به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، مجتبی رحماندوست، نماینده مردم ری، تهران و شمیرانات با حضور در جمعیت فرزندان شاهد و ایثارگر در مورد دغدغه های این قشر جامعه و قوانین موجود در مجلس گفت: قانون نظام جامع ایثارگران 76 ماده است که 17 آیین نامه می خواهد که تا این آیین نامه ها تصویب نشوند قانون قابلیت اجرایی ندارد. در حقیقت آیین نامه های تصویب شده بار مالی ندارند و عمر این قانون 4 سال است و پس از 4 سال از شکل قانونی خود خارج می شود.
رحماندوست اظهار کرد: بخشی از اجرای قانون منوط به تامین بودجه اجرایی است و خود قانون باید منابع تولید مالی لازم برای تامین بودجه را نیز دیده باشد متاسفانه دولت بودجه لازم در این زمینه را ندارد و بیشترین حجم بودجه دولت صرف حقوق و دستمزد می شود یعنی بیش از 85 درصد بودجه از جنس دستمزد، حقوق و مستمری است و منابع باقیمانده دیگر برای ماموریت سازمان ها بسیار ناچیز است.
وی ادامه داد: برای 16 آیین نامه باقیمانده از قانون نظام جامع ایثارگران چه مکاتباتی که انجام نشده و تمامی این مکاتبات را به شکل مطلوب هنوز دارم اما باید گفت متاسفانه دست ما پر نیست.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر تاکید کرد: البته دولت لایحهای به اسم برنامه ششم داده که تنها یک جزوه 31 مادهای کوچک است که احکام مورد نیاز برای اجرای برنامه ششم در آن قرار داده شده است.
وی ادامه داد: دولت با استناد به قانون اساسی اعلام میکند که موظف است تنها برنامههای 5 ساله را تهیه کند و مجلس تنها مجوز اجرای آن را ارائه کند.
رحماندوست با اشاره به اینکه البته ماده 30 لایحه برنامه ششم به صورت غیرمستقیم به ایثارگران اشاره کرده است، افزود: تنها موادی را که در برنامه 5 ساله پنجم توسعه تصویب شده بود را در برنامه ششم به منظور دائمی کردن آن قرار دادهاند.
نایب رئیس فراکسیون ایثارگران مجلس تاکید کرد: تعدادی از ایثارگران را در سه کمیسیون تشکیل شده برای بررسی برنامه ششم توسعه قرار دادهایم تا از نظرات آنها در تنظیم این لایحه استفاده کنیم.
وی در ادامه گفت: تمام بندهای موجود در بسته 50 مادهای ایثارگران و لوایح برنامه و بودجه در مورد ایثارگران در مادههای چهارم و پنجم توسعه وجود داشته که اکنون قرار است بار دیگر بررسی شود که اگر آنها تصویب شود، دیگر مشکلات پایهای برای قشر ایثارگر نخواهیم داشت.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر با بیان اینکه مجلس نسبت به حقوق ایثارگران بسیار جدی است، گفت: تاکنون امکان نداشته طرح و یا لایحهای در مورد ایثارگران به صحن بیاید و تصویب نشود، مگر اینکه استدلالهای منطقی برای عدم سودمندی آنها آورده شود.
وی ادامه داد: به هیچ عنوان تا سال جدید مجلس امکان رسیدگی بودجه را ندارد و بررسی برنامه ششم نیز حداقل تا ماه پنجم سال جدید به طول خواهد انجامید، زیرا برنامه ششم به دلیل ریلگذاری و پایهای بودن برای توسعه کشور بسیار مهم و با اهمیت است.
رحماندوست اذعان کرد: نمایندگان حاضرند حتی به صورت شبانهروزی برای بررسی بودجه و برنامه در مجلس بمانند، البته با تمام این تفاسیر احتمالا تصویب برنامه ششم به مجلس آینده موکول خواهد شد.
وی اظهار کرد: قانون خدمات نظام جامع خدمات رسانی ایثارگران حدود 70 ماده دارد که برای چهار سال تصویب شده بود و دیماه سال آینده مهلت آن به پایان میرسد که ما نیاز داریم یک طرح قانونی را تهیه کرده و دولت نیز براساس آن لایحهای را به مجلس ارائه کند.
نظر شما