تولید ۹۵ درصد داروها در داخل کشور در شرایط تحریم

خبرگزاری شبستان:ستاری با بیان اینکه در حوزه پدافند غیرعامل آمادگی لازم را نداریم گفت: در شرایط تحریم ۹۵ درصد داروها را در کشور تولید کردیم اما در حوزه پدافندی دیر آغاز کردیم.

به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی خبرگزاری شبستان، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در همایش سازمان پدافند غیرعامل گفت: امروز تیپ جنگها با گذشته فرق کرده است داشتن توپ و تانک در حال حاضر خیلی مهم نیست اتفاق جدیدی که در سالهای اخیر افتاده است نشانه گیری دقیق و دقیق زدن و هدف گیری دقیق است ما خیلی در این موضوع آمادگی نداریم در حوزه بیوتکنولوژی، نانو تکنولوژی و سلولهای بنادین ید طولانی داریم اما در حوزه پدافند غیرعامل خیلی کار نکرده‌ایم.

وی اظهار کرد: با اینکه در حوزه بیوتکنولوژی در حوزه هایی تاکید کرده ایم اما در حملات بیوتکنولوژی آمادگی لازم را نداریم.

وی با بیان اینکه اتفاقات جدیدی در حوزه بیوتکنولوژی افتاده است با اشاره به اجلاس دافوس و پیشرفتهای علمی گوناگون تصریح کرد: در این همایش عنوان شد که رباتهایی با وزن سی گرم ساخته شده است که می تواند از اقیانوسها عبور کند و نشانه گیری کند و آنها این قابلیت را دارند که این محصول را در سطح گسترده و تولید انبوه ارایه دهند.

ستاری اظهار کرد: در حوزه هواپیمایی و پهباد زمان خوبی آغاز کرده ایم و اکنون می توانیم پهباد را جایگزین هواپیما کنیم اما پهباد اهداف هواپیما را ندارد پس باید هر دو را داشته باشیم.

وی با اشاره به پیشرفت علم ژنتیک تصریح کرد: امروز در علم ژنتیک شما می توانید ویروسی را بسازید که بر روی ژن خاص بنشیند و کارکرد موردنظر شما را پیگیری کند ما در تمام حوزه‌ها پراکنده کار کرده‌ایم و هدفگذاری پروژه ها دقیق نبوده است.

وی با اشاره به اینکه در نانوتکنولوژیک در دنیا محلی از احراب و بحث هستیم گفت: ما در حوزه نانوتکنولوژی جزو معدود کشورهایی هستیم که محصولاتمان را مردم استفاده می کنند و 250 شرکت در حوزه نانو در حال فعالیت هستند اما ستادی که نانو را هدایت می کنند فقط سی نفر هستند.

وی افزود: یکی از بهترین نیروهای انسانی در دنیا نیروهای ایرانی هستند که نباید آنها را کم دست بگیریم در حال حاضر ایران 32 میلیون جوان 30 تا 40 سال را دارد و 5 میلیون دانشجو در ایران در حال تحصیل هستند و تعداد مهندسین فارغ التحصیل ایرانی معادل کشور امریکاست.

وی گفت: تمام تحولات بر روی نیروی انسانی است و اقتصاد دانش بنیان تنها از طریق نیروی انسانی قابلیت اجرایی دارد و منابع بی معنا هستند.

ستاری گفت: باید از خودمان نوآوری کنیم و روی مغز نیروی انسانی کار کنیم.

وی با اشاره به عملیاتهای دفاع مقدس و نوآوری های رزمندگان در این حوزه گفت: چگونه بود که پس از عملیات والفجر 8 و بدر در یک عملیات ده روزه 70 تا 80 فروند هواپیما مورد هدف قرار گرفت چگونه نوآوری اتفاق افتاد علوم جدید باید در حوزه پدافندی وارد شوند.

وی گفت: معاونت علمی و فناوری رییس جمهور امادگی این را دارد که در خدمت شما باشد و به جای تاسیس پژوهشکده بزرگ و اشتباهات گذشته می توانیم با سرمایه گذاری بر روی نیروی انسانی دانشگاهها و شرکتهای دانش بنیان که زیرساخت فوق العاده ای هستند در حوزه های گوناگون موفق باشیم.

وی اظهار کرد: تعداد ایرانیان که خارج از ایران در شرکتهای خارجی مشغول هستند برای ایران یک فرصت است و نه تهدید و ما برای انها نیز برنامه داریم.

وی ادامه داد: امروز بیشترین شرکتهای دانش بنیان در حوزه بیوتکنولوژیک هستند و ایران قطب بیوتکنولوژی در دنیا و منطقه است.

وی ادامه داد: در شرایط تحریم ما 95 درصد داروها را خودمان تولید کردیم که بخش دفاعی می تواند از آن استفاده کند.

ستاری اظهار کرد: با ستادهای کوچک و چابک به راحتی می توان در این حوزه اقدامات بزرگی انجام داد پتانسیل بالایی از لحاظ دانشی و علمی داریم که باید از ان بهره ببریم.

ستاری گفت: سرمایه یک کشور نفت و گاز نیست بلکه کودکان آن کشور هستند که باید بر روی آنها سرمایه گذاری کنیم زیرا اینده کشور با مغز و دانش اگر بر روی دانش و علم سرمایه گذاری کنیم دیگر نگران بالا رفتن قیمت نفت و اشتغال کودکان نباید باشیم.

ستاری اظهار کرد: امروز سیستمهای راداری در سیستم پدافندی تغییر کرده است و علوم جدیدی وارد حوزه نظامی شده و نسل چهارم و پنجم جنگنده ها باعث شد که با امواج و ارسال آن کشف و شناسایی انجام نمی شود بلکه از فناوریهای نوینی بالاتر از آن در این عرصه بهره می برند. امروز تنها با موشک نمی توان هواپیما را هدف قرار داد شاید روشهای دقیقتر و کم هزینه تر در این حوزه وجود داشته باشد.

 

کد خبر 523745

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha