به گزارش خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، برنامه اختتامیه اولین جشنواره ملی بانوی کرامت صبح امروز، بیست و پنجم بهمن ماه در دانشکده فنی و حرفه ای دختران تهران(دکتر شریعتی) برگزار شد.
حجت الاسلام سلیمانی، مسئول شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت، در این مراسم طی سخنانی با اشاره به جایگاه زن در اسلام گفت: زیباترین نوع نگاه در بین ادیان، فرقه ها و نحله های مختلف از گذشته تا به امروز نسبت به زن، نگاهی است که دین مبین اسلام به جایگاه زنان دارد.
وی ادامه داد: شایسته است تا دانشجویان بخشی از وقت خود را به مطالعه سیر و سلوک زندگی پیامبر(ص) اختصاص دهند و بررسی کنند که پیامبر(ص) نسبت به زن چه دیدگاهی داشت. قبل از اسلام زنان در لیست اشخاص نبودند بلکه در لیست اشیا بودند و اگر مردی از دنیا می رفت تمام اموال او از جمله همسرش به ارث گذاشته می شد، یا زنده به گور کردن دختران که قرآن با آیه «بای ذنب قتلت» خط بطلان بر آن کشید.
حجت الاسلام سلیمانی با بیان اینکه پیامبر(ص) بیعت هایی با زنان داشت که به بیعت النساء معروف بود، گفت: همچنین می بینیم که پیامبر(ص) زمانی که از مدینه به سفر می رفتند آخرین منزلی که در آن حضور می یافتند منزل دخترشان بود و زمانی که برمی گشتند نیز به منزل حضرت زهرا(س) می رفتند و این حکایت از جایگاه و منزلتی است که پیامبر(ص) برای دخترشان قایل بودند، حال این جایگاه و سخنان پیامبر(ص) نسبت به زنان را باید با سخنان اندیشمندان قبل از اسلام و بعد از اسلام و به ویژه با سخنان اندیشمندان غرب مقایسه کرد.
وی اظهار کرد: در حالی که در تاریخ اسلام شخصیت هایی چون حضرت خدیجه، حضرت زینب، حضرت معصومه(سلام الله علیها) به رشد و تعالی رسیدند و پیامبر(ص) نسبت به زنان این چنین نگاه متعالی داشت در مقابل می بینیم که بسیاری از فلاسفه و اندیشمندان غربی نگاهی کاملا متضاد دارند، به عنوان نمونه سقراط در مورد زن می گوید: زن بزرگترین منشاء انحطاط بشری است. یا برتراندراسل از زن به عنوان «دروازه جهنم و ام الفساد» یاد می کند.
مسئول شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت، تصریح کرد: این تنها نمونه ای از تفکرات فلاسفه است، اگر زن از واقعیت خود در غرب دور می شود به علت همین مبانی فلسفی است.
حجت الاسلام سلیمانی اظهار کرد: زن می تواند نردبان کمال را طی کند، ما باید از معارف اهل بیت این گوهر را استخراج کنیم و مقایسه کنیم با آنچه که از غرب در مورد زن بیان می شود. من از شرکت کنندگان در جشنواره بانوی کرامت می خواهم تا مطالعه ای علمی در مورد جایگاه زن در اسلام و غرب داشته باشند. از این مقایسه جایگاه رفیع زن از دیدگاه اسلام آشکارتر خواهد شد.
وی در بخش پایانی سخنان خود خواستار راه اندازی دبیرخانه دائمی جشنواره بانوی کرامت شد.
دانشجویان معنویت را در نگاه عرفانی حضرت زینب(س) جستجو کنند
همچنین در ادامه این برنامه حجت الاسلام محمدیان، نماینده مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، طی سخنانی با بیان اینکه گوهری چون امام رضا(ع) عنایت خداوند به کشور ما بود که ایشان درکشور ما باشند، گفت: امیدواریم این جشنواره موجب نورانیت دل ها و ارتباط بهتر با ائمه(ع) شود.
وی ادامه داد: فرهنگ کشور در دست دختران امروز است و نگاه اسلام برترین نگاه به انسان و زن را دارد. از نظر قرآن که آخرین ارتباط بین زمین و آسمان است حقیقت انسان گوهر دردانه ای است که فراتر از مردانگی و زنانگی است. برای دستیابی به حیات طیبه هیچ تفاوتی میان زن و مرد وجود ندارد و زنان و مردان از علم و توان لازم برای طی مسیر قرب الله برخوردار هستند. وقتی خداوند امانت را به آسمان و کوهها عرضه داشت آنها امانت را نپذیرفتند آیا فرقی بین زن و مرد در پذیرش امانت وجود دارد؟ آیا در عبودیت فرقی بین زن و مردم وجود دارد؟ مذمت امیرالمؤمنین(ع) از مردها دهها برابر زنان بوده است. حضرت علی (ع) به این دلیل که به یک زن یهودی اهانت شده بود آرزوی مرگ کرد. اولین شهید در تاریخ اسلام یک زن به نام سمیه مادر عمار یاسر است. رسول خدا(ص) همان طور که برای مردان جلسات خاص داشت برای زنان هم جلسات خاص داشت.
نماینده مقام معظم رهبری در دانشگاه ها اظهار کرد: دانشجویان ما در چنین فضایی می توانند بسیاری از مسایل معنوی خود را ذیل نگاه عرفانی حضرت زینب(ص) معنا کنند. ملکوت عالم معنای زندگی است و با توجه به باطن عالم هستی زیبایی های آن را می توان مشاهده کرد اما ما این زیبایی را نمی بینیم چون ظاهر و باطن را با هم نمی بینیم. حقایق عالم را باید جامع دید و نه نقطه به نقطه. این روح انسانی است و با حضرت زینب(س) می توان به آن رسید.
ارسال ۴۵۰ اثر و ۷۰ مقاله علمی
همچنین در این برنامه، فاطمه مهاجرانی، رییس دانشکده شریعتی و دبیر جشنواره بانوی کرامت گزارشی از سیر و روال برگزاری این جشنواره ارایه کرد و گفت: این جشنواره از ماه رمضان کلید خورد و در مدت زمانی کوتاه با دانشگاه الزهرا(س) هماهنگی خوبی داشتیم، ما آثاری را با این رویکرد و دیدگاه دریافت کردیم که چگونه می توان از سیره ائمه اطهار بهره برداری بهتری داشت. در نتیجه و با توجه به این تفاسیر دبیرخانه از مردادماه سال جاری کار خود را آغاز کرد.
وی ادامه داد: بیش از چهارصد و پنجاه اثر و 70 مقاله علمی از سوی دبیرخانه جشنواره دریافت شد که در شاخههای مختلف از جمله دلنوشته، صنایع دستی بودند و امروز در این برنامه از حدود 30 نفر از صاحبان اثر برگزیده تجلیل می شود.
نظر شما