رونق کشاورزی زیستی با همکاری ایتالیا

خبرگزاری شبستان:ایران و ایتالیا در خلال روزهای پس از توافق هسته ای و لغو تحریم ها شاهد مراودات تجاری و اقتصادی بسیاری بوده اند و حال خبرها حاکی از آن است که کشور ایتالیا آمادگی خود را برای همکاری با ایران در زمینه کشاورزی بیولوژیک اعلام کرده است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ایران و ایتالیا در خلال روزهای پس از توافق هسته ای و لغو تحریم ها شاهد مراودات تجاری و اقتصادی بسیاری بوده اند. سفر رییس جمهور کشورمان به این کشور باعث امضای قراردادهای بسیاری در حوزه های اقتصادی، تجاری، صنعتی و کشاورزی شد. حال خبرها حاکی از آن است که کشور ایتالیا آمادگی خود را برای همکاری با ایران در زمینه کشاورزی بویژه کشاورزی بیولوژیک اعلام کرده است.

 

بنابراین گزارش، کشاورزی زیستی (کشاورزی ارگانیک، طبیعی یا آلی)، نوعی کشاورزی است که در تولید و فرآوری محصولات آن از کودهای شیمیایی، سموم، هورمون‌ها و دگرگونیها و دستکاری‌های ژنتیکی استفاده نشود و همه مراحل تقویت زمین، کاشت و برداشت با استفاده از نهاده‌های طبیعی (همچون کود زیستی، کمپوستها، حشرات سودمند، ریزاندامگان کارآ یا EM) باشد. کشاورزی ارگانیک سیستمی تولیدی است که سلامت خاک، اکوسیستم‌ها و انسان را پایدار می‌سازد و بر فرایند بوم شناسانه، تنوع زیستی و چرخه‌های سازگار با شرایط محلی تکیه دارد.[۱] فراورده‌های کشاورزی زیستی در کشور ما با نام محصولات سالم و در کشورهای اروپایی وامریکایی با نام کشاورزی زیستی (به انگلیسی: Organic farming) و یا کشاورزی بیولوژیک (Bio) شناخته می‌شود. کشاورزی زیستی، یک سیستم مدیریتی جامعی است که کمیت و کیفیت محصولات از تولید تا فرآوری و انتقال به مصرف کننده، سلامت خاک، گیاه، حیوان، انسان، میکروارگانیسم‌ها، محیط سیاره زمین بعنوان یک موجود زندة واحد، اصول اکولوژوکی، محیط زیست، اصول عدالت و روابط اجتماعی، احترام به مخلوقات و اصول پایداری زیستی در آن مد نظر است.

 

این گزارش می افزاید: در خصوص اعلام همکاری ایتالیا با ایران در زمینه کشاورزی بیولوژیک یا زیستی ایرنا به نقل از مائوریتزیو مارتینا، - وزیر کشاورزی، مواد غذایی و جنگلداری ایتالیا که با رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران دیدار داشته، نوشته است: ایتالیا برای همکاری با جمهوری اسلامی ایران در زمینه کشاورزی بیولوژیک، کشت گلخانه ای، ماهیگیری، فناوری های نوین ماشین آلات، صنایع فرآوری، مکانیک کشاورزی، ژنتیک حیوانی، بیوتکنولوژی و ژنتیک گیاهی آمادگی خود را اعلام می کند. ایتالیا با برخورداری از یک میلیون و 300 هزار هکتار زمین کشاورزی بیولوژیک، در این زمینه مقام پنجم دنیا را دارد و می تواند با ایران همکاری داشته باشد. ایران و ایتالیا در زمینه های مختلف کشاورزی و مواد غذایی می توانند کارهای بزرگی انجام دهند و به طور واقعی همکاری داشته باشند؛ نه اینکه یک کشور صادرکننده و دیگری فقط واردکننده باشد بلکه می توانیم پروژه هایی در دستور کار قرار دهیم و دو طرف روی این پروژه ها کار کنیم. بزودی می توانیم با همکاری دو کشور اقدام های گسترده ای در زمینه های غذایی و کشاورزی داشته باشیم. ایران و ایتالیا می توانند در زمینه های کشت گلخانه ای، ماهیگیری، فناوری های نوین ماشین آلات، صنایع فرآوری، مکانیک کشاورزی، ژنتیک حیوانی، بیوتکنولوژی و ژنتیک گیاهی همکاری خود را گسترش دهند. آغاز مرحله تازه همکاری ایران و ایتالیا از مهمترین آثار گشایش های سیاسی و دیپلماتیک است."

 

این در حالی است که فارس به نقل از محمود حجتی، وزیر جهادکشاورزی ایران در نشست مشترک فعالان اقتصادی ایران و ایتالیا نوشته است: "زمینه تولید محصولات کشاورزی به ویژه محصولات باغی جزو 10 کشور اول دنیا است و دارای ظرفیت‌ خوبی در این حوزه است که برخی از آنها عبارتند از وجود منابع غنی ژنتیکی در کشور، امکان تولید محصولات سالم و ارگانیک با توجه به اقلیم گرم و خشک کشور،وجود تنوع آب و هوایی چهار فصل است. در عین حال حضور نیروی کار جوان و دانشگاهی و وجود مراکز تحقیقاتی کشاورزی و صنایع وابسته، موقعیت بی‌نظیر ایران برای صادرات به کشورهای منطقه به دلیل دسترسی به آب‌های آزاد و وجود سیستم حمل و نقل ریلی و زمینی برای جابجایی محصولات این موقعیت خوب را دو چندان می کند. امروز موقعیت خوبی برای کارآفرینان دو کشور مهیا شده است. اگر ایران از منابع زیاد برای تولید غذا و محصولات کشاورزی در خاورمیانه برخوردار است، ایتالیا نیز از دانش فنی و تکنولوژی خوبی در این حوزه بهره‌مند است. ما با ایتالیا در حوزه انتقال تکنولوژی و علوم زیستی همکاری تنگاتنگی خواهیم داشت."

 

یادآور می شود: ایتالیا، سومین اقتصاد منطقه یورو است که دارای یک اقتصاد صنعتی متنوع است؛ اقتصاد ایتالیا دارای یک بخش صنعتی توسعه یافته در شمال و یک بخش کشاورزی کمتر توسعه یافته و یارانه بگیر در جنوب است که نرخ بیکاری آن نیز بالاتر است. پیش از این خردادماه امسال در حاشیه برگزاری نمایشگاه اکسپو میلان، توافقنامه همکاری دو کشور در بخش کشاورزی امضا شد. پنجم بهمن ماه نیز همزمان با سفر وزیر جهاد کشاورزی جمهوری اسلامی ایران به ایتالیا، یادداشت تفاهم همکاری علمی، تحقیقاتی و اجرایی دو کشور در زمینه های نظارت، پیشگیری و کنترل آفات نباتی و تبادل کارشناس و تجربیات در این زمینه با حضور رئیس جمهوری اسلامی ایران و نخست وزیر ایتالیا امضا شد.

کد خبر 523395

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha