به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، معصومه ابتکار، معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست در مراسم امضای تفاهم نامه اجرای برنامه حفاظت و توسعه پایدار کوهستان زاگرس مرکزی اظهار داشت: کل وسعت پروژه 32 میلیون هکتار است که 3 میلیون هکتار آن در قالب این تفاهم نامه اجرا می شود که برآیند آن در استان های اصفهان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال بختیاری مشهود است.
وی با اشاره به سیاست های ابلاغی محیط زیست از سوی مقام معظم رهبری و برنامه ششم توسعه خاطرنشان کرد: ابلاغ چهارچوب توسعه پایدار کشور با رعایت ملاحظات زیست محیطی از طرف عالی ترین مقام کشور بر اهمیت موضوع محیط زیست تاکید دارد.
ابتکار افزود: دولت یازدهم با همه اولویت های متعددی که در حوزه های اقتصادی، بین المللی و اجتماعی دارد به موضوع محیط زیست اهتمام ویژه ای داشته که این امر بیانگر درک دقیق رییس جمهور از بحران ها و چالش های زیست محیطی فراروی کشور است.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: اگر نتوانیم سازگاری را در زیست بوم های کشور ایجاد کنیم یعنی توسعه با ملاحظات زیست محیطی همراه نباشد هر دو مولفه از بین می رود.
خشکی دریاچه ارومیه زنگ خطری برای ایران
ابتکار با بیان اینکه خشکی دریاچه ارومیه زنگ خطری بود برای ایران، تصریح کرد: اقتصاد و بخش کشاورزی اولین حوزه هایی هستند که از خشک شدن دریاچه ارومیه آسیب می بینند.
وی با بیان اینکه زاگرس زیست بوم های حساس و ارزشمندی دارد، خاطرنشان کرد: زیست بوم های حساس و ارزشمند کوهستانی و جنگلی و جنگل های بلوط و منابع آب کشور که بخش عمده ای از زاگرس سرچشمه می گیرد گیاهان و جانورانی که ذخایر ژنتیک ایران هستند همه ارزش منطقه زاگرس را مشخص می کنند.
وی با بیان اینکه تهدیدها و آسیب هایی در منطقه زاگرس وجود دارد، اظهار داشت: علاوه بر گزارش های جهانی مبنی بر اینکه دنیا یک درجه افزایش دما را تجربه می کند در ایران نیز طی 30 سال گذشته بر اساس گزارش های هواشناسی بین 1 تا یک و نیم درجه افزایش دما را تجربه می کنیم و کاهش بارندگی و کاهش پوشش برف از آثار آن است.
ابتکار با اشاره به توافق پاریس مبنی بر مشارکت ایران در کاهش گازهای گلخانه ای تصریح کرد: برنامه های توسعه ای باید با تغییر اقلیم و افزایش دما انطباق داشته باشد.
رونق صنعت گردشگری طبیعی در منطقه زاگرس
معاون رییس جمهور با بیان اینکه زیست بوم های حساس تحت تاثیر تغییر اقلیم قرار گرفته اند، خاطرنشان کرد: جنگل های بلوط، یخچال ها و مراتع و تالاب ها تحت تاثیر تغییر اقلیم هستند و اگر نتوانیم کشاورزی و دامداری را با شرایط جدید انطباق دهیم در آینده دچار مشکل خواهیم شد.
ابتکار ادامه داد: حفاظت از جنگل ها در کنار تامین معیشت مردم حفاظت از تالاب ها و تعامل بین آنها و حفاظت از جنگل های بلوط زاگرس که خدمات اقتصادی بسیاری دارند بسیار مهم است.
وی با بیان اینکه در برنامه ششم توسعه الزامات اولیه طرح زاگرس پیش بینی شده است، تصریح کرد: تاکید داریم در استان ها نیز با الزاماتی که وجود دارد این طرح در شورای برنامه ریزی تصویب شود.
ابتکار با بیان اینکه حمایت های بین المللی از پروژه حفاظت و توسعه پایدار کوهستان زاگرس مرکزی تا 2016 ادامه دارد، خاطرنشان کرد: باید راهکارهایی بیابیم که حمایت های بین المللی از این پروژه که 10 درصد کار است، توسعه یابد.
معاون رییس جمهور ادامه داد: از آقای لوییس انتظار داریم سال هایی که به دلیل تحریم های غیرعادلانه از پروژه های بین المللی محروم بودیم در شرایط امروز و با توجه به ظرفیت های موجود در کشور بتوانیم از پروژه های بین المللی استفاده کنیم.
وی با اشاره به اهمیت اصل جلب مشارکت مردم برای حفاظت از محیط زیست خاطرنشان کرد: برای معیشت پایدار مردم باید چاره ای بیندیشیم و طرح های توسعه استان باید با ملاحظات زیست محیطی و شرایط اقلیمی استانها سازگار باشد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه در همه نقاط ایران باید روی سازگاری توسعه با شرایط اقلیم تاکید کنیم، اظهار داشت: محیط زیست ایران آنقدر شکننده شده که توان مقابله با تخریب را ندارد.
ابتکار گردشگری طبیعی را مهمترین راهکار سازگار با منطقه زاگرس عنوان کرد و افزود: صنعت گردشگری طبیعی مهمترین صنعتی است که علاوه بر سازگاری با وضعیت اقلیم منطقه بیشترین ارزش افزوده را نیز به همراه دارد.
وی با بیان اینکه در برنامه فرابخشی برنامه ششم توسعه ابعاد مختلف موضوع پیش بینی شده است، خاطرنشان کرد: استان های اصفهان، فارس، چهارمحال بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد ظرفیت های خوب دانشگاهی دارند که باید از این ظرفیت ها برای عملی کردن پروژه های محیط زیستی استفاده کنیم.
نظر شما