خبرگزاری شبستان: گروه قرآن و معارف: انتخاب اصلح از دیدگاه آیت الله سیدعلی خامنه ای، رهبر معظم انقلاب، اهمیت فراوانی دارد. به همین دلیل همواره، چند ماه قبل از هر انتخاباتی به تبیین شاخص های نامزد اصلح می پردازند. ایشان، سال 1380 پیش از هشتمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در دیدار جمعی از مردم گیلان، بر ضرورتِ انتخاب اصلح تاکید کردند:
«نکته بعدى در باب انتخابات این است که مردم باید به فکر شناخت اصلح باشند؛ چون امر کوچکى نیست. مسأله انتخابات، مسأله سپردن سرنوشت بخش عمده امکانات کشور به یک نفر و یک مجموعه است. سرنوشت مسائل اقتصادى، مسائل فرهنگى، روابط خارجى و مسائل گوناگون دیگر تا حدود زیادى به این قضیه وابسته است. من و شما بایستى در بین این مجموعه نگاه کنیم و کسى را که اصلح است، انتخاب کنیم. این هم وظیفه بسیار مهمى است.»(11/2/80).
مقام معظم رهبری، سال 76 نیز قبل از هفتمین انتخابات ریاست جمهوری در در دیدار جمعی از خانوادههاى ایثارگران، تلاش برای انتخاب اصلح را تکلیف الهی خواندند و فرمودند:
«ملت باید تلاش خود را بکند، باید زحمت بکشد و دنبال اصلح بگردد. من مکرر عرض کرده ام که مسئله، مسئله دین و خدا و اداى تکلیف است. همچنان که اصل انتخابات یک تکلیف الهى است، انتخاب اصلح هم یک تکلیف الهى است. مردم باید این کار را بکنند و ما هم از خدا مىخواهیم و دعا و آرزو مىکنیم که خداى متعال دلهاى مردم را به سمت نامزد اصلح آنکه واقعاً صلاحیتش بیشتر است هدایت کند. »(31/2/76).
نکته بعدی، ویژگی های انتخاب اصلح است که آیت الله خامنه ای بارها در این باره سخنرانی کردند. از جمله سال 88 پیش از دهمین انتخابات ریاست جمهوری در جمع مردم استان کردستان تاکید فرمودند:
«بهترین، آن کسى است که درد کشور را بفهمد، درد مردم را بداند، با مردم یگانه و صمیمى باشد، از فساد دور باشد و دنبال اشرافی گرى خودش نباشد»(22/2/88 ).
ایشان در اسفندماه 86 در دیدار اقشار مختلف مردم، مرزبندی با دشمن را شاخصه مهم نامزد اصلح معرفی کردند و فرمودند:
«پایبندى او به اسلام باشد، پایبندى او به عدالت باشد، پایبندى او به منافع ملى باشد، مرز او با دشمن مرز مشخصى باشد. مردم در هرجاى کشور هستند، به این شاخص توجه کنند آن کسانى که مرزشان با دشمن و دست نشاندگان دشمن مرز کمرنگى است، اینها براى ورود به مجلس اصلح نیستند. کسانى باید باشند که مرز روشنى با دشمن داشته باشند»(22/12/86 ).
به منظور تبیین دقیق منویات مقام معظم رهبری درباره اهمیت انتخاب صحیح، نقش و رسالت مسئولان در نظام اسلامی و شاخصهای نامزد اصلاح، گفتوگویی با تعدادی از نمایندگان ولی فقیه در استان ها داشتم که در این نوبت، دیدگاه آیت الله عبدالکریم عابدینی، نماینده ولی فقیه و امام جمعه قزوین تقدیم می شود.
آیت الله عابدینی، حضور در انتخابات هفتم اسفند 94 (خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی) را بسیار مهم و سرنوشت ساز خواند و گفت: شرکت مردم در هر انتخاباتی، مهر تایید بر عملکرد کلی نظام اسلامی است. به همین دلیل، حضور آحاد ایرانیان در انتخابات پیش رو نیز حائز اهمیت است.
مهمترین شاخص های نامزد اصلح
وی افزود: پایبندی به اصول و مبانی دین شامل ایمان به خدا و آخرت و پایبندی به تعهدات نسبت به مردم، مقید بودن به چارچوب های قانونی، توجه جدی به اصول نظام و انقلاب و اعتقاد به افکار و اندیشه های بلند و شخصیت کم نظیر امام خمینی(ره) جزو شاخص های اصلی نامزدها است.
امام جمعه قزوین خاطرنشان کرد: نهضت و انقلاب اسلامی زمینه ساز بیداری کشورهای اسلامی و عموم جهانیان و ظهور حضرت بقیه الله الاعظم(عج) است. بنابراین هر نامزدی به چنین نهضتی پایبند باشد.
لزوم پایبندی و التزام علمی به قلب نظام
وی ادامه داد: پایبندی و التزام علمی به قلب نظام یعنی ولایت فقیه را شاخصه دیگر نامزد اصلح دانست. بنابراین تعهد و پایبندی نامزدها به این شاخص ها، نشان دهنده اصلح بودن آن ها است.
ایجاد بی اعتمادی در مردم، مهم ترین آسیب انتخابات است
آیت الله عابدینی، ایجاد بی اعتمادی در مردم را مهم ترین آسیب انتخابات خواند و گفت: زیرسوال بردن «شورای نگهبان» که وظیفه حساسِ بررسی صلاحیت نامزدها را دارد، ناامن جلوه دادنِ فضای انتخابات و ایجاد شبهه در روند شمارش آرا با طرح شبهه «تقلب»، جزو آفت های انتخابات است.
وی افزود: احزاب و جریان های سیاسی، خداوند و روز قیامت را فراموش نکنند و بدانند دوستانی که براساس منافع شخصی، اطراف ما جمع می شوند، دشمنان اخروی ما هستند.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین خاطرنشان کرد: درصورتی که احزاب و جریان ها، معیارهای الهی، صداقت، ایمان، امانت داری و درستی را رعایت کنند، فضای کشور به دور از تنش های سیاسی آماده انتخابات می شود.
نظر شما