوزه هایی مانند کشت گیاهان دارویی و محصولات مورد نیاز صنایع تبدیل کشاورزی، استخراج معادن مورد نیاز صنایع فرآوری، صنایع دانش بنیان، بنگاه های نوآور، صنایع پایین دستی پتروشیمی ها، صنایع صادرات محور و... است.
نظر شما