همدلی، همراهی و همزبانی بزرگترین دستاورد انقلاب 

خبرگزاری شبستان: مبارز انقلابی، گفت: خون های پاکی پای نهال این انقلاب ریخته شده است، با جان و دل هم از آن دفاع می کنیم.

خبرگزاری شبستان: بازخوانی رویدادهای انقلابی در شهری که پیشینه ای طولانی در ظلم ستیزی و عدالت خواهی دارد و با سهم بزرگی در پیروزی انقلاب همپای شهرهای بزرگی همچون تهران، قم و تبریز با ندای امام راحل همراه شد، ما را بر آن داشت که با فرج الله صحرایی مبارز انقلابی به گفتگو بنشینیم.

 

این مبارز انقلابی از کسبه خوشنام بازار کرمانشاه و متولد 1322 است که پسرش محمد طاهر را نیز در راه پایداری انقلاب در عملیات مرصاد تقدیم نظام مقدس جمهوری اسلامی کرده است.

 

چطور شد که به جریان انقلاب پیوستید؟

زمان انقلاب 34 سال سن داشتم و در همین مغازه کفش فروشی در چهار راه اجاق مشغول به کار بودم. از آن جایی که خانواده ام مذهبی، اهل مسجد و مقلد حضرت امام(ره) بودند اخبار و صحبت های مرتبط به ایشان را دنبال می کردم و مبارزات انقلابی خود را آغاز کردم.  

سال 1342 زمانی که حضرت امام خمینی(ره) آن سخنرانی تاریخی را در مدرسه فیضیه داشتند و به دنبال آن تبعید ایشان، مردم با تقوای ایران متوجه افکار و اندیشه های ایشان شدند من هم در همان زمان با درک پیام انقلاب با آن همراه شدم.

آن روزها قدرت، تمام رسانه ها و زر و زور در اختیار رژیم طاغوت بود و تمام قدرت های استکباری دنیا هم از شاه پشتیبانی می کردند اما از آن جایی که حرف امام(ره) و رفتار ایشان خدایی بود، محبتشان در دل پیر و جوان قرار گرفت.

اهانت همایون وزیر اطلاعات و جهانگردی در سال 57 با نام مستعار رشید مطلق در روزنامه اطلاعات به حضرت امام خمینی(ره) و روحانیت، مردم را ناراحت و عصبانی کرد و منجر به تظاهرات مردم قم و شهادت تعداد زیادی از آنان شد.

به دنبال آن شهادت حاج آقا مصطفی خمینی بر خشم مردم افزود و در اربعین شهادت ایشان پس از برگزاری مجلس ختم در مسجد معتضدی، مردم کرمانشاه با شعارهای کوبنده به تظاهرات پرداختند.

 

از روزهای سرنوشت ساز و همراهی مردم کرمانشاه در جریان انقلاب بگویید؟

مردم تبریز هم در اربعین شهدای قم برخاستند و فداکاری کردند و شهید دادند حتی از کرمانشاه هم برای شرکت من و برادرم و تعدادی از انقلابیون عازم این شهر شدیم.

رژیم تمام ماشین های تهران را اجاره کرده بود تا در مقابل حرکت مردم تبریز افرادی به نفع دولت به تظاهرات بپردازند اما خداوند مکرشان را به خودشان بازگرداند.

تظاهرات انقلابیون در کرمانشاه نیز روز به روز بیشتر می شد و این جریان با رهبری روحانیت طغیان کرد.

مبارزین در هر محله ای به تبلیغ و پخش اعلامه های امام(ره) و مقابله با طاغوت می پرداختند اما این فعالیت ها مخفی بود و همدیگر را نمی شناختند.

مردم از پیر و جوان و زن و مرد فداکاری کردند، مانند جرقه آتشی که بر خرمن زده باشی شعله ور شده بودند و با شهادت هر شهید بیشتر به خیابان می آمدند و شعار می دادند.

در همین روزها بود که پالیزبان استاندار نظامی کرمانشاه دستور قتل عام مردم را صادر کرد اما مردم بدون هراس از شهادت یا دستگیری به خیابان ها می ریخیتند و به تظاهرات می پرداختند.

 

اولین شهدای انقلاب در کرمانشاه را می شناسید؟

اولین تظاهرات کرمانشاه که بعد از سخنرانی حجت الاسلام موسوی در مسجد آیت الله بروجردی برگزار شد را خوب به خاطر دارم. بعد از اینکه از مسجد بیرون آمدیم شهید صادق صابون‌پز، مصطفی امامی به شهادت رسیدند بعد از آن شهید انصاری و دیگر شهدای سرافراز انقلاب به شهادت رسیدند.

مزار شهدای انقلاب کرمانشاه در گلزار شهدای باغ فردوس کرمانشاه حکایت از فداکاری این مردم دارد. مردمی که تا 22 بهمن 57 که انقلاب پیروز شد شهید دادند و هنوز هم این جانفشانی ها برای انقلاب ادامه دارد.

