توسعه همکاری های کشاورزی ایران با قزاقستان و ایتالیا/ کیفیت محور اصلی فعالیت خودرو سازان قرار گیرد

خبرگزاری شبستان:همکاری های کشاورزی ایران و ایتالیا توسعه می یابد، برخورد با اخلالگران اقتصادی از اولویتهای تحقق اقتصاد مقاومتی، گسترش همکاری های کشاورزی ایران و قزاقستان از سرتیترهای مهم برخی از اخبار حوزه اقتصادی در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، همکاری های کشاورزی ایران و ایتالیا توسعه می یابد، برخورد با اخلالگران اقتصادی از اولویتهای تحقق اقتصاد مقاومتی، گسترش همکاری های کشاورزی ایران و قزاقستان از سرتیترهای مهم برخی از اخبار حوزه اقتصادی در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

همکاری های کشاورزی ایران و ایتالیا توسعه می یابد

محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی در دیدار مائوریزیو مارتینا وزیر کشاورزی ایتالیا با وی در محل ساختمان وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: ایران و ایتالیا در چند سال گذشته ارتباط خوبی در زمینه های کشاورزی داشته اند و فعالان دو کشور در این بخش از ظرفیت های یکدیگر به خوبی آگاهی دارند.

وی افزود :بخش خصوصی دو کشور می توانند با آشنایی بیش از پیش با یکدیگر برای توسعه فعالیت های اقتصادی و همکاری های دو جانبه تلاش نمایند.

حجتی گفت :قرار است سه یادداشت تفاهم همکاری دو جانبه بین ایران و ایتالیا امروز به امضا برسد، شرکت های ماشین سازی ایران و شرکت 'نیواولند' ایتالیا برای ارتقای سطح تولید ، فناوری تراکتورهای سنگین و کمباین ها موضوع های مورد تفاهم است.

وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: فدراسیون صنایع غذایی ایتالیا و کانون صنایع غذایی ایران نیز همکاری های علمی، آموزشی و توانمند سازی بخش خصوصی در قالب یادداشت تفاهم به امضا خواهند رسید.

وی خاطرنشان کرد: یادداشت تفاهم سوم بین انجمن ماشین آلات ایران و ایتالیا به منظور ارتقای فناوری و توانمندسازی ماشین آلات ایران امضا می شود.

این مقام مسئول با اشاره به سفر اخیر خود همراه با حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهوری ایران به ایتالیا در دو هفته گذشته، یادآور شد: مراوده های خوبی در زمینه تسهیل تجارت بین دو کشور در این سفر انجام شد و علاوه بر آن، با برگزاری نشست تخصصی کشاورزی بین فعالان اقتصادی بخش خصوصی طرفین، ارتقای سطح همکاری های دوجانبه بیش از پیش میسر خواهد شد.

حجتی برای حضور صاحبان سرمایه بویژه صنایع بخش کشاورزی ایتالیا برای مشارکت در پروژه های بخش کشاورزی ایران، برقراری همکاری های مشترک بین موسسات تحقیقاتی و مطالعاتی کشاورزی دو کشور و برگزاری کارگاه های آموزشی مرتبط، ابراز تمایل کرد.

در ادامه این نشست، مائوریتزیو مارتینا (Maurizio Martina) وزیر کشاورزی ایتالیا افزود: نمایشگاه اکسپوی میلان که ماه ژوئن 2015 در شهر میلان ایتالیا برگزار شد، سرآغاز فصل جدیدی از همکاری های کشاورزی دو کشور بود.

وی خاطرنشان کرد: امروز فرصت مغتنم برای توسعه سطح روابط و همکاری های دوجانبه ایران و ایتالیا در بخش کشاورزی فراهم شده است و شرکت ها و فعالان بخش خصوصی دو کشور می توانند از نزدیک با توانمندی های یکدیگر و نیازهایشان آشنا شوند.

به گفته این مقام مسئول ایتالیایی، شرکت های زیادی از کشور ایتالیا آماده سرمایه گذاری در ایران هستند و سه یادداشت تفاهم همکاری که امروز در زمینه های صنایع غذایی و ماشین سازی کشاورزی امضا می شود، برای توسعه و ارتقای سطح همکاری ها بسیار موثر خواهد بود.

این نشست با ارائه مطالبی توسط فعالان بخش خصوصی کشاورزی ایتالیا شامل نماینده شرکت ماشین سازی نیواولند، شرکت «فررو» (در زمینه مواد غذایی)، شرکت «اینانکا» (فعال عرصه صنایع غذایی)، نماینده نمایشگاه های «پارما» (برگزارکننده نمایشگاه های صنایع غذایی و کشاورزی)، مدیرکل امنیت مواد غذایی ایتالیا و نماینده دفتر بازرگانی خارجی ایتالیا برای حضور هر چه پر رنگ تر در بازار ایران و توسعه همکاری ها ادامه یافت.

برخورد با اخلالگران اقتصادی از اولویتهای تحقق اقتصاد مقاومتی است

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا، ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران گفت: برخورد با اخلالگران اقتصادی از اولویتهای دولت برای تحقق اقتصاد مقاومتی است

وی این اظهارات را بعدازظهر دوشنبه در حاشیه همایش تخصصی مدیران و روسای ادارات مبارزه با جرائم اقتصادی پلیس آگاهی استان های کشور با محوریت تبیین نقش مبارزه با جرائم اقتصادی در اقتصاد مقاومتی بیان کرد.

سیف افزود: بانک مرکزی با هدف ایجاد تعادل و ثبات در اقتصاد و ایجاد آرامش در بازارهای مختلف سکه و طلا و بورس و ارز و نیز کنترل و مهار تورم و ایجاد اشتغال، دستورالعمل هایی را تهیه و ابلاغ کرده است که برای تحقق اقتصاد مقاومتی در کشور اجرای این دستورالعمل ها ضروری است.

وی به تورم بالای 40 درصدی در تابستان سال 90 اشاره کرد و گفت: در چنین شرایطی که تورم با نوسانات شدید نرخ ارز همراه بود، هیچ سرمایه گذاری حاضر به مخاطره انداختن سرمایه اش نبود.

رئیس کل بانک مرکزی خاطرنشان کرد: مهار این التهابات طی ماه های گذشته هرچند با انتقاداتی از سوی برخی فعالان اقتصادی همراه بود؛ اما دولت توانست متوسط تورم امسال را به 2/13درصد کاهش دهد که این ثبات اقتصادی می تواند به رونق اقتصادی منجر شود و فعالیت دلالان و سفته بازان را مهار کند. و امسال رشد اقتصادی کشور قطعا مثبت است.

وی به کاهش شدید بهای نفت در بازارهای جهانی و تاثیرات آن بر اقتصاد کشورهای صادرکننده نفت و حتی روسیه اشاره کرد و گفت: در حالی که نفت از 120 به 30 دلار کاهش یافت، اما تاکنون شهروندان، اثرات این کاهش شدید بهای نفت را در اقتصاد مشاهده نکرده اند.

سیف تصریح کرد: ما اعتقادی به اقتصاد امنیتی نداریم ولی می خواهیم که عوامل اختلال را شناسایی و از اقدامات مخرب اخلالگران در اقتصاد با کمک دستگاه قضایی و نیروهای انتظامی جلوگیری کنیم.

وی به راه اندازی سامانه اینترنتی اعلام نرخ تبادل ارز اشاره کرد و گفت: دیگر یک نفر نمی تواند روی نرخ ارز تاثیر مثبت یا منفی بگذارد و ما هم نمی توانیم نرخی برای ارز تعیین کنیم ولی می توانیم آخرین نرخ را از طریق این سامانه اعلام کنیم.

رئیس کل بانک مرکزی خطاب به رسانه ها هم گفت: هیچ کجای دنیا اینطور نیست که یک سایت یا رسانه ای بیاید خودش قیمت خرید و فروش ارز را محاسبه و اعلام کند و نرخ های تلفنی و سایتی مورد تایید ما نیست و با راه اندازی این سامانه به صورت روزانه ، متوسط نرخ خرید و فروش ارز را به طور شفاف در اختیار علاقه مندان قرار می دهیم.

ایران و قزاقستان همکاری های کشاورزی را گسترش می دهتد

مهندس محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی در دیدار با 'آسیت ایسیکشف' وزیر سرمایه گذاری و توسعه قزاقستان و هیات همراه که در محل این وزارتخانه برگزار شد، از حمایت دولت قزاقستان از ایران در مذاکرات هسته ای قدردانی کرد و افزود: امروز جشن تجلیل از دست اندرکاران مذاکرات هسته ای با حضور رئیس جمهوری کشورمان برگزار شد و ما نقشی را که دولت قزاقستان در حمایت و پشتیبانی از مذاکرات هسته ای در چند سال گذشته بخصوص در آلماتی یک و دو داشت، فراموش نمی کنیم.

حجتی ابراز امیدواری کرد در دوره پسابرجام بتوانیم روز به روز روابط خود را با کشورهای مختلف از جمله قزاقستان در زمینه توسعه روابط اقتصادی دو جانبه گسترش دهیم.

وی اظهارداشت: ایران آمادگی دارد با رایزنی و پیگیری گروه های اجرایی در زمینه همکاری دو کشور مشکلات را برطرف کند.

وی ضمن تبریک به وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص گسترش همکاری های ایران و قزاقستان برای سرمایه گذاری مشترک در منطقه کردستان برای استخراج و بهره برداری از معادن طلا گفت: امیدواریم این همکاری ها در زمینه کشاورزی نیز گسترش یابد زیرا در یک تا دو سال گذشته ملاقات هایی با وزیر کشاورزی قزاقستان داشته ایم و در همین راستا کارگروه مشترک با تعیین دو نماینده از هر دو کشور معرفی و تعیین شد که هم اکنون با یکدیگر در ارتباط هستند.

حجتی با بیان این که دو کشور دارای ظرفیت های زیادی در بخش کشاورزی هستند افزود: اما آنچه تاکنون در بخش کشاورزی دو کشور انجام شده، محدود است.

وزیر جهاد کشاورزی افزود: ایران با وجود ظرفیت های زیادی که در بخش کشاورزی دارد اما به دلیل محدویت آب و خاک به صورت موردی بخشی از محصولات مورد نیاز از جمله غلات، ذرت و روغن خام مورد نیاز خود را از طریق واردات تامین می کنیم.

حجتی گفت: ایران در یک تا دو سال گذشته یکی از واردکنندگان گندم بود، اما به سرعت منحنی واردات گندم ما در حال کاهش است و شاید بزودی به صفر برسد.

وی اضافه کرد: بنابراین ما در زمینه محصولاتی که فکر می کنیم نیاز به واردات بلند مدت داریم، همکاری های تجاری خواهیم داشت.

به گفته وی، در واقع ما به دنبال مبادلات تجاری در زمینه محصولاتی هستیم که خودمان تولیدکننده انها هستیم و مازاد تولید داریم.

وزیرجهاد کشاورزی، ایران را منطقه صادراتی برشمرد و گفت: ایران می تواند پل صادراتی محصولات قزاقستان به دیگر کشورها باشد و ما از این موضوع استقبال می کنیم.

لزوم بهبود روابط بانکی ایران و قزاقستان جهت توسعه همکاری های اقتصادی / استقبال از احیای جاده ابریشم

محمد رضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت در دیدار با ایسیکشف وزیر سرمایه گذاری و توسعه قزاقستان افزود : روابط دو کشور ایران و قزاقستان بر مبنای همکاری های استراتژیک است و بنابر این بر حسب سرمایه گذاری مشترک عمل می کنیم.

نعمت زاده ازعلاقمندی خود برای امضای  توافق نامه ای با کشور های عضو اور آسیا جهت گسترش روابط تجاری و همکاریهای مشترک خبر داد.

وی ادامه داد: امیدواریم بتوانیم در فضای جدید پیش آمده همکاریهایمان را با همه کشورها و به خصوص کشورهای دوست و همسایه مثل قزاقستان گسترش دهیم.

تکنولوژی ، صنعت ،معدن و کشاورزی  از جمله زمینه های مورد اشاره نعمت زاده برای سرمایه گذاری مشترک بود.

نعمت زاده با اشاره به پروژه جاده ابریشم اضافه کرد : ما از این پروژه استقبال می کنیم و در سفر اخیر رییس جمهور چین این مساله بررسی شد و نقشه همکاری دو کشور به امضا رسید.

وی در ادامه به لزوم تسهیل صدور روادید از طرف دو کشور برای سرمایه گذاران و تجار اشاره کرد. 

 در این نشست همچنین وزیر سرمایه گذاری و توسعه قزاقستان از همکاری های صنعتی ، تجاری و سرمایه گذاری و نیز توسعه جاده ابریشم به منظور توسعه حمل و نقل و زیر ساختها به عنوان همکاری ای استراتژیک نام برد و افزود : برای  اجرای طرحها و نهایی کردن آنها نیاز به همکاری بیشتر داریم.

ایسیکشف پیشنهاد کرد کمیسیون مشترک دو کشور ایران و قزاقستان در 6 گروه کاری متالوژی ، کشاورزی ، سرمایه گذاری مشترک در زمینه تولید،  ماشین سازی ، خدمات فنی و مهندسی ، توریسم و مسائل بانکی و مالی تشکیل شود.

همکاری ایران و اتریش برپایه سرمایه‌های انسانی افزایش می‌یابد

سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری اسلامی ایران در دیدار کریستین بوخمان، وزیر اقتصاد، گردشگری و فرهنگ ایالت اشتایر مارک اتریش، با اشاره به افق روشن پیش روی تعاملات دو کشور بر مبنای فناوری، ظرفیت‌های همکاری علمی، فناوری و اقتصادی دو کشوررا بر اساس توانمندی‌هاو سرمایه‌های انسانی دو طرف یادآور شد.

ستاری، با اشاره به این که توانمندی‌های انسانی و فناوری ایران، بستر خوبی برای حضور شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران خارجی است، اظهار کرد: ایران و اتریش بر همین اساس می توانند همکاری خوبی را در دوره جدید پس از تحریم، بر اساس فناوری و شرکت‌های فعال حوزه های گوناگون دو کشور ایجاد کنند.

رییس بنیاد ملی نخبگان، توانمندی کشورمان در تربیت نیروی انسانی متخصص را چهره دیگر ایران در مقابل چهره متکی به نفت و منابع زیر زمینی دانست و افزود: توانمندی وظرفیت حضور سرمایه‌گذاران خارجی در ایران به دلیل منابع نفتی آن نیست بلکه برای سرمایه‌ ارزشمند انسانی آن است به طوری که رتبه سوم جهانی در تربیت فارغ التحصیلان دانشگاهی، تعداد قابل توجه دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی نشان دهنده این ظرفیت بالاست.

وی افزود: فعالیت شرکت های توانمند ایران در حوزه فناوری‌های راهبردی همچون زیست فناوری، نانو فناوری، اطلاعات و ارتباطات، هوایی و فضایی، زمینه‌های عالی برای همکاری فناوری دو کشور و بازاری مناسب به منظور سرمایه‌گذاری، تبادل فناوری توسط هردوطرف است .

ستاری همچنین ظرفیت مناسب فناوری اطلاعات و ارتباطات را یکی دیگراز بسترهای مناسب سرمایه گذاری برشمرد و افزود: وجود بیش از 45 میلیون کار بر تلفن های همراه هوشمند بازار 60 میلیارد دلاری را در اختیار شرکت‌ها قرار داده است که شرکت های ایرانی نقش قابل توجهی در این حوزه دارند..

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری ضمن پیشنهاد همکاری در بخش ریلی و حمل و نقل، هوافضا، آمادگی این معاونت را برای فراهم‌سازی زمینه استمرار همکاری های بین المللی بر پایه کارگروه‌های تخصصی و صندوق سرمایه گذاری مشترک تبادل فناوری اعلام کرد.

دربخش دیگری از این دیدار وزیر اقتصاد، گردشگری و فرهنگ ایالت اشتایر مارک اتریش، آمادگی این کشور برای تعامل باجمهوری اسلامی ایران بر مبنای سرمایه‌گذاری و همکاری مشترک شرکت‌های دانش بنیان در زمینه‌های یاد شده اعلام کردوگفت: واقف هستیم که ظرفیت‌های ایران از جمله بازار اقتصادی و نیروی انسانی تحصیل کرده، فرصتی مغتنم برای همکاری‌های دوجانبه خواهد بود و حضور اتریش در ایران بر پایه همکاری های اقتصادی و فناوری شکل خواهد گرفت

بوخمان بااشاره به تمایل هیئت اتریشی برای همکاری و سرمایه گزاری در مجموعه های عملی و فناوری ایران همچون پارک فناوری پردیس زیرساخت های مناسب توسعه فناوری در ایران را مناسب ارزیابی کردو گفت : فارغ التحصیلان ، جوانان و مهندسان دو کشور در موضوع همکاری های دانشگاهی و اقتصادی دو طرفه بسیار حائز اهمیت هستند.

کیفیت محور اصلی فعالیت خودرو سازان قرار گیرد

محمدرضا نعمت‌زاده وزیر صنعت،معدن وتجارت در مراسم آغاز تولید انبوه موتور توربو شارژ افزود: در سیاست‌ها و برنامه‌هایی که برای صنعت خودرو تدوین شده ، رضایت مشتری و دیدگاه مردم نسبت به خودروی ساخت داخل مد نظر قرار گرفته است.

نعمت‌زاده گفت: هم‌اکنون 16 الی 17 هزار خودروی در حال تردد است و خودروسازان بالغ 1.5 میلیون دستگاه خودرو را تولید کرده و به بازار تحویل می‌دهند که قرار است در افق 1404به سه میلیون دستگاه برسد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: جا دارد که روزانه هزار نفر از خطوط تولید خودرو اعم از دانشجو، کارمند دولت، بازاری و اقشار مختلف در قالب تورهای صنعتی از خطوط تولید خودرو بازدید کنند.

نعمت‌زاده در ادامه خاطرنشان کرد:  خودروسازان باید چهره اجتماعی خود را تغییر دهند که این امر با تولید محصول مناسب،‌ کیفیت بالا، تبلیغات درست، ‌خدمات پس از فروش ،‌اطلاع رسانی  دقیق و جامع به مردم و شنیدن انتقادات مردم بدست می آید.

وی  یادآور شد: باید در کنار طراحی فنی خودرو از اساتید به نام ،‌روانشناسان و جامعه‌شناسان در معرفی چهره خوب صنعت خودرو بهره برد که در آن صورت است که مردم در جریان استفاده از خودروی ساخت داخل  به آن افتخار می‌کنند.

وزیر صنعت،معدن و تجارت افزود: باید  طرحی جدید برای صنعت رخ دهد  که دراین راه  قطعه ‌سازان خودرو که جزء خانواده بزرگ صنعت خودرو هستند نیز باید از طریق  کار مشترک با خودروسازان و  با بهره‌مندی از  نیروهای جوان و تحصیلکرده،‌ خودرویی بی‌عبیب و نقص را ارایه دهند.

وی در ادامه  با بیان اینکه در طی دولت یازدهم بطور متوسط هفته‌ای یک بار جلسه با مدیران خودروساز کشور دارم، افزود: تولید خودرو مرغوب و قابل رقابت، کار بسیار مشکلی است  از این رو باید تک تک قطعات بکار رفته در آن دانش‌بنیان بوده چرا که این صنعت نزدیک به صنایع هواپیماسازی است.

نعمت‌زاده در پایان گفت: در سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری مواردی نظیر درون‌زایی و یا استفاده حداکثری از توانایی‌های داخلی همچنین برون‌گرایی یا توجه به خارج ،‌ کسب تجارب و دانش خارجی ، مشارکت و تعامل با جهان، برنامه‌ریزی برای ‌مردمی بودن صنعت خودرو و دانش‌بنیان بودن و اتکای به علم و فناوری روز دنیا ،‌از مواردی است که باید در صنعت خودرو مورد توجه قرار بگیرد.

کد خبر 523020

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha