به گزارش خبرگزاری شبستان کارگاه «زیبایی شناسی دینی» با تدریس دکتر کریستین فونکه از دانشگاه هایدلبرگ آلمان طی دو هفته از 25 بهمن ماه از سوی دانشگاه ادیان و مذاهب برگزار می شود.
بنا بر این گزارش، دین یک تجربه جسمانی بوده که دارای بو، مزه و صدا است؛ پژوهش ها در باب زیبایی شناسی دینی بررسی می کنندکه چگونه دین و ادیان بوسیله حواس پنج گانه قابلیت درک شدن و احساس شدن را دارند. با رجوع به ریشه کلمه – وابسته به حواس- زیبایی شناس به عنوان علم درک حواس در مطالعات دین فهمیده می شود.
این علم تلاش می کند بر تسلط طولانی مدت روش زبان شناسی بر مطالعات دین غلبه کرده و آن را تکمیل کند. به عنوان یک رشته پژوهشی نوین، زیبایی شناسی دین به جنبه های گوناگونی از تحقیق می پردازد: از جمله چگونه نمادها توسط کنشگران مذهبی شکل می گیرند؟ چگونه این نمادها درک می شوند؟ چگونه باز آفرینی می شوند؟ وچگونه تغییر میآبند؟ به این صورت که تجربه جسمانی کنشگران و رابطه آن ها با اشیاء و آیین ها به عنوان رکن اصلی این پژوهش محسوب می شود.
هدف علم زیبایی شناسی دینی، خلق فرازبانی برای بررسی ابعاد جسمانی دین و ادیان خاص است. این سمینار معرفی از نطریه، روش شناسی و توسعه علم زیبایی شناسی دین است و دانشجویان را قادر می سازد تا از آن برای مطالعات آینده خود بهره بگیرند .
گفتنی است، علاقه مندان برای ثبت نام در این کارگاه به نشانی الکترونیکی http://urd.ac.ir مراجعه کنند.
نظر شما