به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، چهارمین نشست شورای توسعه قرآنی استان کرمانشاه پیش از ظهر امروز(25 بهمن) با حضور اعضای این شورا در دفتر مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
دکتر ابراهیم رحیمی زنگنه دبیر شورای توسعه قرآنی استان کرمانشاه، هدف از برگزاری این نشست را تصمیم گیری در خصوص فعالیت های موسسات قرآنی عنوان کرد و گفت: بودجه های در نظر گرفته شده برای موسسات باید به سمت طرح ها و برنامه های اثرگذار هدایت شده و یا اینکه به موسسات فعال اختصاص یابد.
وی تصریح کرد: موسسات قرآنی باید به سمت اجرای طرح هایی بروند که بخش عمده ای از جامعه از آن متنفع شده و در عین حال تأثیر گذاری بیشتری داشته باشد.
رحیمی زنگنه خاطر نشان کرد: طرح های ارائه شده علاوه بر اثرگذار بودن باید نوآوری نیز داشته باشند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه، با اشاره به فراخوان طرح های قرآنی از تمامی موسسات قرآنی تحت حمایت نهادها و ارگان های مختلف استان، بیان کرد: ادارات و نهادهای فعال در حوزه قرآن باید در خصوص فعالیت های موسسات قرآنی سطح استان با هم هم افزایی داشته باشند.
وی ابراز کرد: در حال حاضر 75 موسسه زیر نظر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، 65 موسسه زیر نظر تبلیغات اسلامی و بخش دیگری از این موسسات با حمایت سازمان ورزش و جوانان، آموزش و پرورش وحوزه های علمیه به فعالیت می پردازند.
دبیر شورای توسعه قرآنی استان کرمانشاه، تأکید کرد: ادارات و نهادهای متولی در این حوزه باید به سمت فعالیت های قرآنی مشترک هدایت شوند.
رحیمی زنگنه، هفته قرآن و عترت را یکی از برنامه شاخص به تصویب رسیده در شورای فرهنگ عمومی استان یاد کرد و گفت: قرار بود هفته قرآن و عترت در دی ماه سال جاری اجرا شود که به دلیل همزمانی با مسابقات سراسری قرآن کریم اوقاف به اردیبهشت ماه سال آینده موکول شده است.
وی تأکید کرد: هفته قرآن و عترت کرمانشاه به نوعی آبروی استان است و باید تمامی ادارات و ارگان های متولی در حوزه قرآنی در اجرای آن مشارکت داشته باشند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه، از پیش بینی 20 برنامه اثرگذار فرهنگی و هنری از جمله جشنواره هنرهای تجسمی، فیلم و فیلم نامه نویسی، تجلی قرآن و حدیث در شعر فارسی و کردی کرمانشاه، نغمات و سروده های قرآنی، تئاتر خیابانی، جشنواره صنایع دستی، مسابقات قرآن، تجلیل از فعالان قرآنی و برپایی نمایشگاه قرآن و عترت در طول این هفته در استان خبر داد.
رحیمی زنگنه تأکید کرد: در برگزاری این هفته باید موسسات را پای کار آورد تا شاهد یک اتفاق مبارک در استان باشیم.
وی همچنین افزود: وقتی کار را به خود موسسات و افراد مرتبط با حوزه قرآن و عترت می سپاریم دیگر دغدغه ای برای حضور و استقبال مردم وجود ندارد.
دبیر شورای توسعه قرآنی استان کرمانشاه، اقبال نه چندان زیاد مردم از برنامه های قرآنی که توسط نهادها و ادارات مختلف برگزار می شود، گفت: این عدم حضور نشان دهنده عدم علاقه مردم به قرآن نیست بلکه از عدم برنامه ریزی درست متولیان قرآنی و فرهنگی ناشی می شود.
وی پیش بینی کارگروه نظارت و ارزیابی موسسات جهت رتبه بندی موسسات قرآنی استان را یکی از برنامه های اصلی در دستور کار شورای توسعه قرآنی استان برشمرد و گفت: براساس این سطح بندی می توان در خصوص شایستگی و توان موسسات در بحث اختصاص بودجه ها به نحو درست تصمیم گیری کرد.
در ادامه با نظر اعضای شورا، شناسایی و معرفی 40 موسسه قرآن فعال در استان جهت بازدید و تقدیر از این موسسات در جهت ترغیب به فعالیت های اثرگذار قرآنی و توانمندسازی آن ها، اعلام طرح های شاخص قرآنی به تفکیک سه طرح از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، سه طرح از اداره کل تبلیغات اسلامی، یک طرح از آموزش و پرورش و یک طرح از سازمان ورزش و جوانان جهت کارشناسی و تخصیص اعتبار لازم برای برگزاری در سال 95 و تشکیل کمیته ای جهت کارشناسی طرح های مذکور متشکل از معاونت قرآن و عترت، دارالقرآن تبلیغات اسلامی، اتحاديه مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان و اتحادیه تشکل های قرآن و عترت استان به تصویب رسید.
گفتنی است، در پایان این نشست حجت الاسلام رهبر محمدی مسئول دارالقرآن تبلیغات اسلامی، طیب صفری معاون قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و قربان قنبری مسئول دارالقرآن سازمان آموزش و پرورش به عنوان اعضای گروه نظارت مالی شورای توسعه قرآنی استان کرمانشاه معرفی شدند.
نظر شما