روحانیون و طلاب مروج فرهنگ وقف در میان مردم باشند

خبرگزاری شبستان: نماینده ولی فقیه در استان قزوین گفت: روحانیون و طلبه ها باید مروج فرهنگ وقف در میان مردم باشند و با بیان تاثیرات سازنده آن در جامعه دیگران را نیز به انجام این امر تشویق کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حجت الاسلام عبدالکریم عابدینی ظهر امروز (26 بهمن) در همایش بزرگداشت عالم واقف مرحوم میرزا مسعود شیخ الاسلام که در مسجد شیخ الاسلام قزوین برگزار شد، بیان کرد: مراسم امروز با هدف ترویج فرهنگ وقف همچنین تجلیل از مقام شامخ مرحوم میرزا مسعود شیخ الاسلام که بر این سنت الهی اهتمام ورزیده و موضوع وقف را احیا کرده برگزار شده است.

 

وی افزود: کلمه شیخ الاسلام یکی از مناصبی بوده که وظایف زیادی همچون عزل و نصب دادرسان و قضات، اجرای دستورات مذهبی، حضور در مراسم های تشریفاتی، اخذ وجوهات شرعی خمس و زکات، تقسیم ارث، رسیدگی به امور و دعاوی شرعی، رسیدگی به امور قضایی همچنین سرپرستی اموال یتیمان را برعهده داشت.

 

نماینده ولی فقیه در استان قزوین خاطر نشان کرد: مروجان فرهنگ وقف باید در جهت آگاهی بخشی و توسعه عمل وقف در جامعه تلاش کنند اشخاصی همچون مرحوم شیخ الاسلام به این مسائل دینی توجه کرد و با وقف اموال خود در سال 1325 هجری قمری یعنی در حدود  120 سال پیش، آثار ماندگاری از خود بر جای گذاشت.

 

وی با اشاره به اهداف وقف اظهار کرد: تعلیم رایگان، تأسیس مراکز علم و عبادت، تهیه آب و آبیاری، معالجه و درمان بیماران از جمله اهداف وقف به شمار می آیند که تاثیرات زیادی بر جامعه دارند.

 

حجت الاسلام عابدینی با تاکید بر ضرورت توجه روحانیون به توسعه فرهنگ وقف گفت: روحانیون و طلبه ها باید مروج فرهنگ وقف در میان مردم باشند و با بیان تاثیرات سازنده آن در جامعه دیگران را نیز به انجام این امر تشویق کنند.

 

در ادامه رئیس حوزه علمیه قزوین بیان کرد: مرحوم میرزا مسعود شیخ الاسلام یکی از علمایی بودند که اموال خود را در راستای تبلیغ مباحث دینی وقف کرد.

 

حجت الاسلام علی عباسی افزود: حرکت وقف در مبنای دینی بر پایه اصل ایثار بنا شده است به عبارتی انسانی که از دارایی خود بگذرد می تواند واقف باشد وگرنه فردی که دارای از خودگذشتگی نیست هرگز نمی تواند واقف باشد.

 

وی خاطر نشان کرد: کسی که به آخرت اعتقاد دارد واقف می شود زیرا می داند اموال وقف شده دارای منشا اثر است و در سرای جاودانه ابدیت موجب روسفیدی او در نزد پروردگار متعال و اهل بیت عصمت و طهارت (ع) می شود.

 

رئیس حوزه علمیه قزوین با بیان اینکه در وقف اعتقاد به مبدآ، معاد، قیامت و توکل به خدا وجود دارد، تصریح کرد: گاه یک انسان زمینه سعادت انسان های دیگر را فراهم می کند بنابراین واقفین هنرمند هستند زیرا با دارایی خود شرایط تحصیل علوم دینی افراد زیادی را آماده می کنند که در آینده هدایت جامعه را بر عهده خواهند داشت و شخص واقف در ثواب و اجر علمای پرورش یافته سهیم خواهد بود.

 

وی عنوان کرد: عمل وقف هر چند در ظاهر امری شخصی به نظر می آید اما با تحلیل آن متوجه می شویم وقف امر اجتماعی بسیار بزرگی است و در حقیقت معامله با خداست. 

 

کد خبر 523790

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha