علی جهانگیری، مدیرکل دفتر آموزش و پژوهش استانداری آذربایجان شرقی، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، تاسیس مناطق ویژه علم وفناوری را یکی از مهم ترین اولویت های دولت تدبیر و امید عنوان کرد و ابراز داشت: تاکنون، مجوز تاسیس مناطق ویژه علم و فناوری در پنج استان کشور شامل استان های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اصفهان، بوشهر، خراسان رضوی و یزد صادر شده است.
وی افزود: اقدامات بسیار خوبی در زمینه فناوری های نو در استان آذربایجان شرقی انجام شده و وضعیت استان نسبت به چهار استان دیگر از هر لحاظ بهتر است.
جهانگیری با اشاره به اهداف تشکیل مناطق ویژه علم و فناوری عنوان کرد: ایجاد و توسعه اقتصاد دانش بنیان یکی از اصلی ترین اهداف تشکیل و تاسیس مناطق ویژه علم و فناوری است، در اقتصاد دانش محور، دانش محرک اصلی است و سهم قابل توجهی از تولید ناخالص داخلی از رشته فعالیت های مبتنی بر دانش ایجاد می شود.
مدیرکل دفتر آموزش و پژوهش استانداری آذربایجان شرقی ادامه داد: در این مناطق منظومه ای از امکانات علمی، صنعتی، تولیدی، آزمایشگاهی، تحقیقاتی، زیرساخت ها، محیط های ارتباطی، نهادها، موسسات و افراد برای رسیدن به اهداف معین از پیش تعیین شده با محوریت فعالیت های نوآور، گرد هم جمع آمده و فعالیت می کنند.
وی تاکید کرد: این نهادها به صورت مستمر و نظام مند برای تولید محصولات دانش بنیان با هم در ارتباط خواهند بود تا سهم اقتصاد دانش بنیان در کل اقتصاد استان افزایش یابد.
جهانگیری در ادامه بر ضرورت ایجاد دانشگاه های کارآفرین تاکید و عنوان کرد: ایجاد دانشگاه های کارآفرین باید در سرلوحه اهداف دانشگاه ها قرار گرفته و سهم خود در تحقق توسعه پایدار و اقنصاد دانش بنیان را افزایش دهند.
وی با تاکید بر نقش دانشگاه ها در حل معضلات جامعه افزود: دانشگاه ها باید برای حل تمامی معضلات و مشکلات موجود در جامعه همچون ترافیک تبریز، خشکی دریاچه ارومیه، نابسامانی های اجتماعی و فرهنگی راهکار ارائه دهند.
مدیرکل دفتر آموزش و پژوهش استانداری آذربایجان شرقی تصریح کرد: شناسایی و تجاری سازی طرح های فناورانه از مهم ترین اولویت های ماست تا بتوانیم در آینده ای نزدیک شهر تبریز را به هاب کشوری خرید و فروش فناوری تبدیل کنیم.
نظر شما