خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: یکی از مباحثی که همواره از سوی مسئولان در حوزه اقتصاد به ان اشاره شده است؛ وابستگی کشورمان به صادرات نفت است. در طی سالها کارشناسان اقتصادی بارها تاکید داشتند که صادرات متکی به نفت نمی تواند آینده مناسبی را برای کشور رقم بزند از این رو در سالهای اخیر و بویژه پس از سخنان رهبر انقلاب درخصوص توجه ویژه به بحث اقتصاد مقاومتی؛ صادرات غیرنفتی مورد توجه بیشتر مسئولان و متولیان کشور قرار گرفته است. از جمله محصولاتی که می توان در این حوزه از آن بهره گرفت؛ طلا و جواهر است که به گفته نایب رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا ایران از نظر فناوری در این حوزه با مشکلی روبرو نیست و تنها چالشی که در حال حاضر در مقابل این صنعت قرار دارد، صادرات و واردات سنگ های قیمتی و برخی ابزارآلات است که با برداشته شدن تحریم این مشکل حل میشود.
بنابراین گزارش، تسنیم به نقل از منصور نامداری زندی، نایب رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا در این باره نوشته است: " ایران از نظر فناوری با مشکلی روبرو نیست و تنها چالشی که در حال حاضر در مقابل این صنعت قرار دارد، صادرات و واردات سنگ های قیمتی و برخی ابزارآلات است که با برداشته شدن تحریم این مشکل حل میشود. بهترین و جدیدترین تکنولوژی های صنعت طلا و جواهر در ایران وجود دارد. ایران از نظر فناوری و شیوه های جدید صنعت با مشکلی روبرو نیست و تنها چالشی که در حال حاضر در مقابل این صنعت قرار دارد، صادرات و واردات سنگ های قیمتی و برخی ابزارآلات است که با برداشته شدن تحریم بسیاری از مشکلات ما حل میشود. مهم ترین صادرات ما به کشورهای امارات، دبی، عمان، ترکیه و افغانستان صورت میگیرد و کشورهای حوزه خلیج فارس نیز پتانسیل بالایی برای مصرف مصنوعات طلای ایرانی دارند."
این گزارش می افزاید: در طی سالهای 81 تا 83 هیچ طلا و نقرهای از ایران خارج نشده اما در سال 84 این روند آغاز شد. طی این سال بیش از 722 کیلوگرم طلا و نقره به ارزش چهار میلیون و 203 هزار دلار از ایران صادر شده است. از این میزان بیش از سه میلیون و 935 هزار دلار به کشور امارات متحده عربی، حدود 105 هزار دلار به کشور افغانستان، حدود 104هزار دلار به کشور ترکیه، حدود 52 هزار دلار به کشور ایالات متحده آمریکا، حدود شش هزار دلار به کشور انگلیس و 102 دلار به کشور یونان صادر شده است. در سال 85 نیز 2293 کیلوگرم طلا و نقره با ارزش 9 میلیون و 283هزار دلار از ایران خارج شد. از این میزان 9 میلیون و 200 هزار دلار به کشور امارات و 83 هزار دلار به کشور ایالات متحده آمریکا صادر شده بود.
در سال 86 این روند همچنان ادامه یافت و در مجموع 1026 کیلوگرم طلا و نقره به ارزش چهار میلیون دلار از ایران خارج شده است. از این میزان حدود سه میلیون و 700 هزار دلار به کشور امارات متحده عربی ، 282 هزار دلار به کشور ایالات متحده آمریکا و 23 هزار دلار به کشور انگلستان صادر شد. در سال 87 هم این صادرات ادامه یافت و 1045 کیلوگرم طلا و نقره به ارزش 11 میلیون و 700 هزار دلار از ایران خارج شد. طی این مدت 11 میلیون و 600 هزار دلار به کشور امارات متحده عربی، حدود 97 هزار دلار به کشور ایالات متحده آمریکا، 22 هزار دلار به کشور سوریه و 20 هزار دلار به کشور انگلیس صادر شد.
در سال 88 شاید تنها تفاوت نسبت به قبل توقف صادرات طلا و نقره به کشور آمریکا بود. در این سال هرچند هزار و 615 کیلوگرم طلا و نقره به ارزش 26 میلیون دلار از ایران صادر شد اما کشور آمریکا این بار دیگر سهمی نداشت. طی این سال بیش از 25 میلیون و 400 هزار دلار به کشور امارات متحده عربی، 453 هزار دلار به کشور ترکیه، 186 هزار دلار به کشور عراق، حدود 15 هزار دلار به کشور قطر و 10 هزار دلار به کشور لبنان صادر شد اما سال 89 آخرین سال صادرات طلا و نقره ایران بود. طی سال 89 تنها 46 کیلوگرم طلا و نقره با ارزش 19.5 هزار دلار به کشور اردن صادر شده است. پس از این نیز به گواه آمارهای گمرک ایران هیچ طلا و نقرهای از ایران خارج نشد.
نظر شما