حجت الاسلام رضا اسکندری، معاون فرهنگی تربیتی حوزه های علمیه خواهران کشور در گفت و گو با خبرنگار قران معارف خبرگزاری شبستان تصریح کرد: مهمترین آرمانی که در نظام جمهوری اسلامی ایران از ابتدا تاکنون مورد توجه واقع شده، ترویج فرهنگ دینی در سطح جهانی است که در واقع در راستای عمل کردن به این آیه شریف قرآنی است«مَنْ عَمِلَ صالِحاً مِنْ ذَکَرٍ أَوْ أُنْثي وَ هُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْيِيَنَّهُ حَياةً طَيِّبَةً...»
وی افزود: به عبارت دیگر هدف غایی و نهایی نظام ما گسترش زندگی طیب و پاک در سطح جهانی است و به حمد الله زمینه های این امر در کشور با توجه به ظرفیتهایی که حوزه های علمیه خواهران و حوزه های علمیه برادران و سایر مراکز علمی و فرهنگی در سطح کشور ایجاد کرده اند و همچنین ظرفیتهایی که در سطح جهانی ایجاد شده، فراهم می شود. و مبنای تحقق آن نیز این آیه شریف قرآن است که می فرماید: «وَلَقَدْ کَتَبْنَا فِی الزَّبُورِ مِن بَعْدِ الذِّکْرِ أَنَّ الْأَرْضَ یَرِثُهَا عِبَادِیَ الصَّالِحُونَ».
حجت الاسلام اسکندری خاطرنشان کرد: پایه ی تحقق سبک زندگی و حیات دینی این است که صالحان در جامعه حاکم شوند و حکومت صالحان پیش زمینه ای است برای تحقق سبک و شیوه های زندگی دینی که آن نیز در جای خود مقدمه تمدن سازی است.
وی تاکید کرد: حوزه های علمیه خواهران در این راستا رسالت بسیار بزرگی بر عهده دارد که در درجه اول، سبک زندگی دینی را در جامعه خودمان و در مرحله بعد در سطح کشورهای اسلامی و سپس کشورهای جهان توسعه و گسترش دهد و مقدمه تحقق این موضوع ان است که تلاش کنیم در بخشهای مختلف حاکمیت چه دستگاههای قانونگذار و چه دستگاههای اجرایی از دولت، مجلس شورای اسلامی، مجلس خبرگان و غیره که مراکز تصمیم سازی و تصمیم گیری کشور هستند، افرادی صالح حضور داشته باشد.
معاون فرهنگی تربیتی حوزه های علمیه خواهران کشور در ادامه با اشاره به وظایف این مرکز گفت: یکی از وظایف ما این است که در کنار فعالیتهای فرهنگی - تبلیغی با رویکرد سیاسی تلاش کنیم تا انسانهای صالح، قدرتی فراگیر در مراکز اجرایی و قانونگذاری کشور داشته باشند. اگر افرادی که در این مراکز متولی امور جامعه می شوند ، افراد صالح و متدینی نباشند به گونه ای نباشند که با ایمان به خدا و عشق به عمل کردن فرامین الهی در این مراکز حضور پیدا کنند قطعاً لطمات اساسی به اهداف انقلاب ما وارد می شود.
وی تصریح کرد: برای تحقق این موضوع می بایست از یک سو فعالیتهای فرهنگی و ترویجی در سطح جامعه انجام داد که آحاد جامعه خصوصاً بانوان که رکن اصلی تربیت در خانواده ها هستند با تعالیم الهی آشنا شوند و سبک زندگی دینی را بیاموزند و از سوی دیگر باید توجه داشت که در عرصه های سیاسی و اجتماعی کشور انسانهای صالح و مومن متولی جامعه شوند . افرادی که در مقابل استکبار و دشمنان دین ایستادگی می کنند. و از ورود کسانی که با چشم پوشی از اهداف الهی به دنبال منافع مادی خود هستند جلوگیری شود.
حجت الاسلام اسکندری یادآور شد: اگر همه این موارد با هم جمع شود مقدمات تحقق سبک زندگی دینی در کشور و در سطح جهانی فراهم می شود و مبنایی برای تمدن سازی در سطح جهانی و ظهور حضرت حجت خواهد بود که مصداق تام آیه مبارکه «وَلَقَدْ کَتَبْنَا فِی الزَّبُورِ مِن بَعْدِ الذِّکْرِ أَنَّ الْأَرْضَ یَرِثُهَا عِبَادِیَ الصَّالِحُونَ»زمان حضرت بقیه الله (عجل الله تعالی فرجه) است که ذخیره الهی برای دوران ظهور است.
وی در ادامه به موضوع انتخابات مهم پیش روی ملت ایران اشاره کرد و گفت: چند مسئله در بحث انتخابات می بایست مورد توجه قرار گیرد. در درجه اول باید تلاش کرد که آحاد جامعه با حضور حداکثری در انتخابات شرکت کرده و نقش خود را ایفا کنند. مردم، نسبت به وضعیت آینده کشور احساس مسئولیت داشته باشند و نقش خود را در این جهت بر عهده بگیرند. هر مقدار که آحاد جامعه در این خصوص مشارکت داشته باشند به تقویت زیرساختهای کشور می انجامد.
حجت الاسلام اسکندری تصریح کرد: آنچه باید برای آن تلاش کرد، انتخاب نمایندگان اصلح است که شاخص های آن را می توان در سخنان گهربار حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری جستجو کرد. مهمترین این شاخص ها «مومن و متدین بودن» افراد است. ما باید انسانهای دین دار را انتخاب کنیم، افرادی که مومن و متقی باشند. به عبارت دیگر ایمان، تدین و تقوا مهمترین شاخصههای انتخاب نماینده است.
وی افزود: مساله دیگر این است که افراد انتخابی باید ولایت مدار بوده و با محوریت ولایت حرکت کنند تا ثبات و آینده نظام تضمین شود. در کنار این شاخصهها شجاع و نترس بودن را نیز نباید فراموش کرد. افراد ترسو نمی توانند نماینده موفقی باشند و شجاعت یکی از ارکان موفقیت در نمایندگی است. مساله دیگری که در انتخاب مهم است «زمان شناس بودن»، «هوشیار بودن» و«اقتضائات زمانه را شناختن» در ابعاد مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، نظامی و سایر ابعادی است که امروز برای تصمیم گیری و تصمیم سازی در نظام، باید مورد توجه باشد.
این کارشناس فرهنگی در بیان دیگر خصوصیات مهم برای انتخاب اصلح خاطرنشان کرد: افرادی که دارای شناخت عمیق نسبت به وضعیت امروز دنیا و وضعیت امروز کشور در ابعاد مختلف نباشند، قطعاً در مجلس نمی توانند موفق عمل کنند. نمایندگان مردم باید از میان افرادی انتخاب شوند که در زمینههای خاص دارای تخصص باشند تا بتوانند در کمیسیون های مختلف مجلس نقش فعال ایفا کنند.
وی یادآور شد: در انتخاب فرد اصلح، یک مرحله، شناخت جامع و کامل نسبت به وضعیت موجود و ظرفیتهای زمان است و مرحله بعد اینکه این افراد می بایست در یکی از عرصه ها صاحب تخصص باشد. نباید تنها به این اکتفا کرد که این افراد صرفاً مدرک فلان دارند، بلکه این فرد باید در آن رشته تحصیلات علمی، تجربه و تالیفاتی داشته باشد و ذو ابعاد و صاحب نظر باشد که این خصوصیت می تواند در بالا بردن کیفیت فضای مجلس بسیار تاثیرگذار باشد.
حجت الاسلام اسکندری گفت:مساله دیگری که نباید از ان غفلت کرد این است که افراد انتخابی باید دشمن ستیز باشند. یعنی نسبت به دشمنان اسلام، قرآن و دشمنان این کشور از جمله امریکا موضع مشخص داشته و روحیه تعامل و خودباختگی در آنها نباشد. بلکه با شجاعت و صلابت تمام در مقابل دشمنان خدا و دشمنان انقلاب بایستند و از آنها خوفی در خود راه ندهند. باید توجه کرد که افرادی که دل به دشمنان اسلام بسته اند افرادی هستند که اگر یک نفر از انها وارد مجلس شود به کل نظام لطمه وارد می شود.
وی تصریح کرد: جامعه باید هوشمندانه و با دقت انتخاب کند. انسانهایی که میل قلبی آنها تعامل با کفار و تعامل با دشمنان است در هر بخشی از مجلس که حضور پیدا کنند قطعا به اهداف نظام آسیب می زنند. این مساله یکی از خط قرمزهای ماست و به خصوص در این مقطع زمانی بسیار اهمیت دارد شاید در طول انقلاب این موضوع به این حساسیت نبود و از همین جهت است که مقام معظم رهبری بر مساله نفوذ تاکید می کنند.
اسکندری یادآوری و تاکید کرد: ما باید افرادی را انتخاب کنیم که ساده زیست بوده و دل به دنیا نبسته باشند . نباید اجازه داد افرادی وارد مراکز تصمیم گیری کشور شوند که حتی ممکن است سابقه و پیشینه آنها برای ما روشن باشد اما دل به کفار ، به آمریکا و اسراییل بسته اند. هر چندبه ظاهر همراهی می کنند اما در آینده حضور آنها در مجلس باعث ضررهای جبران ناپذیز می شود.
نظر شما