به گزارش خبرگزاری شبستان، محمد المسعودی، استاندار بابل گفت: دولت عراق با اختصاص مبلغ ده میلیون دلار برای توسعه شهر باستانی بابل موافقت کرد.
وی افزود: دولت عراق پس از آنکه با اعلام شهر بابل به عنوان پایتخت فرهنگی و باستانی موافقت کرد، تصمیم به توسعه این شهر گرفت.
براین اساس، استانداری قرار است برای حفظ آثار تاریخی شهر بابل، یک گروه تشکیل دهد تا بابل آنطور که شایسته یک پایتخت فرهنگی است مرمت شود.
یک هیئت از سازمان فرهنگ، علوم و تربیت (یونسکو)، سال گذشته از شهر تاریخی بازدید کرده و از هر جهت آن را مورد بررسی قرار دادند و پس از آن، تصمیم به درج بابل در لیست آثار باستانی گرفتند.
بنابرگزارش الاتحاد، نیروهای آمریکایی، پس از اشغالگری از سال 2003 میلادی شهر بابل را مقر خود کرده بودند و بیش از پنج سال در آنجا بودند.
سرزمین بابل را در قدیم کلده می نامیدندکه شامل بخش جنوبی بین النهرین است و این خطه قدیمی یک قسمت از عراق را دربر داشته و از جوار بغداد و کربلا تا خلیج بصره امتداد داشته این منطقه مسکن کلدانیها بوده که یکی از قدیمیترین اقوام سامی به شمار می رفتند.
کلده یا بابل نوین نماینده سومین مرحله تاریخ فرهنگی دجله و فرات است. شهر باستانی بابل پایتخت امپراتوری تازه کلده شد و کلده سرزمینهای سومر، اکد، آشور، دمشق و فلسطین را در بر می گرفت. در آن زمان دوردست، حتی انتخاب نام بابل نیز نشانگر آن بود که آینده اش درخشان است زیرا باب- ایلی (Bab-Ili) به معنای « دروازه خدا» است! و بابل توانست به نیروی تمدن خویش بر دشمنانش و جهانگشایان و اقوام جنگجوی کوهستانها، آشوریان و کاسیان و هوریان و هتیان چیره شود و آنانرا در راه مجد و عظمت و افتخارش، به همکاری وادارد.
پایان پیام/
نظر شما