کار شکنی در فرودگاه پارس آباد وجود نداشته است

خبرگزاری شبستان: به دنبال انتشار خبر «گازرسانی به ۲۲ روستای بالای ۲۰ خانوار شهرستان پارس آباد مغان» و درج مطالبی در مورد فرودگاه پارس آباد در متن این خبر، فرودگاه پارس آباد جوابیه ای را برای خبرگزاری شبستان ارسال کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اردبیل، به دنبال انتشار خبر «گازرسانی به ۲۲ روستای بالای ۲۰ خانوار شهرستان پارس آباد مغان» و درج مطالبی در مورد فرودگاه پارس آباد در متن این خبر، فرودگاه پارس آباد جوابیه ای را برای خبرگزاری شبستان ارسال کرده که در ادامه آورده شده است:

 

فرودگاه پارس آباد در دهه پنجاه براي اهداف خاص شركت كشت و صنعت مغان با زير سازي براي نشست و برخاست هواپيماهاي كوچك ساخته شده است.عرض باند اين فرودگاه سي متر و استقامت آسفالت (PCN=Pavement classification Number) آن 20 بوده است، اين در حالي است كه بر اثر گذشت زمان اين رقم كاهش هم يافته بود، بنابراين باند فرودگاه استاندارد لازم براي پذيرش هواپيماهايي با بدنه متوسط از قبيل F100،MD و A320  را نداشت.

 

اين فرودگاه تا سال 1380 توسط شركت كشت و صنعت اداره مي­شد كه به دليل هزينه­هاي نگهداري بسيار بالا و عدم صرفه اقتصادي براي شركت فوق، بر اثر فشازهای وارده از سطوح مافوق بصورت متروکه به شركت مادر تخصصي فرودگاه هاي كشور واگذار شد.

 

بنابراين براي بالا بردن مقاومت باند و رساندن عرض آن به استاندارد 45 متر، در سال 1392 تصميم به تعطيلي وبهسازي فرودگاه پارس آباد گرفته مي شود که اعتبار مورد نياز براي اينكار حداقل 250 ميليارد ریال با برآورد سال 1391 بوده كه در سه فاز بايد اجرا مي شد.

 

در فاز اول زيرسازي مجدد و تراش قسمت هاي از بين رفته آسفالت، تعريض باند به 45 متر و اجراي 2 شانه (شولدر) در طرفين باند به اندازه 5/7 متر همراه با اجراي زهكش با اعتبار بیش از 70 ميليارد ریال اجرا و در تابستان 1394 آماده شد ولي استقامت باند كماكان 20 باقي مانده است.

 

براي بالا بردن استقامت باند باید حداقل دو لايه آسفالت به ضخامت 12 سانتيمتر روي باند ريخته شود كه حداقل اعتبار مورد نياز 60 ميليارد ریال مي باشد و با توجه به اينكه نزديك به 2 سال از تعطيلي فرودگاه سپري شده است بنابراين با پيگيري هاي بعمل آمده مجوز ترك تشريفات آسفالت فوق اخذ شده و در مدت زمان 3 ماه اجراي آن به پايان رسيده و در نيمه اول سال 95 آماده بهره برداري مجدد خواهد شد.

 

با اين كار استقامت باند به حداقل 30 افزايش خواهد يافت و هواپيماهايي با بدنه متوسط توانايي نشست و برخاست در اين فرودگاه را خواهند داشت.

 

خاطر نشان می سازد ساخت فرودگاه در زمين باير بسيار راحت تر و كم هزينه تر از تغيير و بهسازي آن مي باشد و اين مشكل در فرودگاه پارس آباد وجود دارد.

 

قابل ذكر است هزينه جاري نگهداري اين فرودگاه در سال جاری 18 میلیارد ريال بوده در حالي كه شركت فرودگاه هاي كشور يك شركت درآمد هزينه اي است و هيچ درآمدي از فرودگاه فوق عايد اين شركت نيست و باید گفت که فرودگاه یک مکان تخصصی بوده و اعمال نظرهای سیاسی در آن موجب اخلال در پیشرفت امور خواهد شد و برای اداره فرودگاه های اردبیل و پارس آباد استان هیچ کمکی نمی­کند.

 

این جوابیه در حالی به خبرگزاری شبستان ارسال شده که هدف خبرگزاری در تهیه و تدوین این خبر تنها بیان مشکلات فرودگاه پارس آباد و رساندن آن به گوش مسئولان مربوطه است و در تهیه این خبر نیتی دال بر تخریب فرد یا سازمانی نداشته است.

 

کد خبر 522632

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha