خبرگزاری شبستان-هرمزگان؛ قرآن کریم در داستان حضرت موسی(علیه السلام) و دختران شعیب نبی(علیه السلام) می فرماید: «قالت احدیهما یا ابت استاجره انّ خیر من استاجرت القوی الامین»؛ یکی از آن دو دختر گفت: پدر او(حضرت موسی) را استخدام کن، چون بهترین کسی است که می توانی استخدام کنی، کسی است امین و قوی.
در این آیه شریفه 2 شرط مهم برای مدیریت از منظر قرآن بیان شده که عبارت است از 1-قدرت و توانایی شخص 2-امانتداری.
منظور از قدرت، تنها قدرت جسمانی محض نیست، بلکه منظور قدرت و قوت بر انجام مسئولیت است.
یک پزشک قوی و امین شخصی است که حوزه ماموریت خود را به خوبی بشناسد و از انگیزه ها و اهداف باخبر باشد و در برنامه ریزی ها مسلط و از اخلاقیات لازم برخوردار بوده و در کارش مهارت کافی داشته باشد.
منطق قرآن این است که هرکاری باید به دست افراد نیرومند و توانا سپرده شود تا نظام اسلامی تقویت شود.
متخصصان خائن همان ضربه ای را می زنند که درستکاران ناآگاه می زنند، پس هوشیار باشیم، مدیران خائن و پاکان غیر مدیر هردو یک نتیجه را به ارمغان می آورند.
در سوره مبارکه جمعه خداوند تزکیه و علم را در کنار هم قرار داده، «ویزکیهم و یعلمهم الکتاب و الحکمه» و در تعالیم اسلامی نیز ذیل مبحث تقلید گفته شده مرجع تقلید باید مجتهد و عادل باشد؛ از این پایه و اساس مدیریت کشور دو چیز است، 1-علم و آگاهی همراه با عدالت و تقوا(تفسیر نمونه جلد 16) 2-امانتداری در قدرت و پست و منصب.
سیدالساجدین(علیه السلام) می فرماید: «علیکم باداء الامانته فوالذی بعث محمدا بالحق نبیا لو انّ قاتل ابی الحسین ابن علی المثنی علی السیف الذی قتله به لادیته الیم»؛ بر شما باد به ادای امانت به خدایی که حضرت محمد(صلی الله علیه و آله و سلم) را به پیامبری برانگیخت، اگر قاتل پدرم حسین ابن علی(علیه السلام) شمشیری را که با آن پدرم را به شهادت رسانید نزد من به امانت بگذارد، آن را به وی بر می گردانم.
مقام معظم رهبری(حفظه الله) درباره امانتداری در انتخابات خطاب به مجریان می فرماید: این صندوق های رای، امانت ملت ایران است، در واقع ناموس ملت است که دست شما سپرده شده است.
حجت الاسلام علی صادقی، کارشناس علوم قرآنی و مدیر دارالقرآن آل طاها
نظر شما