به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان، شاید باورش سخت باشد که امسال باید باز هم در غیاب امام غایب سالروز ولادتش را جشن بگیریم و برای ظهورش باز هم دعا کنیم؛ شاید آن زمان که امام عسگری(ع) نوید آیندهای درخشان پس از ظهور فرزندش را میداد، هیچ کس باور نمیکرد که این انتظار سالها طول بکشد و صدها سال را در بر بگیرد.
امام زمان(عج) که امروزه غیبتش بیش از گذشته به چشم میآید، منتظر 313 یاری است که شاید برخی از آنها هنوز به دنیا نیامدهاند و برخی دیگر در سنین جوانی یا پیری هستند؛ مهدی (عج)که این روزها از گناه شیعیانش خون میگرید، شاید هیچ گاه تا این اندازه غربت و سختی انتظار را تجربه نکرده بود.
مهدویت؛ انتظار. منجی. این کلماتی است که امروزه در جایجای جهان شنیده میشود و صدای مبهم عدالت را به دنبال خود دارد؛ جایی که مردم کشورهای جهان از نیهیلیسم و پوچگرایی ناشی از بیدینی به درد آمدهاند و همه منتظر منجی آخرالزمان هستند؛ منجی که در کتابهای مسیحیت، یهودیت، زرتشتیان و دین کامل اسلام به روشنی مورد توجه قرار گرفته است.
امروزه دوای دردهای بشریت، فارغ از جنجالهای سیاسی، تبلیغاتی و بهانهگیریهای مختلف تنها در یک چیز عنوان شده و آن ظهور کسی است که به گفته منابع مختلف پایان دهنده همه سختیها و دردهای مظلومان جهان و گستراننده عدالتی است که از دوران نبوت حضرت محمد(ص) و خلافت امام علی(ع) آن را به نظاره نشسته بودیم. دورانی که به گفته علمای بزرگ شیعه به شدت نزدیک است و جامعه کنونی نیاز به یک منجی همچون مهدی (عج) را به شدت احساس میکند.
در چنین دورانی شاید باشند بسیاری که بخواهند از اعتقادات مردم نسبت به منجی و پایان دهنده سختیهای مظلومان استفاده کنند و با تکیه بر جهل یا ناآگاهی برخی مردم، فرهنگ غلطی در مورد انتظار به مردم بیاموزند؛ همین مسئله باعث شده که رهبر معظم انقلاب اسلامی زنگهای خطر را برای مردم و مسئولان به خطر در آورد و به آنها هشدار دهد.
* فعالیتهای علمی نیاز اساسی مهدویت
حضرت آیتالله العظمی خامنهای، رهبر معظم انقلاب اسلامی، در دیدار جمعی از اساتید، کارشناسان، مؤلفان و فارغ التحصیلان تخصصی مهدویت، با اشاره به اهمیت بسیار بالای موضوع مهدویت به عنوان هدف حرکت و مجاهدت انبیاء در طول تاریخ، انتظار را بخش جدایی ناپذیر موضوع مهدویت دانستند و تأکید کردند: یکی از موارد مهم و ضروری در مقوله مهدویت، افزایش کارهای عالمانه، دقیق و متقن به دست اهل فن و متخصصان واقعی این موضوع و پرهیز از کارهای عامیانه، جاهلانه، غیرمعتبر و براساس تخیلات و توهمات است.
ایشان در سخنان خود، به تبیین اهمیت موضوع مهدویت پرداختند و با تأکید بر اینکه مهدویت در شمار چند مسئله اصلی معارف عالیه دینی است، افزودند: هدف حرکت انبیاء و بعثتها، پایه ریزی جهانی با چارچوب توحیدی و براساس عدالت و بهره گیری از همه ظرفیتهای موجود در انسان است و دوران ظهور امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف نیز، دوران حاکمیت حقیقی توحید، معنویت، دین و عدل بر شئون مختلف زندگی فردی و اجتماعی انسانها است.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: اگر مهدویت نباشد، همه تلاشها و مجاهدت انبیاء بیفایده و بیاثر خواهد بود.
حضرت آیتالله خامنهای به موضوع مهدویت در ادیان الهی نیز اشاره کردند و افزودند: درهمه ادیان الهی، تقریباً کلیاتی از حقیقت مهدویت بیان شده اما در اسلام، این موضوع از مسلمّات است و در میان مذاهب اسلامی نیز، شیعه، موضوع مهدویت را با مصداق روشن و جزئیات خانوادگی و شخصیتی فرد مورد انتظار که از روایات معتبر و مستند شیعه و غیرشیعه، به دست آمده، مطرح میکند.
دوران کنونی، دورانی است که اگرچه فهمیدن درست و غلط در آن دشوار است اما فهمیدن حقیقتی که در منابع شیعه و سنی به صراحت از آن سخن به میان آمده، آنچنان هم دشوار نیست.
* پرچم توحید اسلام با قیام امام زمان(عج) برپا میشود
همه منتظریم، منتظر توحیدی که با ظهور منجی بشریت در سراسر جهان برپا میشود و کشورهای مختلف را از عدل و داد پر خواهد کرد.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان نیز با اشاره به نزدیک بودن ظهور امام زمان(عج) گفت: بدون شک با قیام حضرت حجت بن الحسن العسکری(عج) در دنیا فقط پرچم توحید اسلام برپا خواهد شد و به دست با کفایت آن ذخیره الهی کار تمام انبیاء واولیاء الهی به سرانجام خواهد رسید.
