مجید زنگویی، معاون اجرایی دبیرخانه توسعه علوم و فناوری های کشورهای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار شبستان گفت: اطلاع رسانی و معرفی ظرفیت ها و امکانات ایران به کشورهای دیگر مهمترین کاری است که باید در بخش توریسم صنعت انجام دهیم.
وی با اشاره به اهمیت استفاده از پتانسیل گردشگری سلامت خاطرنشان کرد: باید از طریق بخش های فعال در حوزه سلامت سایر کشورها ظرفیت ها و امکانات پزشکی کشورمان را معرفی کنیم.
زنگویی اذعان داشت: معرفی ظرفیت های توریسم سلامت در داخل کشور تاثیری نخواهد داشت تا زمانی که در خارج از مرزها اطلاع رسانی انجام ندهیم و این ظرفیت ها را معرفی نکنیم.
وی با اشاره به رویکرد داخلی و خارجی برنامه های جذب گردشگر سلامت تاکید کرد: در برنامه داخلی به تجمیع ظرفیت ها تاکید کرده ایم.
زنگویی ادامه داد: به عنوان مثال هلال احمر ممکن است امکان اسکان مناسب برای گردشگران سلامت دارد و دانشگاه بهزیستی و توانبخشی کشور امکانات خوبی در بخش خدمات درمانی دارد که می توان از این ظرفیت ها در کنار هم برای جذب گردشگر سلامت و ارایه خدمات مناسب به آنها استفاده کرد.
تجمیع ظرفیت ها و تعریف همکاری ها نقش موثری در جذب گردشگر سلامت دارد
معاون اجرایی دبیرخانه توسعه علوم فناوری های کشورهای اسلامی افزود: تجمیع ظرفیت ها و تعریف همکاری ها در حوزه سلامت می تواند مهمترین و اصلی ترین مولفه برای ظرفیت سازی و جذب گردشگر سلامت باشد.
زنگویی با اشاره به برنامه های خارجی برای جذب گردشگر سلامت اذعان داشت: در بخش خارجی نیز نمایندگان کشورمان بتوانند افرادی موثر و مرتبط در حوزه گردشگری سلامت شناسایی کنند و آنها را به حوزه توریسم سلامت علاقه مند کرده و از یک کانال نظام مند بتوانند ظرفیت های گردشگری سلامت ایران را به کشورهای مقصد معرفی کنند.
فعالیت بخش های خصوصی در توریسم سلامت ضروری است
وی با بیان اینکه تمام تمرکز ما به فعالیت بخش های خصوصی است، تصریح کرد: معتقد نیستیم که بخش های دولتی در این حوزه مجری کار شوند بلکه بخش های دولتی باید همواره نقش حامی را ایفا کنند.
زنگویی با بیان اینکه باید شرایطی فراهم کنیم که بخش خصوصی وقتی وارد انجام فعالیت می شود حمایت کامل دولت را با تمام وجود احساس کنند، تصریح کرد: متاسفانه در کشور ما اغلب دولت ها تصور می کنند اگر خودشان آغازگر کاری نباشند آن کار موفق نیست و این یک باور عمومی است که در طول دوران مختلف و در دولت های مختلف وجود داشته است.
زنگویی با اشاره به اهمیت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در جذب توریسم سلامت خاطرنشان کرد: از سازمان میراث فرهنگی درخواست داریم در زمینه توریسم سلامت به صورت جدی وارد عمل شود و از این اتفاق بین المللی حمایت کند.
وی با اشاره به اینکه برای ایجاد زمینه های مناسب برای جذب توریسم سلامت از همراهی و مساعدت مادی و معنوی همه بخش های خصوصی دولتی استقبال می کنیم، تاکید کرد: از بخش های دولتی درخواست می کنیم با هر شیوه ای که می توانند برای تحقق این اتفاق بین المللی ما را یاری دهند.
زنگویی اذعان داشت: انتظار داریم دولت به بخش های خصوصی کمک کند تا در توریسم سلامت به بهترین نحو وارد عرصه سلامت شود.
وی با بیان اینکه تعاملات خوبی با شورای گردشگری سلامت و حوزه بین المللی وزارت بهداشت داشته ایم، تصریح کرد: در اتفاق بین المللی از بخش های خصوصی و خدماتی دعوت می کنیم تا وارد عرصه شوند و از این ارتباطات استفاده کنند تا فضا را برای تعاملات بین بخش های خصوصی سایر کشورها مساعد سازند.
زنگویی با اشاره به برگزاری کنگره بین المللی توسعه روابط اقتصادی در حوزه سلامت با محوریت کشورهای اسلامی خاطرنشان کرد: حضور مسئولان حوزه بهداشت و درمان سایر کشورها بستر خوبی برای انجام مذاکرات فراهم می کند.
وی افزود: اگر بخواهیم این مذاکرات به نتیجه برسد باید در کشور مقصد نیز موضوع گردشگری سلامت را تبیین کنیم که این کار بر عهده بخش های خصوصی است که مراسم هایی برگزار کنند و ظرفیت ها و توانمندی های بخش بهداشت و درمان را معرفی نمایند.
جایگاه ایران در صنعت توریسم را حفظ کنیم
زنگویی با بیان اینکه در زمینه توریسم سلامت ظرفیت بین المللی داریم، خاطرنشان کرد: ممکن است سایر کشورها نیز از ظرفیت های خوبی در این حوزه برخوردار باشند اما ایران باید جایگاه خود را حفظ کند و ظرفیت های بهداشتی و درمانی را به بهترین نحو شناسایی، تبیین و معرفی کند.
وی با اشاره به وضعیت منطقه خاطرنشان کرد: ایران به عنوان کشوری امن در کل دنیا شناخته شده است، کشوری که امنیت به نحو کامل در آن برقرار است.
زنگویی با بیان اینکه ایران می تواند یک مقصد خوب برای همکاری در حوزه سلامت باشد، تصریح کرد: وقوع جنگ و درگیری در کشورهای همسایه وظیفه ایران را سنگین تر می کند چرا که در کشوری که جنگ وجود دارد شهروندان آن با بیماری و مشکلات درمانی بیشتری دست به گریبان هستند.
وی ادامه داد: در شرایط موجود منطقه خاورمیانه کشورهایی که امکانات و ظرفیت های خوبی در زمینه خدمات پزشکی، بهداشتی و درمانی دارند باید برای ارایه خدمات اعلام آمادگی کنند.
معاون اجرایی دبیرخانه توسعه علوم فناوری های کشورهای اسلامی تصریح کرد: رسالت ما معرفی ظرفیت بهداشتی و درمانی جمهوری اسلامی ایران به جهان اسلام و سایر کشورهای دنیا است.
نظر شما