روایت نصر از فروپاشی پهلوی حائز اهمیت است/ «حکمت و سیاست» حلاجی شود

خبرگزاری شبستان: یک منتقد معتقد است، دکتر نصر به دلیل گرایش سنت گرایی به سنت های ملی و دینی تعلق داشته است و این باعث شده است به روحانیون نزدیک شود.

به گزارش خبرنگار شبستان، تاج الدینی، عصر دیروز در نشست نقد و بررسی کتاب حکمت و سیاست که در سالن سلمان هراتی حوزه هنری برگزار شد، گفت: کتاب حکمت و سیاست به جهت فرمی، خوش فرم است و کار زیادی روی آن صورت گرفته است، در واقع می توان گفت این کتاب، یک کار حرفه ای است. کتاب از نظر مضمونی یک کار خارق العاده است زیرا ما دیدگاه دکتر نصر و روایت او از انقلاب و علل فروپاشی رژیم پهلوی را می بینیم.

 

تاج الدینی با بیان اینکه دکتر نصر یک شخصیت بسیار تاثیرگذار است، عنوان کرد: عموها و دایی های دکتر نصر مسئولیت های بزرگ و مهم داشتند. خود دکتر نصر شاگرد اول MIT‌ بوده است. نصر آدم باسواد و مسلط بر زبان های متعدد است.

 

وی تصریح کرد: دکتر نصر به تاسی از پدر و بستگانش همیشه در سطوح بالای مملکتی سمت داشت و با رجال بزرگ در تعامل بوده و رفت و آمد خانوادگی داشته است.

 

این منتقد ادبی اظهار داشت: دکتر نصر به دلیل گرایش سنت گرایی که داشته است، خیلی نسبت به سنت های ملی و دینی تعلق داشته و این باعث شده است که به روحانیون نزدیک شود. دکتر نصر اساتیدی مثل علامه طباطبایی و شهید مطهری داشته است. گرایش دینی نصر قوی بود به طوری که وقتی مادرش کشف حجاب می کند، اعتراض می کند. دکتر نصر اهل زیارت و هنر اسلامی بود و به معماری اسلامی علاقه داشت.

 

تاج الدینی خاطرنشان کرد: امتیاز کتاب حکمت و سیاست به این نیست به خاطرات شفاهی نصر است بلکه به خاطر این است که برای اولین بار نصر روایت می کند که چه شد که انقلاب شد. انصاف حکم می کند که ابتدا حرف طرف را بشنویم و بعد قضاوت می کنیم. نصر می گوید علما گفته اند که او مدیر دفتر فرح شود.

 

وی با اشاره به اینکه دکتر نصر کتب زیادی در حوزه فلسفه، عرفان و هنر اسلامی نوشته است، بیان کرد: نصر نماینده اصلی سنت گرایان است که در غرب شروع شده است. در این کتاب خیلی روی افکار دکتر نصر متمرکز نشده است و البته لزومی هم نداشت.

 

این منتقد ادبی عنوان کرد: دکتر نصر از نظر مبانی فکری با علامه طباطبایی و شهید مطهری فرق داشت. هرچند که دکتر نصر گفته است با شهید مطهری همچون برادر بودند و یکدیگر را با اسم کوچک صدا می کردند.

 

تاج الدینی با بیان اینکه کتاب حکمت و سیاست باید حلاجی شود، گفت: در این کتاب با این مواجه هستیم که شاه تبرئه شده است. اگر خواننده عادی کتاب حکمت و سیاست را بخواند می گوید چرا انقلاب کردیم، حکومت پهلوی معقول بوده است. بر این اساس باید درباره این کتاب نشست های مختلفی گذاشت.

 

تاج الدینی اظهار داشت: شاید طبیعی تر این بود که نویسنده با اشراف بیشتر مصاحبه می کرد و در حین مصاحبه مواردی که دکتر نصر اشتباه و نادرست می گفت را متذکر می شد.

 

وی خاطرنشان کرد: وجود پاورقی ها در کتاب حکمت و سیاست نشان می دهد که جاهایی که پاورقی ندارد، ایرادی هم وارد نیست. بهتر بود که نویسنده یا پاورقی نمی گذاشت و یا در ابتدای کتاب یک مقدمه می آورد.

 

 

کد خبر 523612

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha