الگوی اسلامی باید بتواند جهان اسلام را اداره کند

نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی گفت: ‌الگوی اسلامی با خط مشی‌های متفاوت و بعضا مشترک با غرب، باید بتواند قابلیت اداره جهان اسلام را داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، محمدحسین فرهنگی، نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی شب گذشته (24 تیر) در همایش ملی اسلامی ایرانی پیشرفت در مجتمع فرهنگی هنری تبریز، اظهار کرد: با توجه به اینکه نسیم انقلاب اسلامی وزیدن گرفته و این انقلاب ارزشمند آثار خود را در بین کشورهای دیگر نشان می‌دهد ضروری است در تدوین الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، ظرفیت اثرگذاری انقلاب اسلامی ایران لحاظ شده و الگویی قابل تکرار و تقلید تدوین شود.


وی افزود: نباید این تصور ایجاد شود که وقتی از الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت صحبت به میان می‌آید، احساس شود این الگو اختصاص به کشورمان دارد بلکه با خط مشی‌های متفاوت و بعضاً مشترک با غرب باید قابلیت اداره جهان اسلام را داشته باشد.


نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی فاصله گرفتن از اندیشه های انتزاعی را در تدوین الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت مورد تاکید قرار داد و اضافه کرد: پرهیز از شتاب زدگی و عدم انجام حرکت‌های نسنجیده باید در تدوین این الگو مورد توجه باشد.


فرهنگی با اشاره به مبانی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، تصریح کرد: امام خمینی(ره) در وصیت نامه سیاسی الهی خود مسئولان را به خوبی در موضوع تدوین الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت رهنمون ساخته‌اند اما بعضاً متاسفانه شاهدیم با اندک دخل و تصرفی در الگوهای غربی همان الگوها به نام الگوهای اسلامی عرضه می‌شود.


عضو هیئت رئیسه مجلس با تشریح الگوی غربی و الگوی اسلامی بانکداری، تاکید کرد: با وجود اینکه باید در استفاده از تجارب و دستاوردهای بشری کوشا بود اما نباید مبانی اصیل اسلامی دراین مسیر مورد غفلت قرار گیرد.


فرهنگی همچنین بر تدوین الگوی اسلامی ایرانی معماری و شهرسازی در سریع‌ترین زمان ممکن تاکید کرد و با بیان اینکه هویت بخشی به چهره روستاها و شهرها امری ضروری است، گفت: با ترسیم خطوطی می‌توان مراجع ذی مدخل مانند نظام مهندسی، شهرداری‌ها و وزارت راه و شهرسازی را مجبور به تبعیت از این خطوط ترسیم شده کرد.


حجت الاسلام علی خدیوی، مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه صنعتی سهند نیز در این همایش اظهار کرد: پس از موافقت مراجع ذیربط با ایجاد رشته مهندسی فرهنگی در مقطع کارشناسی ارشد، تدوین سرفصل های این رشته آغاز شده است.


وی ایجاد این رشته را نویدبخش جذب نخبگان حوزوی و دانشگاهی برای تحصیل در این رشته دانشگاهی بیان کرد و افزود: مهندسی فرهنگی ترسیم راه‌های مختلف از جمله ایجاد رشته مهندسی فرهنگی یک ضرورت بود.


مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه صنعتی سهند تدوین الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت را دیگر قطعه پازل مهندسی فرهنگ دانست و افزود: کشورمان از نبود الگوی بومی رنج می برد که با تحقق الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت این خلا پر می شود.


خدیوی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران با اعتقاد به اینکه هرجا به الگوهای غربی تکیه کند شکست می خورد، اذعان کرد: تدوین الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت ایده‌ای است که همه معادلات را به هم زده است.


گفتنی است، همایش ملی اسلامی ایرانی پیشرفت با حضور اندیشمندان دانشگاهی و حوزوی سراسر کشور و به همت نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه صنعتی سهند در تبریز برگزار شد.


پایان پیام/
 

کد خبر 52282

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha