سرمایه گذاری فرانسوی برای توسعه انرژی های تجدیدپذیر ایران

خبرگزاری شبستان:کشورمان به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی؛ کشوری غنی از لحاظ منابع انرژی تجدیدپذیر چون نور آفتاب، باد است از این رو بسیاری از کشورها تمایل دارند در این زمینه سرمایه گذاری هایی در ایران داشته باشند.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: انرژی های تجدیدپذیر در سال‌های اخیر با توجه به این که منابع انرژی تجدید ناپذیر رو به اتمام هستند، مورد توجه قرار گرفته‌اند. در سال ۲۰۰۶ حدود 18 درصد از انرژی مصرفی جهانی از راه انرژی‌های تجدید پذیر بدست آمد. سهم زیست‌توده به‌طور سنتی حدود 13 درصد، که بیشتر جهت حرارت دهی و 3 درصد انرژی آبی بود.4/2 درصد باقی‌مانده شامل نیروگاهای آبی کوچک، زیست توده مدرن، انرژی بادی، انرژی خورشیدی، انرژی زمین‌گرمایی و سوختهای زیستی می‌باشد که به سرعت در حال گسترش هستند.

 

بنابراین گزارش، انواع انرژی‌های تجدید پذیر عبارتند از: انرژی آبی (نیروی برق‌آبی)، انرژی بادی، انرژی خورشیدی، انرژی زمین‌گرمایی، انرژی زیست توده (زیست‌سوخت) و انرژی امواج و جزر و مد است. قانون عضویت دولت ایران در آژانس بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر پس از تصویب مجلس و تأیید شورای نگهبان در ۱۴ خرداد ۱۳۹۱ از سوی رییس جمهور ابلاغ شد. بر اساس این قانون، دولت اجازه خواهد داشت در آژانس بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر عضویت یابد و نسبت به پرداخت حق عضویت مربوط اقدام کند.

 

این گزارش می افزاید: کشورمان به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی؛ کشوری غنی از لحاظ منابع انرژی تجدیدپذیر چون نور آفتاب، باد است از این رو بسیاری از کشورها تمایل دارند در این زمینه سرمایه گذاری هایی در ایران داشته باشند. نمایندگان شرکت CNIM (کنیم) فرانسه با حضور در سازمان انرژی های نو ایران (سانا)، برای فعالیت در حوزه انرژی های تجدیدپذیر کشورمان ابراز علاقمندی کردند.

 

این گزارش می افزاید: بهروز دشتی، مدیر دفتر انرژی زیست توده سانا در گفت وگو با ایرنا در این باره خبر داده است: "شرکت فرانسوی CNIM از جمله شرکت های باسابقه و خوشنام اروپایی است که در زمینه استحصال انرژی از زباله های شهری فعالیت دارد و با همکاری شرکت آلمانی «مارتین» و استفاده از تجهیزات این شرکت و همچنین تجهیزات و لوازم متعلق به خود، تاکنون طرح ها و پروژه های زیادی را در سطح جهان اجرا کرده است. شرکت های مختلفی در پسابرجام برای حضور در بازار انرژی و بویژه انرژی های تجدیدپذیر ایران ابراز تمایل و علاقه اند. نمایندگان شرکت CNIM که پیشتر در نقاط مختلف کشور با شهرداری ها به مذاکره نشسته بودند، با حضور در سانا جلسه ای با مدیرعامل سازمان برگزار کردند که در آن درباره مطالب فنی، نحوه همکاری های مشترک و مقوله هایی همچون امحای زباله، استانداردهای مواد منتشره از نیروگاه ها، بازدهی نیروگاه و بازدهی برق به بحث و تبادل نظر نشستند. مقرر شده است تا این شرکت پس از تفاهم با شهرداری ها، نتیجه آن را برای انعقاد قرارداد خرید تضمینی برق به سازمان انرژی ها نو ایران منعکس کند."

 

یادآور می شود: آژانس بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر (ایرِنا - IRENA) در سال ۲۰۰۹ برای ترویج استفاده و افزایش استفاده پایدار از همه اشکال انرژی تجدیدپذیر تاسیس شد. آسان کردن دسترسی به تمام اطلاعات مربوط به انرژی‌های تجدیدپذیر، از جمله اطلاعات فنی از دیگر وظایف ایرنا می‌باشد. اساسنامه این آژانس در تاریخ ۸ ژوئیه ۲۰۱۰ به تصویب رسید. در ژوئن ۲۰۰۹، در جلسه کمیسیون مقدماتی، ابوظبی به عنوان مقر آژانس به طور موقت انتخاب شد. در حال حاضر بیش از ١٧١ کشور عضو آژانس بین المللی انرژی های تجدیدپذیر می باشند که از این تعداد ١٣٩ کشور عضو رسمی و ٣٢ کشور عضو الحاقی می باشند.

کد خبر 523129

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha