به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سنندج، مهدی نامداری، معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش کردستان امروز (24 بهمن) در جلسه شورای آموزش و پرورش استان که در سالن شهدای گمنام استانداری تشکیل شد، گفت: ارائه آموزش های فنی و حرفه ای در استان سابقه ای 50 ساله دارد و در دو دهه اخیر گرایش های خاصی به طرف این نوع از آموزش ها ایجاد شده است.
وی با اشاره به اینکه کل دانش آموزان استان 274 هزار و 116 نفر است، عنوان کرد: از تعداد کل دانش آموزان استان هشت هزار و 844 نفر در مراکز کار و دانش و پنج هزار و 786 نفر هم در فنی و حرفه ای مشغول به تحصیل هستند.
وی اظهارداشت: از تعداد کل دانش آموزانی که در هنرستان های استان تحصیل می کنند تنها چهار هزار و 330 نفر آنها دختر و 10 هزار و 300 نفر آنها پسر هستند.
معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش کردستان با اشاره به وجود سه هزار و 738 باب مدرسه در سطح استان، بیان کرد: از کل مدارس استان 178باب آن هنرستان است که از این تعداد هم 149 باب آن شهری و مابقی روستایی است.
نامداری خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیش از 2 هزار نفر در هنرستان های استان به تدریس اشتغال دارند.
وی به نسبت دانش آموزان به پرسنل در مراکز فنی و حرفه ای استان اشاره کرد و گفت: به ازای هر 6 نفر دانش آموز یک نفر پرسنل در مراکز فنی و حرفه ای استان مشغول به کارند.
وی اظهارداشت: از نظر کمی استان وضعیت قابل قبولی دارد ولی از نظر کیفی با چالش ها و مشکلاتی مواجه است که برای برطرف کردن آنها نیازمند مساعدت و حمایت های بیشتر اعضای شورای آموزش و پرورش استان هستیم.
معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش کردستان افزود: وجود تجهیزات و فضاهای فرسوده آموزشی و کارگاهی، رشته های اشباع شده به دلیل آموزش مداوم در طی سالیان متوالی و عدم توسعه دانشگاه های فنی و حرفه ای و رشته های متناسب با افزایش تعداد هنرجویان هنرستانی در سنوات اخیر از جمله چالش های پیش روی هنرستان های استان است.
نامداری، استقبال کم دختران به ادامه تحصیل در هنرستان ها به دلیل متنوع نبودن رشته های شاخه فنی و حرفه ای، هزینه بر بودن آموزش های هنرستانی و عدم پرداخت سرانه های دانش آموزی در سنوات اخیز و مازادنیرو در تعدادی از رشته ها و کمبود نیرو در برخی از رشته ها را از دیگر چالش های این حوزه ذکر کرد.
نظر شما