آیتالله سید یوسف طباطبایی در خطبههای نماز جمعه اصفهان اظهار داشت: تبیین فرهنگ مهدویت از مسائل بسیار مهم وضروری دین اسلام وجامعه اسلامی بویژه نسل جوان است تا با معارف مهدویت آشنا شده ودچار انحرافات فکری نشوند به خصوص در زمان حاضر که دروغگویان مدعی ارتباط با حضرت مهدی( عج) با استفاده از جهل مردم در پی ایجاد انحرافات فکری مردم ونسل جوان ما از فرهنگ اسلامی مهدویت هستند.
* دشمنان از امید مردم به انتظار فرج در رنج هستند
آیت الله سید یوسف طباطبائی نژاد، خطیب جمعه اصفهان با اشاره به آگاهی دشمنان اسلام از فلسفه انتظار وقیام حضرت صاحب الامر(عج) ونقش آن بر ایجاد امید ونشاط بین مسلمانان به تحقق این امر قطعی الهی، بر ضرورت هوشیاری مردم از توطئههای دشمنان اسلام علیه فرهنگ مهدوی وانتظار تاکید نمود وتصریح کرد: دشمنان اسلام به نقش مهدویت در بیداری و آگاهی جوامع بشری پی بردهاند لذا با تمام قوا به میدان آماده اندتااین فرهنگ اسلامی را نابود کنند.
وی با اشاره به برگزاری جشنهای نیمه شعبان در ساسر کشور بر ضرورت حفظ شئونات این ایام مقدس تاکید کرد و گفت:باید همه برای هر چه با شکوهتر برگزار نمودن این عید بزرگ بشریت تلاش نماییم واز حرکات ناصحیح وغیر شرعی وغیر عقلی نیز جلوگیری کنیم.
* بسترسازی فرهنگی، فرهنگ انتظار را به سرانجام میرساند
بنیاد فرهنگی حضرت مهدی(عج) هم در بیانیهای با اشاره به لزوم اجرای فعالیتهای فرهنگی در زمینه مهدویت آورده است: از خدا میخواهیم با ایجاد بسترهای فرهنگی مناسب، زمینه ارتقای و اعتلای هویت اخلاقی را در جامعه پدیدار سازد تا معرفت به امام زمان (علیه السلام) منشأ تصمیم گیری و تعاملات بالنده و ارزش آفرین جامعه اسلامی برای تجلی بخشیدن به زندگی ارزش آفرین مهدوی باشد.
این بنیاد در ادامه بیانیه خود با اشاره به لزوم مقابله با برنامههای دشمنان در زمینه مهدویت آورده است: منتظران و عاشقان و دلباختگان یوسف فاطمه (علیها السلام) باید ضمن پاسداری از خویشتن خویش در مقابل هجمه های ضد اخلاقی دشمنان اسلام، زمینه و انگیزه ای را در خویش ایجاد کنند که بتوانند ضمن برخورد قاطع با ترفندهای آلوده استکبار جهانی، زمینه اصلاح و ارتقای جامعه را فراهم نمایند، تا بستر مناسب برای ظهور منجی عالم امکان پدیدار شود و جامعه، بهار اخلاق و تربیت را در زیر پرچم حکومت مهدوی تجربه نماید.
بدون شک فرهنگ مهدویت در حال حاضر در معرض دیدگاهها و اندیشههای مختلفی قرار دارد، دیدگاههایی که صدها میلیون انسان در سراسر جهان را با خود همراه میکند و در صورت عدم برنامهریزی مناسب برای آن ممکن است اندیشههای مردم جهان را در جهات نامناسب به پیش ببرد.
* همه منتظریم
همه منتظریم؛ منتظر کسی که پایاندهنده همه بدیها، استعمارگریها، بیعدالتیها و ظلم حاکمان به مردم جهان باشد، کسی که با ندای لا اله الا الله خود جهان را پر از عدل و داد کند و منجی عالم بشریت باشد؛ همه منتظریم و میدانیم که در صورت عدم مقابله با افکار غرب در مورد مهدویت، ممکن است فرهنگ انتظار ما تحت تاثیر افکار پوچی قرار گیرد که ناشی از بیتوجهی ما به فعالیتهای گسترده غرب در زمینه مهدویت است.
اکنون زمان فرهنگسازی مناسب دستگاههای فرهنگی برای بحث مهدویت و فرهنگ انتظار است، زمانی که رهبر انقلاب اسلامی به خوبی آن را احساس میکند و بر لزوم فعالیتهای فرهنگی در این زمینه تاکید میکند؛ فرهنگ انتظار اکنون منتظر افرادی است که روش صحیح آن را به جوانان و نوجوانان مسلمان و غیر مسلمان در سراسر جهان منتقل کند... انتظار، عشق و امید دشمنان اسلام را در هراسی انداخته که تا ظهور مهدی موعود(عج) همچنان ادامه دارد...
پایان پیام/
نظر شما