شهدایی که در دوران هشت سال دفاع مقدس تقدیم کردیم و امروز هم تقدیم شهدای حرم نمونه بارزی از این فداکاری است.

 

بازاریان کرمانشاه در پیروزی انقلاب چه نقشی داشتند؟

در دوران انقلاب بازار کرمانشاه بارها در اعتراض به جنایات رژیم تعطیل می شد حتی بعضی مواقع تعطیلی بازار به 15 تا 20 روز هم می رسید.

کسبه از مبارزات انقلابی حمایت می کردند و در تظاهرات حضور فعال داشتند. در یکی از این تظاهرات ها که از مسجد بروجردی به سمت میدان فردوسی  رفتیم از زمین و آسمان گلوله به طرفمان می آمد تعداد زیادی مجروح وشهید شدند اما از چیزی نمی ترسیدیم.

بازار تعطیل بود اما کسبه و کسانی که دارا بودند به نیازمندان و فقرا کمک می کردند. در سرمای زمستان آن روزها خیرین جنس می خریدند به قیمت ارزان به دست مردم می رساندند و به کسانی که سوخت نداشتند، سوخت می رساندند.

آن ها از نظام جمهوری اسلامی حقوق نمی گرفتند ولی برای اسلام به رهبری امام خمینی(ره) برای انقلاب فداکاری می کردند و از گلوله هایی که سینه هایشان را هدف گرفته بود نمی ترسیدند.

 

دستاورد انقلاب و اثر ماندگار آن در حال حاضر را چه می دانید؟

در زمان انقلاب درب خانه ها به روی انقلابیون باز بود. مادران فرزند خودشان را برای شرکت در راهپیمایی ها می فرستادند و یا خانوادگی در این جنبش انقلابی مشارکت داشتند.

همدلی، همراهی و همزبانی زیاد بود و الان هم هست. دیدیم که در جریان فتنه 88 مردم کرمانشاه 8 دی در لبیک به ندای رهبری با همین همدلی و همزبانی یک روز جلوتر به خیابان ها آمدند.

در زمان جنگ هم با گذشتن از جان خود همین همدلی را نشان دادند اگر الان هم مشکلی پیش بیاید مردم همان مردم زمان انقلاب و جنگ هستند و با تمام وجود پای کار خواهند بود.

خون های پاکی پای نهال این انقلاب ریخته شده است و با جان و دل هم از آن دفاع می کنیم.

فرزندان ما از نسل ما هوشیارتر و انقلابی تر هستند باید در شرایط کنونی که علاوه بر دشمن داخلی، دشمن خارجی هم داریم با پیروی از رهبر فرزانه و با درایتمان از انقلاب پاسداری کنیم.

 

مردم و مسئولین در قبال دستاوردهای انقلاب چه وظایفی دارند؟

حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب، 25 سال پیش نسبت به شبیخون فرهنگی دشمن و تبلیغات سوء آنان در شبکه های ماهواره ای هشدار دادند اما بعضی از مسئولین ما در خوابند، احساس مسئولیت نکردند و نمی کنند.

انصافاً این شهدایی که رفتند بی حجابی هایی که الان در جامعه هست یا افرادی که فقط برای کسب رأی به جوانان روی آورده و از آنان غافل می شوند، را قبول نداشتند.

رهبر فرزانه و روشن ضمیر ما همان پیروی از امام(ره) را دارد. مردم ایران باید هوشیارتر باشند الان در شرایط حساس تری هستیم چون مکر و حیله دشمن بسیار بیشتر از قبل است.

شیطان آگاه تر جلو می آید و با وسایل ارتباط جمعی، ماهواره و شبکه های اجتماعی به تبلیغات سوء می پردازد.

این بچه شیطان های اطراف ما مانند طالبان، داعش، النصره و الشباب که زاییده عربستان صعودی و وهابیت هستند همه برای ضربه زدن به نظام جمهوری اسلامی است و تنها به واسطه مدیریت و درایت مقام معظم رهبری و فداکاری فرزندانمان در سپاه، ارتش و بسیج است که نتوانسته اند نفوذ کنند.

جوانان ما در سوریه امروز در مقابل داعش و النصره سینه سپر کرده اند و دفاع می کنند که اگر این ایثار و فداکاری نبود الان به داخل مملکت ما آمده بودند کما اینکه نقشه اسرائیل، آمریکا و عربستان صعودی همین است.

 

از شرایط امروز کشور راضی هستید؟

زمان طاغوت ما این تعداد حافظ قرآن، منبری و اهل مسجد و این همه دعای کمیل و ندبه و جوان فداکار نداشتیم. درست است که تعدادی از انقلابیون ریزش کرده اند اما در مقابل این ریزش ها رویش های زیادی داشتیم.

جوانان مدافع حرم ما کمتر از ۳۰ سال دارند انقلاب و امام(ره) را ندیده اند اما پیام این انقلاب را درک کرده اند.

 

پرستو خداداد

 

کد خبر 522705

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha